Preview: Wigan - Blackburn

Publisert 1/7/2022 av Øystein Thorsen

Tredje runde av FA-cupen går av stabelen, lørdag.

Det er fristende å kjøre en reprise på saken BRSCN la ut før jul. Bortekamp mot Wigan har vist seg å være et spesielt oppgjør, og når det i tillegg handler om cup kan man lure på om det i det hele tatt er noen vits i og finkjemme lagene.
For den som vil friske opp historien kan artikkelen leses her

Men over til dagsaktuelle fakta behøver vi ikke gå lenger enn til Lancashire Telegraph som skriver at Wigan-sjef Leam Richardson er en gammel kjenning, noe som noen kanskje husker. Han debuterte for Blackburn i oktober 1999. Dette ble i og for seg hans eneste kamp for Blackburn, så det er forståelig om navnet ikke er så lettgjenkjennelig. 
Spillerkarrieren er naturligvis tilbakelagt og nå styrer han Wigan til en foreløpig tredjeplass i League One.

Til tross for divisjonsforskjellen kommer Wigan til å stille opp med en god følelse i kroppen etter en 6-0-seier over Oldham. Det resultatet fikk de for så vidt i tredje runde av Football League Trophy-cupen, men allikevel. 
I serien har de tre seiere og to uavgjort på de fem siste, så formen er god. Klubbens nettside informerer om at de er ubeseirede i alle turneringer de siste 14 kampene. 

Spørsmålet er om seiersfølelsen sitter ennå, for så mye som tre kamper ble utsatt i løpet av juleprogrammet, men det var et toppet lag som fikk prøve seg i 6-0-seieren, så vi skal ikke ta det for gitt at spillerne har rustet. 
De later ikke til å ha spesielle skadeproblemer.

For Blackburn ble det tidligere meldt at en eller to spillere er ute på grunn av covid, men vi vet ikke hvilke, og Mowbray har sagt til Lancashire Telegraph at han føler troppen ser litt tynn ut. 
- Til denne kampen skal vi finne ni innbyttere, og fem av dem kan brukes. Det blir å grave ganske dypt i U23-laget, avslører sjefen.
Og kanskje Rankin-Costello havner på spaden til Mowbray, for det meldes fra klubbens nettside at skadeforfulgte Joe skal spille denne helgen, enten mot Wigan eller for U23.
- Det er mulig at det er bedre for Joe å spille 75 for U23 enn 20 mot Wigan, men vi har litt problemer med backup på sidene, og der er passer jo han inn.

Videre sa sjefen til lokalavisa at han er veldig glad for at en spiller som Ayala holdes ute av laget akkurat nå.
- Det er fint å vite at vi har en Sam Gallager på benken. Og vi har Bradley Johnson som også kan komme inn, det er sånn man vil ha det som trener, tilgjengelige spillere som kan komme inn å gjøre jobben.
Om Mowbray velger å la noen av disse starte, eller snarere, om han velger å spare visse får vi vite i morgen, 16:00 på DW Stadium.

UP THE ROVERS!