Veldig jevn første runde

Publisert 7/31/2022 av Øystein Thorsen

Vi kikker på øvrige kamper denne helgen.

Med første runde av Championship nesten unnagjort (Watford møter Sheffield United mandag) noterer vi fjerdeplass på tabellen, da vi var ett av sju lag som gikk seirende ut, mens åtte lag måtte nøye seg med uavgjort. En av disse uavgjortene kom i Lenihans debut for Boro når hans nye klubb og WBA fikk en scoring hver, i det som var et oppgjør mellom to antatte topplag.
WBAs investering i John Swift fikk umiddelbar effekt da han utlignet Boros ledelse i det 51. minuttet. Vi tipper at han kommer til å gi WBA mange poeng denne sesongen.

Vi har pekt på at Blackburn har scort lite i sommer, og lørdag ble det også bare en nettkjenning, men vi er i godt selskap for det var jevne resultater i første runde. Kun Millwall klarte å vinne med to mål (hjemme mot Stoke), og ellers var det bare Hull som klarte to nettkjenninger da de snudde Bristol Citys 1-0-ledelse. 
Hull var for øvrig det laget det var flest delte meninger om når BRSCN skulle tippe tabell. Kanskje satsningen på et antall tyrkiske spillere var lur.

Sesongen tjuvstartet allerede fredag, med Burnley-seier borte mot Huddersfield. Ganske så oppskriftsmessig, siden få tror at Huddersfield kan gjenta fjorsesongen. Blackpool slo Reading hjemme, noe som også rimer temmelig bra, mens andre lag må føle seg skuffet. Luton for eksempel, som ikke fikk hull på byllen hjemme mot Birmingham, og Norwich er vel heller ikke fornøyde med å dra hjem fra Cardiff med 1-0-tap. 
Joda, det er bare første runde, men burde ikke Norwich matche Cardiff?
Wigan møtte Preston til en intens, men målløs affære, for øvrig uten Nyambe i Wigan-troppen - ukjent hvorfor.

Vi skal ikke komme med altfor mange konklusjoner om tabell eller motstanderlag etter bare en runde, men man kan lure på om de veldig jevne resultatene er et tegn på at sesongen er så pass åpen som visse har spådd. 

Det blir interessant å se Watford mot Sheff-U på mandag, da dette er to lag med forventninger på seg. Men aller mest spennende blir det så klart neste lørdag da Blackburn tar turen til Swansea.
Det er et oppgjør som oser av revansje, siden vi gikk på et veldig skuffende 1-0-tap der sist. Vi er selvsagt meget fornøyde med seier i premieren, men det er dessverre fort glemt hvis Jon Dahls prosjekt ikke fungerer på andre forsøk.