Våren kommer nå

Publisert 21.03.2021 av Erlend Pettersen

Vi har sett på de resterende kampene av sesongen. Hva venter oss?

Når man skriver dette så laver bløt snø over Trondheim seg og man er inne i uken før påske. Klubbfotballen har nå tatt en velfortjent hvil og sendt stafettpinnen til landslagene som nå skal starte ferden mot det mest tragiske verdensmesterskapet i fotball; VM i Qatar i 2022.

Neste kamp for Rovers er i vår måneden april, nærmere bestemt på den lange fredagen. Rovers går inn i de to siste månedene vel vitenen at man ikke er i nærheten av en topp seks plassering med sine 46. poeng og en 15. plass på tabellen. En del frykter at man skal blande seg ned i nedrykksstriden siden den er knappe 11. poeng unna. Mye skal gå galt om man skulle havne der, men jo raskere man klarer å havne på over 55. poeng jo bedre er det. Slik ser programmet ut for april og mai måned:

  • Fredag 2. april: Wycombe v Rovers klokken 16:00. Vises på iFollow Rovers.
  • Mandag 5. april: Rovers v Bournemouth klokken 16:00. Vises på iFollow Rovers.
  • Lørdag 10. april: Cardiff v Rovers klokken 16:00. Vises på iFollow Rovers.
  • Lørdag 17. april: Rovers v Derby klokken 16:00. Vises på iFollow Rovers.
  • Tirsdag 20. april: Sheffield W v Rovers klokken 20:00. Vises på iFollow Rovers.
  • Lørdag 24. april: Rovers v Huddersfield klokken 16:00. Vises på iFollow Rovers.
  • Lørdag 1. mai: Rotherham v Rovers klokken 16:00. Vises på iFollow Rovers.
  • Lørdag 8. mai: Rovers v Birmingham klokken 16:00. Vises på iFollow Rovers.

NB! Kamper kan bli flyttet grunnet TV.

Spådommen

Som dere leser ut av infoen ovenfor så gjenstår det åtte kamper i sesongen 2020/2021 for Rovers. Det er med det 24. poeng å spille for. Skulle Rovers klare å vinne alle kampene ender man opp med 70. poeng og en forbedring fra i fjor. Men hvor realistisk er det kan man spørre seg selv.

Man starter borte mot Wycombe i en særdeles viktig kamp for hjemmelaget. De trenger en seier for å ha noe håp om å berge plassen. Med seier for Blackburn ser det veldig greit ut bakover på tabellen. Vi tror på en uavgjort. 2. påskedag er det Bournemouth som tar turen til Ewood Park. Sør-kyst klubben har ikke fått det til og ligger på nåværende tidspunkt utenfor topp seks. Her tror vi på en sjokk seier av hjemmelaget.

I det neste oppgjøret reiser man til Wales å møter et Cardiff lag som har funnet formen under Mick McCarty. Her tror vi dessverre at man taper knepent. Heldigvis så tar vi revansj hjemme mot Derby i kampen etter, før man reiser til nedrykkstruede ugler.

Her taper vi på rett og slett motivasjon når hjemmelaget jager sikker plass. April siste kamp er hjemme mot Huddersfield. Her tror vi på en uavgjort kamp etter at gjestene hadde tatt ledelsen. 

Mai første kamp er borte mot Rotherham som sloss for livet for å berge plassen. Etter mange kamper avlyst grunnet covid-19 så har hjemmelaget et meget tett kampprogram ut sesongen. Vi tror på poengdeling.

Sesongens siste kamp er hjemme på Ewood Park der Birmingham er gjester. Her kan det være at gjestene trenger poengene for å holde lag under seg. Men vi tror at Rovers avslutter sesongen med en seier.

Når man summerer opp våre uhøytidelige tips ender man opp med tolv poeng av tjuefire mulige. Så får man bare håpe at Mowbrays mannskap overrasker positivt disse to månedene.

Hva tror du?