Preview: Blackburn - Boro

Publisert 9/15/2023 av Øystein Thorsen

Er det en sovende kjempe som kommer til Ewood?

Det er nok en temmelig desperat Carrick som stiller opp laget sitt på Ewood denne helgen. Kontrasten fra den tidligere landslagsspillerens resultater forrige sesong til hvordan denne sesongen har innledet kunne ikke være større. 
Når Carrick tok over Middlesbrough snittet han over to poeng hver kamp, og det var den gode formen da som gjorde at man trodde Boro skulle være bra nå.

Magien har tydeligvis ikke holdt seg gjennom sommeren, bare se på Boro sine fem siste:

Middlesbrough - QPR 0-2
Bolton - Middlesbrough 1-3 (Ligacup)
WBA - Middlesbrough 4-2
Middlesbrough - Huddersfield 1-1
Coventry - Middlesbrough 3-0

Resultatene er grelle, ikke bare med tanke på at de totalt har kun ett poeng - mot Huddersfield som vi kan se - men også fordi motstanderne er relativt svake. Joda, Coventry og WBA går for å være solide lag, men Coventry hadde ikke vunnet før Boro stilte opp og WBA har heller ikke startet spesielt bra. 
Boro har rett og slett ikke hatt nok i seg til å slå andre enn Bolton i cupen, så det er en presset Carrick vi møter.

Samtidig er det bare spilt fem kamper i serien, så ting kan snu seg, og Carrick håper at landslagspausen kan være dette vendepunktet.
- Kanskje kom denne pausen på rett tidspunkt slik at vi kan nullstille og begynne å gjøre det vi vet vi kan, sier Carrick i følge BBC. Litt lignende vårt tap mot Plymouth mener Carrick at laget hans har spilt bra og skapt sjanser, men de har ikke fått betalt. 
Samtidig skriver The 72 at Boro mistet mange spillere i sommer og siden erstatterne tydeligvis ikke har levert ennå er det et åpent spørsmål når - eller om - de kommer inn i det. 

Her er våre fem siste:

Plymouth - Blackburn 3-0
Harrogate - Blackburn 0-8 (Ligacup)
Watford - Blackburn 0-1
Blackburn - Hull 1-2
Rotherham - Blackburn 2-2

Plymouth-kampen er kanskje den største advarselen, og lærepengen. Laget spilte til tider glansfotball, men faller så ned til veldige bunnivåer som forærte Argyle 2 og 3-0. Mot Watford holdt disiplinen og konsentrasjonen i 90 minutter, men i andre kamper har det variert for mye. 
Sammenfatningen er at vi har hatt tre bortekamper på rad, etter hjemmetapet mot Hull, så Boro-kampen handler om å gjenvinne Ewood.

På samme måte som Carrick håper på en omstart har JDT fått et par uker med sine to nye spillere James Hill og Semir Telalovic, i tillegg til at Sigurdsson endelig er tilbake i trening. Dermed har friskt blod blitt tilført treningsøktene og det blir spennende å se om dette har en effekt, og ikke minst om dette påvirker laguttaket allerede til helgen.
Mange er nok veldig klare for å se Telalovic fra start, etter at han scorte hat-trick i en treningskamp tidligere i uken. 
Sigurdsson fikk en halvtime i samme kamp, noe som er for lite til å klare troppen, men JRC, som spilte en hel omgang, kan absolutt være en kandidat. Ennis var ikke med i nevnte kamp, og er dermed uaktuell.

Carrick ser også ut til å få tilskudd til uttaket, for finske Marcus Forss kan være tilbake etter å ha vært skadet mot QPR. Derimot er nok ikke Anfernee Dijkstell klar og Tommy Smith rekker sannsynligvis ikke kampen han heller. Ser man på de tre siste seriekampene ser vi en 4-2-3-1-oppstilling med en uforandret sentrallinje helt fra midtstopperne og opp til spissen Latte Lath. 
Men som resultatene viser har ikke disse levert mye, og Riley McGree er den eneste som har to scoringer, hvorav den andre av disse kom på overtid mot Bolton.
Kanskje noen av Boros nye tilskudd - Alex Bangura, Lewis O'Brien og Sam Greenwood - får muligheten til å friske ting opp. FLW skriver at de to sistnevnte kom inn mot QPR, så Carrick har alternativer. 

Historisk betraktet ser det ut som at Gallagher må starte denne kampen, da han "alltid" scorer mot Middlesbrough - gjerne årets mål-kandidater til og med.
Allikevel ble det tap sist vi møttes, også da på Ewood.
Det usedvanlige røde kortet til Buckley tok lufta ut av den kampen, men før det tapet hadde vi ikke gått tomhendte av banen mot Boro siden februar 2019.
Ikke så verst form å se tilbake på med andre ord, for den som legger vekt på slikt. 

Vi har sju poeng på fem kamper, og den matematikkyndige aner da at dette er omtrent halvparten av hva vi kunne ha hatt. Bortskjemte og forventningsfulle som vi er, etter å nesten ha klart playoff i fjor, er det bare seier som er godt nok. Carricks relativt nye lag har ikke kommet i gang og vi er hjemme på Ewood, så Blackburn med sin mye omtalte JDT-identitet må bare kjøre på.
Ikke minst for å markere ligakamp nummer 5000 med tre poeng. 
Pessimisten vil på sin side si at det er her Middlesbrough kommer til å få sitt vendepunkt...

Kampstart er i velkjent 16:00-tid, lørdag, og kan ses på RoversTV.

UP THE ROVERS!