Velfortjent poeng

Publisert 3/20/2021 av Erlend Pettersen

To lag som ville vinne på Carrow Road.

Midtuke kampen hjemme mot Bristol City var ingen klassiker, men ettermiddagens bortedyst mot serielederen ble svært seerverdig når Sam Gallagher ble Rovers sin målscorer i 1-1 oppgjøret på Carrow Road.

Førsteomgangen startet med et veldig aggressivt bortelag som sto høyt og la press på et Norwich lag som jaktet sin 10. strake seier. Det som er og har vært problemet denne sesongen er på siste tredjedel av banen. Man skaper rett og slett ikke nok, samtidig som man savner smartheten på midten. Til tross for bra Rovers spill, var det hjemmelaget som hadde de to største mulighetene i denne omgangen. I det 6. minutt gikk Cantwells skudd via en forsvarspiller og i stolpen. Kaminski fikk så hånden på et skudd som gikk via Lenihan for så sprette ut etter å ha truffet tverrliggeren. Da var det spilt 36. spilte minutter.

Det var en oppløftende førsteomgang for et Rovers mannskap som har slitt de siste månedene.

Den andre omgangen startet som den første. Rovers har mye ball, men man ser at hjemmelaget har kvalitet. Og det hjelper ikke på hjertet når Rovers spiller dristig i eget straffefelt, men heldigvis gikk det bra denne gangen. Hjemmelaget bryter med en lang ball bak forsvarsleddet vårt som finner Pukki, men heldigvis har man Kaminski helt bakerst som reddet mesterlig. Nå begynte hjemmelaget å komme mer inn i kampen og i det 62. minutt viste McLean kvalitet og dermed sto det oppskriftsmessig 1-0 til serielederen.

Men bortelaget gav ikke opp. Mowbray satte inn Gallagher og Elliott for Buckley og Brereton minutter etter baklengsmålet. I det 70. minutt gikk Rankin-Castello og Evans ut for Bennett og Downing. Bortelaget jaget utligning!

Og utligningen kom i det 77. minutt når Elliott slo et frispark flott inn og på bakerste stolpe stanget endelig Gallagher inn ballen. Fortjent.

Rovers siste bytte var Holtby ut og Johnson inn. På slutten bølget kampen virkelig fram og tilbake når begge lagene jaget seiersmålet. Lenihan fikk blokkert mesterlig på et skudd fra kloss hold fra Pukki, mens Gallagher fikk en flott mulighet når Elliott spilte han flott igjennom. Dessverre så ble det bare en halvveis løsning som Norwich fikk klarert.

Buendia fikk så muligheten til å sende hjemmelaget til himmels, men han møtte sin overmann i Kaminski som reddet nok en gang mesterlig.

Kampen endte 1-1 noe som må sies å være ganske så rettferdig. Rovers styrer mye, men sliter med spillet på siste tredjedel, mens hjemmelaget viser til tider kvalitet.

Nå får man endelig litt hvile før man igjen er i gang borte mot Wycombe langfredagen.