Waggot uttaler seg om overganger og budsjett

Publisert 10.09.2020 av Øystein Thorsen

Særlig lønningene er fokus for klubbdirektøren.

Det er egentlig ingen nyhet at Blackburn trenger forsterkning av troppen. Waggott er også helt med på dette, og sier til Lancashire Telegraph at de må ha inn to spillere, men aller helst så mye som fire nye ansikter. 
Erfaring er noe de ønsker seg, og gjerne forsvarere, helst begge deler.

- Ser man på statistikken slapp vi inn 1,7 mål i hver kamp forrige sesong, så det er et nøkkelområde som vi ser på, sier Waggott. 
Men det er ikke bare erfarne forsvarere de leter etter, det er også viktig med rett person.
Dette med personlighet har BRSCN skrevet om tidligere, og Waggott bekrefter hvor viktig Mowbray synes det er med rett type.
- Jeg sier ikke at andre managere ikke bryr seg om personligheten til spillerne de kjøper, men Tony Mowbray legger veldig stor vekt på at det kommer inn typer som passer med resten av gruppa.

- Vi har siktet innstilt på flere spillere, og noen av de er ganske ambisiøse, og vi ser også på det europeiske markedet, bekrefter Waggott, som videre sier at både unge, lovende spillere er på radaren, i tillegg til erfarne som kan gå rett inn på laget.
- Vi tenker både på umiddelbare effekter, men også langsiktige løsninger.
Waggott løfter fram Connor McBride, som kom fra Celtic, som et eksempel på en ung, spennende spiller for fremtiden.

Klubben har fått et overgangsbudsjett fra Venkys, men som vi har sett i tidligere vinduer har de fleksibilitet innenfor rammen. 
- Finner vi en spiller som vi tror ekstra mye på anbefaler vi ham for eierne, og så tar de avgjørelsen. Vanligvis støtter de vår vurdering, sier direktøren, samtidig som han legger vekt på at de styrer finansene nøye, og særlig har det vært viktig for Waggott å slanke lønnsutgiftene. 

Det har forsvunnet 9 spillere fra lønningslista, hvis man regner med lånespillerne, og forhåpentligvis blir det exit på Mulgrew også snart.
Men Waggott er tydelig på at nye spillere ikke kan regne med superlønninger.
- Kommer det en ny spiller med for høye lønnskrav ber vi vedkommende vurdere en annen klubb i stedet.
Tanken er at spillerne skal ha betalt, men lønna i seg selv skal ikke være hovedgrunnen til at man velger Blackburn. Waggott og Mowbray ønsker en sunn kultur i klubben, der man i første rekke skal spille for drakta og hverandre.

Som vi vet har klubben investert i rekrutteringsavdelingen, ved å doble budsjettet deres, og en av fruktene av denne satsningen er Kaminski. 
Det blir meget spennende å se hvilke andre som kommer inn før den 15. oktober.