Wigan borte - ikke bra, historisk sett

Publisert 12/7/2021 av Øystein Thorsen

Lancashire Telegraph har sett på vår cup-motstander.

Som BRSCN rapporterte i går er det Wigan som står på motsatt banehalvdel når tredje runde av FA-cupen skal unnagjøres. Og alle som har fulgt Blackburn en stund vet at denne bortekampen ikke er et oppgjør med særlig gode minner knyttet til seg.
Det skal sies at også Wigan på hjemmebane har dårlige vibber, som for eksempel nedrykk fra Premier League eller i nyere tid: Bradley Dacks første ACL-skade.
Men over til bortekampene og alle generelt spesielle, kontroversielle og til tider svært målrike kamper de siste femten årene på DW Stadium.

27. juni, 2020: Wigan - Blackburn 2-0
Som datoen avslører var dette den første bortekampen etter corona-oppholdet. Blackburn luktet på playoff akkurat da, men om det var tap mot Wigan som gjorde at den utsatte sesongen sluttet i skuffelse skal vi nødvendigvis ikke påstå.
Men playoff ble det ikke.

28. november, 2018: Wigan - Blackburn 3-1
Her kom man rett fra et 4-1-tap mot Preston, så man kan trygt si at det ikke var stas å vise Blackburn-effekter blant kolleger og annet folk i Lancashire-området akkurat de dagene.

28. oktober, 2017: Wigan - Blackburn 0-0
Topplagene i League One kunne ikke avgjøre, derimot ordnet Elliott Bennett seg en tidlig dusj på grunn av to gule.

13. august, 2016: Wigan - Blackburn 3-0
Owen Coyle var fersk i managerstolen og klarte å bedre på debut-resultatet som jo var 4-1-tap hjemme mot Norwich. Bra jobba Coyle!

17. januar, 2015: Wigan - Blackburn 1-1
Corry Evans med en sjelden nettkjenning førte oss i ledelsen, men det skulle naturligvis ikke holde til mer enn ett poeng.

6. oktober, 2013: Wigan - Blackburn 2-1
Owen Coyle igjen, men denne gangen i Wigans sjefsstol. Blackburn tok allikevel ledelsen, til tross for Coyles blotte nærvær, men en utvisning på Grant Hanley etter 31 minutter gjorde oppgaven verre.
Tommy Spurr - som hadde gitt oss ledelsen - lagde selvmål i det 69. minutt. En slags "Murphys lov" av en fotballkamp.

19. november, 2011: Wigan - Blackburn 3-3
I denne kampen var det - for tredje gang så langt - også en utvisning: Dunn, 48 minutter, men det er selve kampforløpet som kjennetegnet kampen. En slik kamp man kan si at nøytrale tilskuere hadde likt.
Blant høydepunktene nevner vi nettkjenning etter en kontroversiell Gamst-corner, 3-2 sto det to minutter før slutt, før Yakubu utlignet hele ni (!) minutter på overtid.

5. februar, 2009: Wigan - Blackburn 4-3

Nok en målfest, der fire av scoringene kom i løpet av en femten-minuttersperiode i andre omgang. Ingen i blått og hvitt ble utvist, så det er sagt.

Boxing Day, 2009: Wigan - Blackburn 1-1
McCarthy fikk sitt første mål den sesongen, men utligningen skulle naturligvis komme også denne gangen.

13. desember, 2008: Wigan - Blackburn 3-0
Godt forankret i bunnen av tabellen lå vi under med 2-0 allerede etter 12 minutter. Når det til slutt ble 3-0 var dette klubbens sjette strake tap og Paul Ince fikk sparken tre dager senere.

15. desember, 2007: Wigan - Blackburn 5-3
Hockey-resultat, to hat-trick og Brett Emerton utvist er hovedpunktene. Fra vår side var det Roque Santa Cruz som scorte tre - slik at Wigans 3-0-ledelse plutselig var nøytralisert.
Men siden det er Wigan dukket naturligvis tidligere Blackburn-spiller Marcus Bent opp, la på ytterligere to nettkjenninger til scoringen fra første omgang, og da sluttet det altså 5-3.
Mere som en dårlig film enn en fotballkamp.

Så det er bare å pusse brillene og følge ekstra godt med i januar, for dette kan bli litt av et oppgjør. På den annen side har det skjedd litt siden sist, blant annet har Wigan fått smake på hvordan det er å være under administrasjon, men ikke minst er det helt nøyaktig en divisjon forskjell på lagene, da begge for øyeblikket ligger på en fjerde plass i hver sin liga.
Vi hevdet i forrige ukes preview at dette Blackburn-laget bryter trender, og hvis den teorien stemmer er det bare å se fram til den første borteseieren mot Wigan på 15 år.