Uavgjort i sesongens siste kamp

Publisert 5/5/2019 av Kristin Kongsjorden

Rovers var kanskje hakket bedre enn Swansea i ettermiddagens oppgjør på Ewood Park, og det var mye positivt å ta med seg selv om det endte med poengdeling.

Det ble en underholdende kamp i serieavslutningen hjemme mot the Swans i ettermiddag. Vertene vartet opp med god innsats og tidvis mye bra spill, og bortelaget slet med å komme til de store sjansene.

Mowbray gjorde kun én endring fra kampen mot Norwich sist helg. Corry Evans var tilbake i elleveren igjen på bekostning av Jack Rodwell, som ikke var tatt med i troppen i dag. Jacob Davenport var med i troppen for aller første gang, og fikk debuten sin allerede i 1.omgang grunnet skade på Bennett.

Rovers startet kampen sterkt og tok en fortjent ledelse etter 20 minutter. Etter litt rot inne i feltet fikk Lenihan til slutt hodet på ballen. Det var litt usikkert om ballen var over streken eller ikke, men til slutt ble det blåst for scoring, noe som ble Darraghs tredje scoring denne sesongen.

Dessverre varte ledelsen bare fire minutter. Swansea fikk komme fri på venstrekanten og slått et godt innlegg som Baker-Richardson headed inn til 1-1.

Like før halvtimen var spilt måtte Elliott Bennett kaste inn håndkleet etter å ha fått en skade kort tid tidligere. Dette bød på en mulighet for Jacob Davenport til å få sin debut for Rovers. Hjemmefansen synes nok det var kjekt å få nok en unggutt på banen for førstelaget, og få et glimt av hva talentet kan by på i fremtiden. Byttet førte til at Lewis Travis ble flyttet ned på høyre back, mens Davenport gikk inn på midtbanen sammen med Evans.

11 minutter før pause fikk Swansea nok en mulighet, og formspilleren McBurnie lot seg ikke be to ganger. På et godt slått frispark fra Matt Grimes headet han inn sitt sjette mål på sju kamper. Han endte opp med hele 24 mål denne sesongen. Like etter kunne det fort ha stått 1-3, men Baker-Richardsons forsøk med venstrefoten gikk like til side for Leutwilers venstre side.

Det var ikke langt unna at hjemmelaget fikk utliknet rett før pausesignalet. Bare en god takling fra gjestenes kaptein Mike van der Hoorn hindret Dack i å sørge for balanse i regnskapet. Men Dack hadde ikke tenkt å gå av banen uten scoring i dag. Bare to minutter inn i andre omgang satte han inn sin 15.ligascoring for sesongen. Hjemmelaget vant ballen høyt oppe. Williams sendte en lav pasning til Graham, som flikket den videre til Dack som viste selvtillitt da han kontrollert satte ballen i mål med venstra fra drøye sju meters hold.

Craig Conway fikk komme innpå da det gjenstod 25 minutter. For ham ble kampen i dag spesiell, da dette ble hans kamp nummer 200 for klubben.

Davenport kunne fort ha fått den perfekte debuten. Han fikk en god målsjanse etter 78 minutters spilll, men midtbanespillerens volley ble dessverre slått ut av Nordfeldt i Swanseas mål.

Like etter var Armstrong også nær å sørge for at alle poengene ble værende på Ewood, men etter å ha kontrollert tatt ned Conways millimeterpasning avsluttet han rett i hanskene til gjestenes sisteskanse.

Det endte 2-2 i en kamp hvor Rovers spilte godt og dominerte i andre omgang. Det er godt å kunne avslutte sesongen i god form, og Mowbrays mannskap endte på 15.plass med 60 poeng i årets Championship. Nå er det bare å håpe på å få bygget laget enda sterkere foran 2019-2020-sesongen.

Rovers: Leutwiler, Bennett (c) (Davenport, 28), Lenihan, Williams, Bell, Travis, Evans (Chapman, 74), Rothwell, Dack, Armstrong, Graham (Conway, 66).

Ubenyttede reserver: Raya, Mulgrew, Brereton, Butterworth.

Mål: Lenihan, 20, Dack, 47

Gult kort: Dack, 44

Swansea City: Nordfeldt, Roberts, Routledge (Dyer, 86), McBurnie, Fulton, van der Hoorn (c), Carter-Vickers, Byers (Asoro, 78), Baker-Richardson (Dhanda, 61), John, Grimes.

Ubenyttede reserver: Benda, Naughton, Rodon, McKay.

Mål: Baker-Richardson, 25, McBurnie, 34

Gult kort: Carter-Vickers, 69