Historisk milestolpe

Publisert 9/13/2023 av Øystein Thorsen

Helgens kamp er spesiell for Blackburn.

Som Blackburn-supporter kan man være stolt av at klubben er blant de eldste i England og en av tolv klubber som skapte The Football League. Har man vært med en stund blir det også noen kamper langs veien og en milestolpe passeres når Boro gjester Ewood på lørdag.
Dette blir Blackburns ligakamp nummer 5000, skriver klubbens nettside.

Klubben opplyser om at Blackburn med dette passerer en grense som bare seks andre klubber har gjort tidligere. Preston, Burnley, Wolverhampton, Derby, Bolton og West Bromwich Albion er de andre klubbene med 5000+ kamper i ligaspill.
Blackburns første ligamatch gikk av stabelen 15. september, 1888 - noe som det da er 135 år siden, nå på fredag.

Klubbens første ligakamp må ha vært et publikumsfrieri, en kamp også nøytrale tilskuere kunne like, for det sluttet 5-5. Motstander var Accrington Stanley. I løpet av årene har det blitt tre pokaler av den gjeveste sorten, sist i 1994/95-sesongen. 
Klubben skriver at Blackburn er den eneste småbyklubben som har vunnet Premier League, i tillegg til å ha tatt titler i 1939 og 1975.

Det blir mange gjester på Ewood for å bevitne jubileet lørdag. Ikke minst gamle klubblegender, men også EFL-sjef Rick Parry er på plass for å markere begivenheten.
Ekstra god grunn til å innkassere tre poeng mot et desperat og bunnplassert Middlesbrough.