Vanvittig snuoperasjon mot Oldham


Publisert 14.08.2019 av Øystein Thorsen
Blackburn med skummel nestenulykke på Ewood.
Mowbrays splitter nye lag gikk gjennom shaky sytti minutter mot lille Oldham, som så ut til å sende oss ut av ligacupen foran egne tilskuere. Mowbray hadde som kjent byttet ut samtlige 11 som spilte mot Fulham, men de som fikk sjansen viste ikke at de var oppgaven moden - eller tilstrekkelig forberedt.
- La oss være ærlige, det var ikke særlig bra av oss, sa Mowbray etter kampen.

For det var Oldham som åpnet best, og som dessuten tok ledelsen etter 14 minutter via Gevano Nepomuceno som fant rom på Blackburns høyre side. Upresset kunne han føre ballen fra midtstreken, helt til han fyrte av et skudd cirka fra hjørnet av sekstenmeteren, som Leutwiler ikke kunne gjøre noe med. 
Det var en rask kontring, men uansett litt for lett.

Utover i omgangen begynte Blackburn-supporterne naturlig nok å murre på tribunen, etter som hjemmelaget ikke klarte å true League Two-laget. Graham og Brereton, som dannet spisspar, ble isolerte og produserte lite. Sistnevnte ble dog fremspilt av sin makker ved et tilfelle, men det ebbet ut i ingenting takket være et dårlig mottak.
Det ble kort sammenfattet ingen god dag på jobb for 20-åringen.

Noen muligheter ble allikevel produsert, men det var bare en gang i første omgang som det så farlig ut, og alt i alt holdt Oldham greit unna, samtidig som de stadig truet via kontringer.
- Vi kom inn i kampen etter at vi gjorde noen bytter, forklarer Mowbray videre. Vi bestemte oss for å spille mere direkte, noe som ga uttelling.

Det første byttet kom åtte minutter inn i andre omgang, da Rothwell kom inn for Smallwood. Deretter fulgte Chapman for Platt og Dack for Evans. Sistnevnte skulle også bli en avgjørende brikke, først gjennom å utligne etter litt klabb og babb i Oldhams sekstenmeter. 
Da var det 20 minutter igjen, og man forventet seg at Oldham med det skulle bli utklasset.

Den forventede snuoperasjonen så ut til å være på gang først gjennom en avslutning fra Graham - som Woods avverget - og deretter gjennom et frispark som Rothwell serverte på pannebrasken til Dack og i mål, men som ble avblåst fordi Dack sto i offside. 
Istedet var det Oldham som igjen skulle ta ledelsen  

Målet kom etter tafatt spill fra hjemmelagets side. Det begynte med at Oldham fra egen banehalvdel kunne pumpe ballen opp i banen, der en svak klarering fra en Blackburn-spiller gjorde at Oldham nok en gang kunne utnytte rom på høyresiden, der ballen ble slått inn i sekstenmeteren. Grayson var på ballen med klarte ikke å rydde unna, så Mohamed Maouche kunne enkelt sette inn 2-1 til venstre for Leutwiler. 
Da var det kun ti minutter igjen og det var lagt opp til at en bombe skulle bli detonert. 

Blackburn kunne og ville ikke gi opp, og satte i gang jakten på en ny utligning. Kombinasjoner mellom Dack og Chapman viste seg farlige flere ganger etter at de to kom inn, men Oldham avverget. Så ble nok en ball spilt opp mot Graham som kunne heade ned til Dack, men nær sagt alene med keeper satte angriperen ballen utenfor.
- Jeg tror aldri jeg har sett Dacky bomme på en slik sjanse, sa Mowbray etter kampen. 
De fleste på tribunene måtte også gni seg i øynene, så stor var muligheten.

Men på overtid kunne laget og publikum dra et lettelsens sukk da Downing fra cirka 20 meter klinket inn et skudd nede ved keepers venstre hjørne. Fem minutter på overtid ble ballen nok en gang pumpet inn i Oldhams boks der Graham igjen headet til Dack som uselvisk spilte til Rothwell som enkelt kunne bredside inn 3-2.

Oldham ga allikevel ikke opp og kom til ytterligere en sjanse, som Blackburn slet med å avverge. Til slutt gikk avslutningen utenfor. 
- Seks-sju andre Championship-lag røyk ut i kveld, så det var nok flere som gjorde for mange bytter, konstaterte Mowbray, samtidig som han erkjente at hans eget lag lå tynt an. 
- Men vi får gi gutta skryt for at de fant en måte å vinne på. Samtidig legger sjefen til at han fikk flere spørsmål enn svar etter å ha sett lagets prestasjon.
Blackburn er uansett videre til neste runde, der langt tøffere motstand i form av Sheffield United venter.


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: