Preview: Blackburn v Bournemouth

Publisert 04.04.2021 av Fredrik Schjesvold

Rovers er blottet for selvtillit og Tony Mowbray er under et massivt press. 2. påskedag tar Blackburn imot playoff-jagende Bournemouth på Ewood.

Kampinfo - Blackburn v Bournemouth:

TV: iFollow Rovers
Stadion:
Ewood Park
Form, Rovers:
T - U - U - T - U
Form, B'mouth:
S - T - S - T - U

Det er vanskelig å nå bunnen mer for Blackburn etter 1-0-tapet mot Wycombe langfredag. Prestasjonen var fryktelig svak og flere supportere ønsker nå at Mowbray skal forlate managerstolen etter én seier på de siste 13 kampene.

Blackburn har ikke vunnet siden 2-0-seieren borte mot Millwall – for seks kamper siden. Siste hjemmeseier er så langt tilbake at vi må til 30. januar da Rovers vant 1-0 mot Luton. 

Etter seieren mot Luton på Ewood har Rovers spilt seks hjemmekamper uten å ha vunnet.

Bournemouth befinner seg på syvendeplass, tre poeng bak Barnsley og ett poeng bak Reading på henholdsvis femte- og sjetteplass, så laget fra sørkysten er for fullt med i kampen om playoff. Fredag vant Bournemouth 3-1 hjemme mot Middlesbrough.

Sist gang lagene møttes var i sesongens første serierunde i september. Blackburn tapte kampen 3-2 til tross for en god prestasjon. Armstrong og Johnson var Rovers' målscorere, mens Danjuma, Lerma og Stacey sikret seieren for Bournemouth.

Mowbray: – Ikke bekymret for nedrykksstrid 

Blackburn er på en 15. plass i ligaen etter 39 kamper spilt. Rotherham, på den øverste nedrykksplassen, har spilt kun 35 kamper og er 11 poeng bak Rovers. 

Coventry på 21. plass, den siste trygge plassen, er syv poeng bak Tony Mowbrays menn etter 38 kamper spilt.

Tony Mowbray sier til Lancashire Telegraph (LT) at han ikke er bekymret for å måtte kjempe om tilværelsen de siste rundene.

– Vi har syv kamper igjen. Vi vil vinne nok fotballkamper for å unngå bekymring, forteller Mowbray.

– Fotball handler om å være nådeløs i begge 16-metre. Hvis du ikke er det, vil du tape kamper som vi har gjort. Vi må bli mer klinisk og nådeløs både framover og bakover i banen.

Lagnyheter

Joe Rankin-Costello er utilgjengelig til møtet mot Bournemouth. Det bekrefter Tony Mowbray overfor LT.

21-åringen pådro seg en skade på ankelen etter et hardt møte med reklameskiltene mot Wycombe. Ryan Nyambe starter sannsynligvis mandagens kamp.

– Joe hadde ikke blitt byttet av dersom skaden ikke var alvorlig, så vi må vente og se. Det er en bekymring siden han har mye vondt. Vi skal ta en scan i løpet av de kommende dagene, sier Mowbray.

Tidligere denne uken sa Mowbray at dersom Armstrong ikke var en del av laget mot Wycombe, skulle man heller rette blikket mot Bournemouth. 

Davenport og Travis var i likhet med Armstrong avgjørelser som ble tatt i siste liten til kampen på langfredag, men trioen var ikke med til Wycombe. Det er usikkert om de er en del av troppen til morgendagens oppgjør.

Ayala, Dack og Wharton er også utilgjengelig.

Elliott Bennett var heller ikke med mot Wycombe. Det skal ha vært en taktisk avgjørelse.

Dommer

Darren Bond er hovedommer i oppgjøret mot Bournemouth. Det blir dommerens 170. kamp i Championship.

Sist gang Bond dømte Blackburn var i kampen mot Coventry som endte 1-1. Nordmannen Leo Østigård fikk to gule kort og ble utvist syv minutter før slutt.

Kampstart i morgen er klokka 16.