Waggot om økonomien


Publisert 25.03.2020 av Øystein Thorsen
Fotballfritt til slutten av april er tøft.
Verken Blackburn eller andre engelske klubber har tatt høyde for inntektstapet som oppstår når man ikke ser så mye som en publikummer på stadion i løpet av (minst) seks uker i en sesong. 
Heldigvis har EFL sluppet TV-pengene for mars, april og mai til klubbene, i tillegg til at organisasjonen har åpnet for at klubber kan ta opp lån. Men hjelper dette? 

Når 50 millioner TV-penger er fordelt på 71 klubber er det kun 800 000 pund som tilfaller Championship-klubbene, og selv om Waggott sier det er gode penger å demme opp med, er det egentlig ikke en stor sum.
Det økonomiske trykket er høyt, og Blackburn-direktøren advarer om at trykket bare kommer til å øke, jo lenger koronaviruset tvinger fotballen til å hvile.

Blackburn er dog ikke alene om kjenne finansenes kalde hånd klemme til. Leeds og Birmingham har i følge Lancashire Telegraph bedt spillerne sine om å avstå lønn så lenge karantenen pågår. 
Waggott mener at dette er noe som alle klubber må vurdere før eller senere
- Alle muligheter må vurderes, slik at vi kan sikre at vi kommer velberget ut av dette, sier Waggott til lokalavisa. 

Samtidig forstår direktøren at spillerne har kontrakter som skal etterleves, og han tror at spillernes egen organisasjon kommer til å bli en nøkkelaktør - hvis eller når den diskusjonen kommer opp.
- Alle må være med her, og sammen finne ut av hvordan dette kan løses på best måte, legger direktøren til, samtidig som han ser til myndigheter, The Premier League og alle andre som styrer over fotballen i England. 
Kort sammenfattet håper han at alle parter kan kommer fram til en vei som alle solidarisk kan gå sammen.

Lancashire Telegraph peker også på Venky’s rolle, og minner om at Blackburn er avhengig av at inderne fortsetter å støtte. Men Financial Fair Play-reglene har satt begrensninger for hvor mye en eier kan engasjere seg i klubben. 
Waggott mener at disse reglene må kunne justeres i den pågående krisen.
- TV-pengene er gode å ha, men det er ikke en gave, de bare kom litt tidligere enn vi hadde beregnet. Vi kan låne penger fra EFL, men det er ikke mere enn 580 000 pund, og hvis dette skal holde på lenge blir det vanskelig for veldig mange. 


- Da det ble åpenbart at dette er en pandemi ble alle ansattes velbefinnende raskt min hovedprioritet, forklarer Waggott. 
- Vi reagerte relativt raskt med tanke på de av våre ansatte som vi visste var sårbare i forhold til å bli smittet, enten om de hadde helsemessige utfordringer fra før av, eller pårørende som er utsatt. Disse ble sendt hjem. Utover dette har vi fulgt myndighetenes råd og pålegg
Dermed er det kun det viktigste som har blitt gjort på Ewood den seneste tiden, fram til hele arbeidsplassen ble stengt i begynnelsen av denne uken

For øyeblikket er det ingen inntekter for Blackburn, og situasjonen i England er usikker. Som en følge av krisen innførte Boris Johnson i går nye og strengere krav til befolkningen. Om tiltakene er nok til at man kan begynne å sparke ball i slutten av april vil tiden vise.
Imens kan vi bare følge med fra dag til dag, og med spenning se hva som blir resultatet av korona for fotballen generelt, og Blackburn spesielt.


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: