Veldig bra runde i Championship

Publisert 3/18/2023 av Øystein Thorsen

Mange sløste med poengene.

Blant de som vi er mest interesserte i på tabellen var det Coventry som gjorde det best, med en knallsterk 4-1-borteseier mot Blackpool. En brå oppvekning for Blackpool som gjorde det så godt mot håpløse QPR i forrige runde.
Vi sier håpløse, for QPR tapte denne helgen også - mot Birmingham, som vi møter etter landslagspausen. Vi får se hva dette gjør med spillet til Brum.

De som gjorde det verst er Millwall, som like godt tapte 1-0 hjemme for Huddersfield. Huddersfield er jo også en klubb vi møter innom kort, så på samme måte som Birmingham gjelder det å være hundre prosent på hugget.

Nesten like overraskende var det at Watford ikke klarte mere enn ett poeng hjemme mot Wigan.
BRSCN skrev i går at Watford har et av de letteste programmene, men når man ikke griper sjansen hjemme mot Wigan spørs det om programmet er lett nok.

I tidligere nevnte artikkel skrev vi at Luton og Norwich kunne få det vanskelig borte mot henholdsvis Sunderland og Stoke, og det stemte, for begge disse kampene endte uavgjort. 
Vi hevdet også at denne runden kan bli kroken på døra for Preston, og når de tapte 4-0 for Middlesbrough, og fikk den sentrale midtstopperen sin utvist, så spøker det for deres rett til å hevde playoff.

Dermed holder Millwall seg under oss. Vi har 61 poeng, Millwall 60. Norwich beholder syvende plassen, men nå har de Coventry i ryggen med like mange poeng - 57. Watford har 55 på sin tiende plass.
WBA, på niende, spiller ikke denne helgen og kan med seier i hengekampen sin rykke opp til syvende med 58 poeng, men den kampen er borte mot Sheffield United.

Dermed er det fristende å runde av med å si at grensa for å konkurrere om playoff går ved tiendeplassen. Sunderland og Preston ligger på 11. og 12. plass, med 53 poeng. OK, syv poeng opp til Millwall er ikke langt, men for de fleste gjenstår det bare åtte runder.
Hvis bare én av WBA, Watford, Coventry, Norwich eller Millwall får nesten like mange poeng på de neste åtte kampene som Preston eller Sunderland kan de ikke bli tatt igjen av dem, derfor hevder vi at grensa går der.