Vanvittig svar på Elland Road

Publisert 4/13/2024 av Øystein Thorsen

Blackburn rettet opp inntrykket med borteseier.

Eustace hadde før kampen vist stor ro etter fadesen på Ashton Gate. Sjefen holdt fast ved at troppen er en sammensveiset gjeng som jobber hardt, og han trodde ikke at selvtilliten hadde fått seg en skramme.
Eustace forventet en reaksjon og det var akkurat det han fikk.

Samtidig var det naturligvis nervøst å stille opp mot et lag som på papiret holder bortimot Premier League-nivå. Bedre ble det ikke når kommentatorene opplyste om at Leeds ikke har tapt hjemme denne sesongen.
Kunne oppgaven ha vært større med et 5-0-bortetap friskt i minnet?

Første omgangen var ut i fra det ovenfornevnte veldig bra. BRSCN hadde, i en ganske selvsagt observasjon, skrevet i previewet at det kom til å bli avgjørende å gripe mulighetene, og det dukket opp et par muligheter, men det var for vanskelig både for Szmodics og JRC.
I andre enden klarte Blackburn å begrense Leeds, dermed sto det 0-0 til pause.

Etter hvilen kom ikke Wharton på banen. Eustace kan ha bedt ham om å prøve ryggen, men det holdt ikke.
Heldigvis skulle det vise seg at erstatter McFadzean holdt nivået. 
Gamlekaren var involvert i mange situasjoner, inkludert en omdiskutert straffesituasjon, men etter 90 og tillegg var det Fadz som sto igjen med rutinen og ingen baklengs, selv om det ble et gult på veien.
Hvor mye har han betydd for oss?

Om spillet i andre omgang kan vi slå fast at det åpnet seg opp. Vi hadde en kjempemulighet, bare for å se Leeds skape to like store sjanser. At det sto målløst virket absurd der store situasjoner oppsto nesten på strek i begge bokser. Og med kjennskapen vi har om at Leeds gjerne scorer sent hjalp det ikke at klokka tikket mot slutt. Vi hadde jo sagt at mulighetene måtte gripes, men det hadde ikke vært så mange av dem i andre.
Helt til det 82. minuttet da Pears sendte en lang ball fra egen femmeter. Gallagher - selvfølgelig - stusset utspillet til Dolan som på kløktig vis spilte fram Szmodics som ikke kunne gjøre feil.
30 mål denne sesongen for iren, så det er bare å løfte på hatten og alt annet man har for hånden.
Og det borte mot opprykksjagende Leeds. Man får tårer i øynene.

Vi gjentar gjentagelsen av oss selv, Leeds har klart å hente poeng sent i sine siste kamper, men denne gangen holdt det ikke for dem. Det var Blackburn som avgjorde på tampen, og deretter ble vertene holdt på en armlengdes avstand helt til dommeren blåste av.
Tre utrolig viktige poeng, og et vanvittig sterkt svar på den elendige forestillingen i midtuka. God helg alle sammen!