U21 med sterk innhenting

Publisert 4/23/2024 av Øystein Thorsen

Arsenal var motstander i ligakampen.

Premier League 2 sto nok en gang på timeplanen for ungdomslaget, og femteplassen, Arsenal, var på besøk. Gjestene bør og skal ha et godt U21, og med en 40 millioner pund-mann - i form av Jurrien Timber - på laget var det nok litt respekt som fulgte med Mike Sherons gutter ut på banen.
Timber skulle også vise seg fram allerede før 8 minutter, da han sendte av gårde et skikkelig kremmerhus, limt helt oppe i vinkelen, noe som må ha vært et meget tilfredsstillende comeback for en spiller som har vært skadet i lang tid.

Ledelsen ga Arsenal energi, for de fortsatte å true. Keeper Goddard ble satt på noen prøver, og særlig i én situasjon var sisteskansens innsats helt avgjørende. Frem til nesten halvtimen hadde vertene hatt lite for seg, men så begynte de å produsere sjanser. Særlig Junior Nsangou - som for øvrig var svært nære 1-0 allerede etter ti sekunder spilt - hadde en frekk lobb som gikk i stolpen og ut.
Med Blackburns forbedrede spill var det da typisk at gjestene skulle få straffe. Dermed kunne de utøke til 2-0, etter 36 minutter spilt.

Heldigvis så ikke Blackburn noen grunn til å la være med det positive spillet de nylig hadde vist fram, i stedet kunne de svare bare to minutter senere da Harrison Wood avsluttet via en motspiller og stillingen sto 1-2.
Rett før pause satte Nsangou inn en sylfrekk hælflikk rett foran nesa på gjestenes keeper.
Meget bra comeback av unggutta etter en stille start.

Andre omgang hadde ikke like mange sjanser, men det som ble produsert så anelsen vassere ut fra vertenes side. Allikevel var nok begge lag temmelig fornøyde med poengdeling.
Dermed ligger Blackburn på en 12. plass, av 26 lag, seks poeng etter Chelsea på fjerde plass, mens det er over ti poeng ned til nedrykk, så det sier jo litt om hvordan U21 tar for seg i årets Premier League 2.