Tronstad om Eustace

Publisert 5/8/2024 av Øystein Thorsen

Og ellers litt om nordmannens sesong.

Sondre Tronstad kom som de fleste sikkert husker inn på free transfer i juni for snart et år siden. Det var allerede annonsert at det fantes lite penger til spillere, så gratis Niall Ennis og vår norske venn var da gode løsninger. Snart fulgte Sigurdsson før det ble stille på overgangsfronten. Mot slutten av vinduet kom Wahlstedt inn, Moran og Hill kom på lån og Telalovic ble kjøpt. 
Av disse er det bare Tronstad som har blitt fast inventar og en som har bidratt jevnt gjennom hele sesongen.

- Det har vært en sprø sesong, sier Tronstad till Lancashire Telegraph
- Men nå som vi har avsluttet over streken må vi gi sjefen et stort takk, fortsetter midtbanesliteren.
Eustace og staben blir omtalt som brilliante, ikke minst når Tronstad tenker på at det ble null baklengs i fem av de ni siste kampene.
Etter seieren borte mot Leicester samlet Eustace spillerne for noen ord som skulle avslutte sesongen.

- Han sa at han var stolt av oss og innsatsen, og at vi har vært strålende. Vi har hatt noen dårlige resultater, som Bristol City-kampen. Det der var vi ikke vant til, sier 28-åringen med henvisning til å tape 5-0.
- Bortsett fra den kampen har vi vært ganske solide, mener Tronstad, samtidig som han erkjenner at det ikke har blitt så mange seiere som de kunne ønske.
- Men vi har vært mere solide og sluppet inn mye mindre mål. Det er veldig viktig.
Om tiden med JDT nøyer Tronstad seg med å si at laget var opp og ned i prestasjonene.
Diplomatisk sagt kan man si, og ser man på kampene tidligere i sesongen så stemmer det jo, før det i danskens siste serierunder var bare pil nedover.

Med det nye trenerapparatet opplever Tronstad - og resten av troppen - at de har tilført stor entusiasme.
- Det har vært fantastisk, vi elsker virkelig å jobbe med trenerne, sier Tronstad - noe som jo er enormt viktig. En manager må ha spillerne med seg, og Eustace har tydeligvis gjort et sterkt avtrykk på kort tid. Bare dette med at han og teamet kunne forandre mentaliteten til spillerne sier en hel del. 
Det er vanskelig å forestille seg at laget faktisk kunne berge plassen uten at det hadde skjedd en forandring i det mentale, ikke bare det taktiske

At laget berget plassen - noe som absolutt ikke var en garanti - var en opplevelse for Tronstad.
- Det føles stort, og endelig kan vi slappe av og feire. Det er så viktig for alle å holde plassen, og når vi i tillegg kom hit og slo seriemesterne. Når 2-0 var på vei, jeg sprang mot fansen for å feire før ballen var i nettet.
Så mye stoler Tronstad på sesongens profil og ubestridte toppscorer Sam Szmodics, og han gjorde jo heller ingen feil

Tronstad ser nå fram til neste sesong under Eustace ledelse. Målet er å bli mere stabile, mindre ned og mere opp.
- Vi har vist at vi kan slå de gode lagene, men vi manglet stabiliteten denne sesongen, det må vi bli bedre på. 
Før den tid ser nordmannen fram til ferie, for han merker at det kan behøves etter å ha gitt hundre og ti på Blackburns midtbane, i en debutsesong som ga ham prisen som årets nykommer