Ute av FA-cupen

Publisert 1/5/2020 av Kristin Kongsjorden

Det vil seg ikke om dagen, og selv om spillet har hevet seg noe siden sist, virker laget nesten å være vaksinert mot å skape gode målsjanser. FA-cupeventyret er over allerede etter én kamp.

Scoring for hjemmelaget like før full tid sørget for at Birmingham karret seg videre i FA-cupen, til tross for å ha spilt med 10 mann de siste tretti minuttene.

Rovers startet kampen friskt, og Armstrong testet Camp allerede etter tre minutter, men målvakten lot seg ikke lure av en vanskelig stuss på ballen. Det gikk fra lovende til mørkt allerede et minutt senere. Dan Crowley vant ballen på gjestenes halvdel og fikk sette fart fremover uten at noen Rovers-spillere virket spesielt bekymret. Han fikk til og med avslutte uhindret like utenfor 16-meteren, og skuddet var meget godt plassert nede ved Leutwilers høyre hjørne. Sistnevte var sjanseløs, og 1-0 var et faktum.

Selv om Rovers hadde overtaket når det gjaldt ballbesittelse, resulterte dette i svært få sjanser, og det var vertene som så farligst ut på siste tredjedel. Spesielt tidligere nevnte Crowley skulle vise seg å bli en vanskelig mann å stoppe. Han skapte mye uro på gjestenes halvdel, og hadde Alvaro Gimenes fått til en bedre avslutning etter samspillet med førstnevnte, ville det stått 2-0. Heldigvis for bortelaget slapp de unna flere baklengs og kunne gå til pause på 1-0.

Da lagene kom på banen igjen virket det som om kloke ord i pausen hadde tent en gnist hos spillerne. I løpet av de første minuttene skapte Rovers et par gode muligheter. Dessverre skorter det litt på effektiviteten foran mål, og verken Armstrong eller Gallagher klarer å omsette nok sjanser til scoringer.

Etter omtrent et kvarter av andre omgang kom det et vendepunkt i kampen. Ivan Sunjic, som nettopp hadde kommet innpå for hjemmelaget, dro Gallagher noe klønete ned i feltet, og dommeren virket sikker i sin sak da han signaliserte for straffespark. Sist lagene møttes var det straffespark som førte til at Rovers scoret, og samme mann som satte inn den skulle også prøve seg igjen i går. Armstrong gjorde ingen feil, og hamret ballen opp i nettaket bak Birminghams sisteskanse. En straffescoring som viste en selvtillit som ellers har sett ut til å mangle noe for Armstrong i andre avslutningsøyeblikk.

Birmingham hadde på ingen måte gitt opp, selv om de måtte spille en halvtime med en mann mindre. Kristian Pedersen hadde en god avslutning som Leutwiler måtte gjøre en sterk redning på, og ikke lenge etter fikk sistnevnte også en hånd på avslutningen til innbytter Bela.

Rovers presset på for å få vinnerscoringen, og Joe Rothwell fikk testet om Camp fulgte med, da han fyrte av et langskudd. Williams, som kom innpå for Bennett mot slutten av første omgang, var også nær å sikre avansement for gjestene, men målvakten viste god rutine ved å hindre scoring på det som så ut til å skulle bli vinnermålet.

På et eller annet finurlig vis klarte Birmingham å skape en mulighet på tampen av kampen. Bela fikk tak i ballen og satte fart inn i feltet. Han fikk dyttet ballen under Leutwiler, og til stor jubel fra hjemmelaget sendte han vertene videre til neste runde i cupen.

Nå er det bare å rette fokus på Championship igjen for Rovers sin del. Selv om det er svært irriterende og kjedelig å ryke ut så tidlig i FA-cupen, mot et lag vi absolutt hadde muligheter for å slå, er det likevel noe positivt å ta med seg. Spillet virker å flyte noe bedre nå enn hva det gjorde i romjula, og det er fortsatt på ingen måte umulig for laget å komme seg opp på play-off-plass.

Neste kamp er hjemme mot Preston førstkommende lørdag.

Birmingham City: Camp, Maghoma, Pedersen, Gardner (Sunjic, 58), Davis, Clarke-Salter (Harding, 69), Dean (c), Colin, Crowley, Gimenez, Montero (Bela, 46).

Ubenyttede innbyttere: Trueman, McEachran, Bailey, Medina.

Mål: Crowley, 4, Bela, 90.

Gult kort: Gimenez, 56.

Rødt kort: Sunjic, 61.

Rovers: Leutwiler, Bennett (c) (Williams, 38), Adarabioyo, Lenihan, Bell, Johnson, Downing (Buckley, 78), Rothwell, Armstrong, Brereton (Chapman, 57), Gallagher.

Ubenyttede innbyttere: Fisher, Samuel, Davenport, Travis.

Mål: Armstrong, straffe, 61.