Objektivitet?

RomanofChelsea

Antall innlegg: 436

Opprettet 10/5/2005 1:09:12 PM Sist oppdatert 10/5/2005 1:09:12 PM
Denne posten laget jeg på vårt Chelsea forum. Lurer på hva dere mener om dette tema?
----------------------------------------------------------

Enkelte ganger lurer jeg skikkelig på om enkelte her inne har evnen til å se en fotballkamp hvor Chelsea er involvert og samtidig opprettholde et visst snev av objektivitet? Det er stort sett slik at når vi vinner så er alt 100% perfekt og helt vanvittig bra, og dersom vi spiller uavgjort (for tape gjør vi jo ikke) ja da er alt helt ræva!

Jeg har nå sett kampen mot Liverpool i PL 3 ganger (gikk på Viasat sport 1 som jeg tok opp) og jeg opprettholder på det sterkeste at vi faktisk blir rundspilt i store deler av kampen. MEN: og her kommer poenget mitt. Det går faktisk ann å innrømme at vi blir rundspilt og alikevel påstå at man vinner fortjent Det er ikke alltid slik at du spiller godt, eller pent for den saks skyld, når du vinner. Gode lag som oss, og Rbk, vinner på dårlige dager. Jeg har ingen problemer med å si at vi spiller dårlig selv på dager hvor vi vinner. Den evnen er det ikke mange her inne som har. Noen virker å tro at jo mer du skryter av laget ditt, jo bedre supporter er du. FEIL

Grunnen til at vi vinner på dårlige dager er :

1) En bunnsolid filosofi av Jose om hvordan ting skal gjøres
2) Samhandling i ALT som skjer fra 1 til 90 min
3) En stamme av spilllere som holder rammeverket sammen

Dette gjør at selv på dager som mot Liverpool, hvor de har ballen i omtrent 80% av tiden, så vet samtlige spillere hva de skal gjøre under press. De er også 100% klar over når, hvordan og i hvilke situasjoner de skal "slå til" mot slike lag. Når jeg påstår at Liverpool rundspiller oss så er det på bakrunn av at de har BALLEN i store deler av kampen, mens vi foretar et ubeskrivelig stort antall feilpassninger. Men denne store ballinnehav fordelen til Pool ga 0 farlige sjanser, og dermed vinner vi fortjent. Om man legger merke til hvordan vi håndterer Crouch så er det nesten til å bli sentimental av. Gutta har helt klart fått 2 beskjeder av Jose før kampen, som de følger 100% (som alt annet han sier)

1) Er han innenfor 16 meter, sørg for å ha en mann foran, og en mann bak han i duellene, og få Makelele til å plukke de ballene han evt vinner.

2) Er han utenfor 16 meter, la han vinne duellene og plukk opp spillere som evt kommer på løp rundt han. Han scorer ikke på hode fra 17 meter og utover!

Dette ble gjort med perfeksjonisme, og dermed er Lipverpool totalt ufarlige.

Så mitt edelige poeng med topicen er: Det går ann å være 100% Chelsea fan, men samtidig se at laget ikke spiller særlig bra på dager vi vinner. Jeg finner ingen som helst glede av å glorifisere dårlig spill, selv om det resulterer i 3 poeng. Mitt motto som trener har alltid vært, og vil alltid være;

DU MÅ SE DET DU SER, OG IKKE DET DU ØNSKER Å SE!
Du må være innlogget for å svare

mohelger

Antall innlegg: 3195
Medlem 3 i supporterklubbenBRSCN medarbeider

Opprettet 10/5/2005 2:02:37 PM Sist oppdatert 10/5/2005 2:02:37 PM
Aller først; her ble det mye Chelsea på Blackburn-tråden, Roman; denne kunne nok passet bedre under "Fotball generelt"-tråden!:)

Men, over til spørsmålene du stiller.
I utgangspunktet er spørsmålet om objektivitet likt for alle lag - jeg anser det som en nødvendighet - ihvertfall hvis det skal være mulig å få til en seriøs diskusjon. Da nytter det ikke at den samme kampen blir sett totalt forskjellig på (slik som du sier om L´pool-Chelsea).
Og, "man skal støtte laget i medgang og motgang" som det så fint heter, og da mener jeg det er en del av det å være supporter å snakke sammen og diskutere hva som var bra, og ikke minst hva som var dårlig. Klarer man å gjøre begge deler "like bra", så er spørsmålet om objektivitet oppfylt.

Slik som Premier League har utartet seg de siste år så er ikke denne problemstillingen den samme for feks deg som er Chelsea-supporter og de som er ManUtd-supportere sammenlignet med feks oss Blackburn-fans. Som jeg har sagt så mange ganger før, så er virkelig sjarmen med Blackburn at laget til tider har vært helt uforutsigbart - vi har slått alle, tapt for alle, vunnet ligaen (og fått masse medgangssupportere), rykket ned (og mistet disse medgangssupporterene), rykket opp, vært i UEFA-cupen for så å nesten rykke ned igjen samme sesong, osv osv. Jeg trenger ikke å ramse opp alle historiske fakta, men det jeg våger å tro er at ihvertfall vi inne på forumet her har lært oss å være kritiske til vårt eget lag. Jeg tror vi er flinke til å være objektive, rett og slett fordi vi har opplevd "like mange" oppturer som nedturer (om det går an å si det).
Jeg har også sagt før, at jeg er sikker på at når Blackburn vinner 3 poeng så er jeg langt mer glad enn min gode kamerat som er ManUtd-supporter når ManUtd får 3 poeng - rett og slett fordi han nærmest "forventer" at de skal vinne enhver kamp.
Dette kjennetegner jo også de tusner av 7-åringer som "heier" på ManUtd (eller Chelsea for den saks skyld) og fortsatt tror at Beckham spiller der.

Jeg tror "stabil suksess" over lengre tid påvirker den objektive dømmekraften til mange i en supportergruppe - det vil si evnen til å se de dårlige sidene ved lagets spill. Men, jeg tror videre at de fleste supporterene som har opplevd en tid før en eventuell suksess (feks deg selv Roman) og lært seg gleden med oppturene gjennom å oppleve nedturene, klarer å holde på objektiviteten ovenfor eget lag. For det er det viktig å gjøre.
Du må være innlogget for å svare

Torgeir

Antall innlegg: 863

Opprettet 10/5/2005 3:46:11 PM Sist oppdatert 10/5/2005 3:46:11 PM
RomanofChelsea skrev:
Når jeg påstår at Liverpool rundspiller oss så er det på bakrunn av at de har BALLEN i store deler av kampen, mens vi foretar et ubeskrivelig stort antall feilpassninger. Men denne store ballinnehav fordelen til Pool ga 0 farlige sjanser, og dermed vinner vi fortjent.

 Jeg er enig med dere begge to angående objektivitet, og det er vel lite å tilføye der, meeen:

Jeg er uenig i at balbesittelse = rundspilling. Hvis det er tilfelle så rundspilte Liverpool samtlige motstandere under f. eks. Roy Evans. Jeg syns ikke det henger sammen å bli rundspilt og samtidig vinne fortjent - i den grad det å ikke klare å score er å tape ufortjent.

Du må være innlogget for å svare

RomanofChelsea

Antall innlegg: 436

Opprettet 10/5/2005 4:09:14 PM Sist oppdatert 10/5/2005 4:09:14 PM
Mohelger; Takk for et meget godt og saklig svar. Beklager at den havnet i Blackburn delen og ikke i Fotball generelt. Det var nemlig der den skulle ha havnet. Sorry.

Det er nettop dette som er problemet på forumet vårt nå. Vi har altfor mange "nye" supportere der, som glorifiserer alt som gjøres både på banen og utenfor. Møkk lei av at disse begynner å klage over innlegg, hvor de faktisk ikke skjønner halvparten. De har ikke opplevd nedrykk, konkurstrussel, tomme tribuner, headhunters eller noe annet negativt, men kastet seg på bølgen når Roman kom.

Som du sier; Objektivitet krever kanskje at du har opplevd begge sider av skalaen.
Du må være innlogget for å svare

Dr.Jones

Antall innlegg: 2310
Medlem 79 i supporterklubben

Opprettet 10/5/2005 4:59:22 PM Sist oppdatert 10/5/2005 4:59:22 PM
Problemet med fans til de såkalte store lagene, er nettopp at de ikke innser hvor "heldige" de er som stort sett opplever 3-poengere hver lørdag. De tar det for gitt og setter ikke pris på det slik andre fans fra de mindre klubbene gjør. Evnen til å se bak rsultater er grunnleggende for å kunne uttale seg om fotball. Det er det innlegget ditt handler om, slik jeg ser det Roman!

Det MÅ kunne gå ann å innrømme, som du sier, at laget spilte dårlig selv om de vant. På samme måte som man kan si at man spilte bra når man taper. For å ta Chelsea som et eksempel, når laget vinner stort sett alle kampene de spiller, og heller ikke slipper inn mål, så kan det lett få folk til å skyve det negative, det de ikke liker, under teppet. "Hvem bryr seg liksom, vi vant jo idag også". Det er altfor mange som så ekstremt resultatorienterte, at de glemmer hvorfor fotballen har den statusen den har i samfunnet idag. Ja, resultatet er viktig, men det er ikke alt. Det er jo faktisk godt spill, susende taklinger, sjanser og mål som er grunnen til at folk ser på fotball. I hvert fall håpet om at dette blir innholdet i kampen de skal se. Og slik jeg ser, er de nevnte "ingrediensene" viktigere å opprettholde for de større lagene. Som Johan Cruyff sa, "Chelsea har et større ansvar en bare å vinne fotballkamper". Jeg er helt enig!

Jeg har bare kamerater som er Man Utd-, Arsenal og Chelseafans. Når jeg påstår ovenfor dem, at jeg vet mer om hvordan det er å være supporter, tenker da på hva jeg har vært gjennom som Roverssupporter, så blir de fornærmet og sure. Jeg spurte min bror som er Chelseasupporter en dag: "where were you when they were shit?". Da påsto han at han har opplevd tøffe tider med Chelsea, men den verste plasseringa han har opplevd med Chelsea er en 6.plass. EN 6.PLASS!! Da blir jeg provosert som Blackburnsupporter, når jeg har opplevd nedrykk og 1.divisjonsspill.

Hvis man driter i hvordan laget i sitt hjerte spiller, og bare er opptatt av rsultat, da skjønner ikke hvorfor de gidder å se på fotball i det hele tatt. Da er man kun opptatt av matematikk og statistikker. Og når i en diskusjon henviser alle argumenter om "ditt-og-datt" til en tabell eller statistikk, så er det jo bare egentlig å fraskrive seg enhver interesse for fotball. For hvis man ikke kan basere sine argumenter om "ditt-og-datt" på hva man faktisk selv opplever når man ser kamp, på sine egne erfaringer, på det du selv mener er riktig på bakgrunn av det du bruker flere 2x45min på hver helg, så kan man i hvrt fall drite i å diskutere med meg.

Er ikke sikker på om dette var et svar på innlegget ditt Roman, men noe skulle vel være relevant.

PS etter en noe dårlig start her på forumet har du tatt deg kraftig opp og bidrar nå til meget gode diskusjoner......
Du må være innlogget for å svare

Beavizz

Antall innlegg: 830

Opprettet 10/6/2005 1:06:27 AM Sist oppdatert 10/6/2005 1:06:27 AM
Alle lag har sine store stunder og sine dårligere stunder. Rovers er tja hverken fugl eller fisk akkurat nå. Midt på tabellen i PL uten de helt store spillerne. Men begynner å stabilisere seg. Fans av klubber som Arsenal og Man utd blir ofte en pompøs berme som digger enere og egentlig bryr seg katta om sporten. Få av dem kan navngi mer enn en håndfull spillere, og de bryr seg lite stort sett. RomanofChelsea er nok ett hederlig unntak der. Såpass må jeg gi han tross en dårlig start med han personlig.

Objektivitet er vanskelig når du brenner for ett lag, eller hater ett lag intenst. Da skjeller du veldig lett til den ene eller andre sida. Chelsea spilte bra og solid mot Liverpool. Hva er vitsen med ballinnehav når du ikke får gjort noe konstruktivt med ballen eller får frustrert motstanderne så de lager dumme frispark. Imponernede disiplinert av Chelsea det der. Ingen tåpelige frispark. Jeg har sansen for Chelsea til tider, men det går på dagsformen.
Du må være innlogget for å svare

Beavizz

Antall innlegg: 830

Opprettet 10/6/2005 2:17:39 AM Sist oppdatert 10/6/2005 2:17:39 AM
Dr.Jones skrev:
PS etter en noe dårlig start her på forumet har du tatt deg kraftig opp og bidrar nå til meget gode diskusjoner......

 Hva slags dårlig start fikk RomanofChelsea her?

Du må være innlogget for å svare

RomanofChelsea

Antall innlegg: 436

Opprettet 10/6/2005 12:50:43 PM Sist oppdatert 10/6/2005 12:50:43 PM
Ikke værre enn at jeg stod klar med Magnumen for å skyte Mokoena fordi han frarøvet oss Robben i en lang periode i fjor med en MEGASTYGG og planlagt nedsparking :)

Ikke værre enn det.
Du må være innlogget for å svare

RomanofChelsea

Antall innlegg: 436

Opprettet 10/6/2005 12:59:32 PM Sist oppdatert 10/6/2005 12:59:32 PM
Mye bra svar, og faktisk mer enn jeg hadde regnet med. Noe av grunnen til at jeg bruker tid her inne er, uten mangel på respekt for dere, at Blackburn er et lag som vi ekte Chelsea supportere nå kan se oss selv i.

Vi som har holdt med dem endel år mer enn Roman har også opplevd 1 seriemesterskap, nedrykk, pengemangel og midt-på-treet sesonger. Du som skriver om din bror som har en 6 plass som dårligst, har tydligvis en yngre bror. Det er ikke så mange år siden vi var en middelhavsfarer med 11 og 12 plasser. Husker tiden jeg var så sinnsykt glad over en 11 plass. GRUNN: Arsenal kom som nr 12!

Det jeg misunner dere er når dere setter dere foran tv`n og tenker "blir det poeng idag" Det var frustrerende på den tiden jeg også satt sånn, men merkelig nok så savner jeg den litt nå. Når Chelsea ikke har tapt på 37 kamper, hvorav et fåtall er uavgjort, så blir det mer en tanke om "hvor mye vinner vi idag" og "håper de spiller bra og ikke bare vinner"

Det er så rett så rett det du skriver om at fotball er følelser, og at en kamp ikke bare blir god om laget ditt vinner. Selvfølgelig er det deilig når de vinner, men det er også som du sier taklinger, kombinasjoner, lidenskapen og den litt Hawaii-fotballen som var før. Nå er alt blitt taktikk, taktikk, taktikk og underholdningen kommer som best i 5 rekke. Kampen mellom Pool og Manu er vel det beste eksemplet. Ingne tørte gå i angrep med mer enn 2 mann, for de var redd kontringer. Kontringer kommer når du gjør grove feil den, så om du stoler på laget ditt så må det gå ann å i det minste prøve å score. Den kampen skjønte jeg ville bli 0-0 etter 3 minutter! Dørgende kjedelig.

Legg også merke til pre-match kommentarene til managere nå for tiden. De snakker om hva de vet om motstandere og hvor ofte de har sett dem. Vi kan taktikken dems og vet hvordan vi skal DEMME OPP FOR DEM. Før (som f.eks Clough) så var det "Vi vet dem er gode, men også hvordan vi skal score mot dem. Vi vet hvordan vi skal SLÅ DEM" Positivt om eget lag, driter i motstanderne. Og til slutt; Clough vant faktisk mange tittler.......
Du må være innlogget for å svare

freddan

Antall innlegg: 154

Opprettet 10/6/2005 1:42:25 PM Sist oppdatert 10/6/2005 1:42:25 PM
Mokoena -> Robben
Lampard -> Alonso
Alt kommer an på øyet som ser ;)

Veldig enig i mye av det som er skrevet her forresten. Måten Crouch ble tatt ut av kampen på, var meget dyktig gjort. Og selv om man da vinner på andres feil og egen kynisme, og noen vil kanskje si ufortjent pga banespillet, så fortjener slikt genialt taktikkeri poeng. Noe det også resulterte i.
Ser mye at den samme ´lurheten´ i Hughes.
Du må være innlogget for å svare

geirwrovers

Antall innlegg: 384

Opprettet 10/6/2005 2:06:17 PM Sist oppdatert 10/6/2005 2:06:17 PM
Når Blackburn slo Man U 2-1 borte, da følte jeg at all motbøren jeg har opplevd i det siste ble opphevet, og det at jeg ikke hadde våget å håpe på uavgjrt engang, gjorde denne seieren til et klassisk eksempel på at det å være Rovers fan kan også være hyggelig innimellom også... Da var det bare å sende meldinger,ringe og plage alle Man U fans jeg kjenner. Fikk gratulasjoner på melding fra folk.. Det gjør ikke akkurat en Man U fan hvis de slår oss. Da tenker de som regel bare: "jaja, hva er det til middag i dag da?" Blackburn er i mitt hjerte om de ligger i 2.div eller i toppen av PL, selv om det siste er å foretrekke. I år har jeg tro på at gutta kanskje får en 6-8 plass, og da blir i hvertfall jeg fornøyd. Vi har bare brukt ca 50 mill i år på spillerkjøp. Newcastle har brukt noen hundre mill.... hadde vært digg å komme over dem på tabellen bare for å vise at penger ikke betyr alt i fotball. Et bra eksempel på det kan være Start i tippeligaen... de ligger øverst.. kan Blackburn klare noe av det samme, hadde jeg blitt stolt... Jeg elsker klubben min, og da forsvarer jeg dem i diskusjoner mot andre fans.
Du må være innlogget for å svare

Dr.Jones

Antall innlegg: 2310
Medlem 79 i supporterklubben

Opprettet 10/6/2005 6:00:22 PM Sist oppdatert 10/6/2005 6:00:22 PM
broren min er faktisk like gammel som meg på dagen(tvillingbror.....) Roman, han begynte som Blackburn-supporter, men fant ut at Chelsea var laget hans etter hvert. Dette skjedde tilfeldigvis i perioden da Blackburn gjorde det dårligere og dårligere, mens Chelsea med Gullit i spissen begynte å komme for fullt. Skal ikke si at DET var grunnen til at han skiftet......men bekymringsvdrig er det!

Uansett, så tror jeg du tar poenget mitt når du nå vet at han er 20år som meg. Han har i det store og hele opplevd suksess som Chelseasupporter gjennom hele sin aktive "Chelsea-karriere".

PS så vidt jeg vet var han moderator på chelseaforumet i en stund. Vet ikke hva han kaller seg dog.......
Du må være innlogget for å svare

RomanofChelsea

Antall innlegg: 436

Opprettet 10/6/2005 8:35:46 PM Sist oppdatert 10/6/2005 8:35:46 PM
God bless Ruud Gullit. DA spilte vi sexy-football da:) Ikke at det ble mer enn ett FA cup gull, men fy faen å morro det var å se the boys in blue spille fotball da.

....hmmmmm kanskje Jose Mourinho som manager og Gullit som assistent?
Du må være innlogget for å svare

pks1984

Antall innlegg: 1426
BRSCN medarbeider

Opprettet 10/6/2005 9:55:07 PM Sist oppdatert 10/6/2005 9:55:07 PM
RomanofChelsea skrev:
....hmmmmm kanskje Jose Mourinho som manager og Gullit som assistent?

 hehe...det ville blitt kræsj! :-)

Du må være innlogget for å svare

Bugsy

Antall innlegg: 1059

Opprettet 10/6/2005 10:13:03 PM Sist oppdatert 10/6/2005 10:13:03 PM
Hehe, ser for meg blodige slosskamper på Stamford Bridges benk ja. Tror faktisk Jose hadde vunnet også. Mann mot mann...slu jævel den fyren der.
Du må være innlogget for å svare

Beavizz

Antall innlegg: 830

Opprettet 10/7/2005 3:26:24 PM Sist oppdatert 10/7/2005 3:26:24 PM
RomanofChelsea skrev:
Ikke værre enn at jeg stod klar med Magnumen for å skyte Mokoena fordi han frarøvet oss Robben i en lang periode i fjor med en MEGASTYGG og planlagt nedsparking :)

Ikke værre enn det.

 Jeg husker den. Off det der var noe av det styggere jeg har sett på banen. Utrolig at Robben ikke brakk noe, men tja var det noe vondt blod mellom de fra PSV kanskje? Det vet bare de to. Kommentatoren snakka om det. Husker den kampen veldig godt, og kompisen min likte ikke Dickovs assasinasjon av Cech. Uansett der forstår jeg deg faktisk, for den var direkte ufin, og det merkeligste av alt Mokoena hakke gjort noe anna stygt mot noen i kampene jeg har sett.

Uansett det var vel en grei forklaring, og det er kanskje den kampen fra i fjor jeg husker best.

Der har du min mening om kampen, og både Dickov og Terry skulle vært utvist, samme med Makalele da han dytta Gamsten overende etter at Gamsten prøvde å heade ballen ut av henda til Cech. Sleipt og usportlig, men ikke ulovlig. Makeleles reaksjon derimot. Uansett var knallkamp det der.

Du må være innlogget for å svare

Torgeir

Antall innlegg: 863

Opprettet 10/8/2005 10:47:17 AM Sist oppdatert 10/8/2005 10:47:17 AM
Jeg syns Mokoena flere ganger på etterskudd har taklet med knotter, men det er langtfra noe uvanlig syn i de fleste ligaene rundt omkring. Og Robben fikk vel brudd igjen i foten?
Du må være innlogget for å svare

Eivind B

Antall innlegg: 837

Opprettet 10/9/2005 3:05:13 AM Sist oppdatert 10/9/2005 3:05:13 AM
God tråd Roman..
Jeg har lyst å snu litt på synsvinkelen deres.. Får dere er ganske enig i temaet alle mann. Er delvis enig i mye av det men....


Dette med objektivitet er jeg enig i.. Så lenge vi snakker om f.eks deltakelse på et forum, som skal holde et seriøst nivå på diskusjonene sine, eller bare seriøse diskusjoner generelt..
Skjønner problemet ditt roman, med "altfor mange "nye" supportere der, som glorifiserer alt som gjøres både på banen og utenfor. Møkk lei av at disse begynner å klage over innlegg, hvor de faktisk ikke skjønner halvparten."
Dette er veldig irriterende for deg, som liker historien til klubben og alt det der.. Og som kanskje diskuterer "over" disse unge, nye supporterne.

MEN, her kommer det store MEN´et.
Hvem er du, eller vi for den saks skyld, til å si at vi er bedre supportere, eller mer verdige supportere av den grunn.. Alle supportere må starte en plass, og INGEN som begynner å heie på et lag, uansett når og hvordan, starter med så "edle" hensikter som dere snakker om her.



Så til Dr.Jones sitt innlegg, hvor han får støtte av resten av gruppen: "Når jeg påstår ovenfor dem, at jeg vet mer om hvordan det er å være supporter, tenker da på hva jeg har vært gjennom som Roverssupporter, så blir de fornærmet og sure."
Jeg skjønner kameratene dine meget godt. Her går du jo nesten så langt at du sier at, for å være ekte supporter må du ha vært langt nede, helst i 1.div. Er ikke Arsenal-supportere like gode supportere som oss?
Greit, som Roverssupportere har vi vært meget heldige, og fått oppleve hele skalaen. Men du må huske på at ManU og Arsenal(+Liverpool og nå også Chelsea) har et "nivå" over vår klubb. De er toppklubber i Europa..
For å ta et eksempel.. Hvor stort tror du det var for en 40 år gammel Liverpoolsupporter når de vant CL ifjor?? De var europas ledende klubb, og det er der de hører hjemme. UEFA er 1.divisjon for dem. Og de er ikke bortskjemte fordi det er der(i europatoppen) klubben deres hører hjemme.

Hvor "god" en supporter er må man se på enkelt individer, og ikke grupper.. Kjenner en Arsenalsupporter(en del år eldre enn meg). Tapte Arsenal på Lørdagen, gikk han å la seg på soverommet, og kom ikke ut av huset sitt før han måtte på jobb på mandagen. Datteren hans ble medlem i supporterklubben før hun var blitt en mnd.
Også skal jeg/vi si at Arsenalsupportere ikke har opplevd like mye, ikke er like "gode"..?? Jeg tror ikke det nei.

Disse ManU/Chelsea supporterne dere snakker om var tross alt Blackburn supportere en gang, og de kan ikke sammenlignes med oss? eller hva?



Hmm... nå er jeg trøtt.. Tipper dette innlegget ble langt, og rotete..
Men det eneste jeg skulle få fram var vel egentlig at man skal være forsiktig med å generalisere supporterne til et lag.
OG vi er ikke bedre/har opplevd mer bare fordi vi har vært i 1.divisjon.. Det finnes nedturer for storlagene også, og selv om de ikke jubler for seieren over Sunderland, så lever de tross alt i en annen verden enn oss, og det burde vi også være objektiv nok til å se...?!

PS: Jeg er i hovedsak enig med det meste som ble sagt her da:p
Du må være innlogget for å svare

Stig

Antall innlegg: 387

Opprettet 10/9/2005 9:38:57 AM Sist oppdatert 10/9/2005 9:38:57 AM
....hmmmmm kanskje Jose Mourinho som manager og Gullit som assistent?


Eller Vialli?
Du må være innlogget for å svare

RomanofChelsea

Antall innlegg: 436

Opprettet 10/9/2005 12:53:14 PM Sist oppdatert 10/9/2005 12:53:14 PM
Veldig bra svar Eivind, selv om jeg ser tegn på at du kan ha vært trøtt når du skrev dette ja :) he he he

Vil bare svare på en ting, og det er det du sier med at ingen er "bedre" supporter enn andre pga alder o.l. Jeg har aldri sagt og vil aldri bruke ordet bedre supporter om noen. Vet at man må starte ett sted jeg også. Var jo en tid hvor jeg bare hadde holdt med Chelsea i 2 år selv. MEN; Det er for mange som tror at siden de akkurat har begynt å holde med en klubb (hvemsomhelst klubb, og hvemsomhelst alder) så blir de bedre supportere, eller mer akseptert om du vil, dersom de forsvarer alt klubben gjør. Man MÅ kunne beholde et snev av objektivitet selv om du er gammel eller ny supporter.

F.eks; Mark Hughes dreper dommeren etter at han ga Chelsea straffe på 0-0 på Eawood Park, og dermed vinner CFC 1-0. Om du som 14 år gammel, og helt ny, Blackburn supporter sier at "Jævlig bra, han fortjente det" så er du vel ikke en bedre supporter enn en som har holdt med klubben i 20 år som sier "Fy faen, det går ikke ann, spark og arrester Hughes" ?? (Selvfølgelig veldig overdrevet, men de som vil skjønner poenget)

Jeg har holdt med X (Ops husket nå hva Friedl sa om at jeg ikke må nevne X hele tiden) i mange år, opplevd alt som finnes, men kan alikevel se at X gjør MYE galt og MYE feil. Det er akkurat det jeg savner fra andre.

SÅ kan man diskutere til man dør da; HVA ER EN EKTE SUPPORTER? Hvilke kriterier legges til grunn?
Du må være innlogget for å svare

Dr.Jones

Antall innlegg: 2310
Medlem 79 i supporterklubben

Opprettet 10/9/2005 1:39:58 PM Sist oppdatert 10/9/2005 1:39:58 PM
Det var ikke meningen at det skulle virke nedsettende på andre supportere, ei heller å generalisere alle "andre". Det eneste jeg ville få fram med innlegget mitt var at som Blackburn-supporter har vi vært i gjennom så uendelig mye mer, og dermed vet vi litt om hvordan det er å ha nedrykksspøkelse over seg sesong etter sesong, hvordan det er å spille mot Crewe og Stockport, desperat etter poeng for å ha en mulighet til playoff-plass og mulig opprykk.

Som Man Utd-, Liverpool- eller Arsenalsupporter, på min alder, har man ikke opplevd dette, og vet derfor heller ikke en dritt om det. Så det jeg skulle ønske fra mange av "disse" supporterne er en større forståelse for lag som IKKE er i CL og som IKKE vinner HVER eneste lørdag. Og Eivind B, de er like mye supportere som alle andre, jeg prøver ikke å sverte supporterne til nevnte lag, men det er holdningen jeg ofte møter hos NOEN av disse jeg helst skulle vært kvitt.
Du må være innlogget for å svare

Torgeir

Antall innlegg: 863

Opprettet 10/9/2005 7:41:53 PM Sist oppdatert 10/9/2005 7:41:53 PM
Det har noe med at nedturer tester lojaliteten din til klubben, mens om du kun har vært med på oppturene har det aldri vært en "grunn" eller tid der man har tvilt på eget lag. Jeg har vært svært kritisk til Rovers, men har aldri vært i nærheten av å holde med et annet lag. Jeg vil ikke si jeg er en bedre supporter enn en ManU-supporter som har holdt meg laget sitt siden 91, men forholdet mitt til klubben i mitt hjerte har blitt satt på spill mange flere ganger enn i hans/hennes tilfelle.

En typisk definisjon på en ekte supporter er en som holder med laget sitt i tykt og tynt, alle andre er ikke supportere. Faktum er at noen av oss settes på prøve konstant, mens andre aldri (eller i verste fall sjelden) blir satt på prøve fordi de opplever suksess mer eller mindre konstant.
Du må være innlogget for å svare

Dr.Jones

Antall innlegg: 2310
Medlem 79 i supporterklubben

Opprettet 10/9/2005 8:01:13 PM Sist oppdatert 10/9/2005 8:01:13 PM
Dette handler ikke om gode og dårlige supportere!! Jeg er ikke ute etter å rangere fans her.....

Som jeg skrev i det forrige innlegget mitt, det er holdningen og mangelen på forståelse for fans av "dårligere" lag, som irriterer meg. OG, mine erfaringer tilsier utelukkende at det er Man Utd-, Liverpool-, Arsenal og Chelseasupportere som har disse holdningene, desverre!! IKKE ALLE, IKKE MANGE, MEN NOEN FÅ!!!

Takk for meg!
Du må være innlogget for å svare

Beavizz

Antall innlegg: 830

Opprettet 10/10/2005 8:22:56 PM Sist oppdatert 10/10/2005 8:22:56 PM
Noen er slike som ikke har evnen til å låse seg til en klubb eller digger den som det skrives mest om. Eller elitedyrkelse. Menneskets natur. Uansett jeg er stolt av å heie på Blackburn vi har vært igjennom helvete, og klart det. West Ham og Newcastle-fansen er vel de jeg generellt respekterer mest. Men jaja er individuelt. Å rangere fans er umulig. Men man er mer skeptisk mot en fan på fjorten som har digga klubben i like mange dager enn en på 40 som har digga klubben i 33 år. Uansett å ha ett åpent sinn er en fordel. Mange her går sikkert meg en høy gang i patirotisme her. F.eks. jeg var ingen patriot i 99 da klubben solgte Hendry, og rykka ned. Jeg sa da og sier enda selger du den beste stopperen rykker du ned. Det har slått feil, men også rett mange ganger. West Ham og Leeds comes to mind. Tottenham og Newcastle nesten. Sikkert mange andre eksempler.
Du må være innlogget for å svare

Eivind B

Antall innlegg: 837

Opprettet 10/10/2005 11:39:07 PM Sist oppdatert 10/10/2005 11:39:07 PM
Var ikke meningen å "angripe" Dr.Jones på noen måte..

Er veldig enig med deg, jeg ville vel bare fremheve at dette var NOEN, som du så fint også sa selv.. :)
Liker heller ikke den holdningen og den manglende forståelsen av de såkalte "fans".
Gloryhunters er jo det beste ordet, og grunnen til at du finner dem hos Man U, Arsenal og Chelsea er jo nettopp at det er de som har gjort det best i det siste.

En enkel definisjonen på "ekte fans" er vel de som er med på nedturene også..?
Men nå det er sagt, så må en supporter få sjansen til å oppleve en nedtur før man kan "rakke ned" på noen, og selv om mange unge Chelseasupportere nå er slitsomme, så skal dem ikke skytes før de har vært igjennom en nedtur (om den kommer??), så får man se hvilke type fans de egentlig er...

En annen ting som jeg personlig er veldig irriterende er å snakke om fotball/favorittlag osv med fans som ikke kan noe om fotball. Så lenge du har peiling på fotball klarer du som regel å være ganske objektiv også, fordi da klarer du å se hva som ligger bak.



Bare for å ha det sagt, jeg er jo 98% enig med det som blir sagt her.. Skulle bare belyse den "andre" siden også :)
Du må være innlogget for å svare

Dr.Jones

Antall innlegg: 2310
Medlem 79 i supporterklubben

Opprettet 10/11/2005 12:02:28 AM Sist oppdatert 10/11/2005 12:02:28 AM
På mange måter driter disse supporterne i eget reir også, for før eller siden vil de oppleve nedturer de også, skikkelige nedturer! Selv om det kanskje vil ta noen år, så vil det komme. DA får se om pipa har ei annen tone.......

Og er helt enig med deg Eivind B, når de ikke har opplevd nedturer foreløpig, blir det feil å rakke ned på dem for det. Men det går ann å vise en liten grad av forståelse for at ting ikke går på skinner i ALLE ANDRE KLUBBER..........
Du må være innlogget for å svare

Beavizz

Antall innlegg: 830

Opprettet 10/11/2005 10:02:25 PM Sist oppdatert 10/11/2005 10:02:25 PM
Har forståelse for at det er vanskelig å være ung fotballfan. Du har nettopp begynt å like ett lag. Tar noen år før du føler en ordentlig essens av laget. Hadde Shearer forlatt Blackburn året før ville jeg vært Newcastle-fan i dag. Så bundet var jeg til Shearer. Da hata jeg Newcastle sterkt. Hatet ble svakere år for år og har gått over til en mild omtanke om Newcastle, men det skyldes fansen deres. Veldig hyggelige folk.

Og mange tidligere Man Utd-fans ender opp med å bare like fotballen rent objektivt. De klarer ikke å gro ordentlig fast i laget, og glemmer at de digga Man Utd. Uansett teamet har skifta fullstendig fra objektivitet som diskusjonen egentlig gjalt. Men er en god sannhet i at unger sjeldent er i stand til å vurdere en kamp i seg selv. De kanke se detaljene. De ser måla og høydepunktene. Ikke stort anna.
Du må være innlogget for å svare
1
ForumBlackburn RoversObjektivitet?