Tre seiere på én uke!


Publisert 30.11.2019 av Øystein Thorsen
Fremgangen fortsatte borte mot Stoke.

Bradley Dack snakket tidligere i høst om at det å vinne er noe som blir en vane. Det kan nesten se ut som at gutta begynner å få inn vanen, etter seier nummer tre i løpet av en uke. 
Forestillingen var kanskje ikke den mest imponerende, men etter fire strake bortetap er det ingen som klager på at alle poengene ble med hjem til Lancashire

Blackburn startet positivt, selv om Stoke hadde den første muligheten. Laget kom mere og mere inn i rytmen og når Armstrong etter 13 minutter skaffet corner skulle det også bli mål. Downing var servitør fra Stokes høyre hjørneflagg, og serven traff Lenihan som headet mot mål der Adarabioyos forsøk ble blokkert.
Ballen forble uklarert rett foran mål, og i kjent stil var Dack på plass, bare for å feie inn 1-0. 


Dack jubler for 1-0, sitt tiende for sesongen og fjerde scoring på én uke.

Omgangen utviklet seg i mindre publikumsvennlig retning, noe spesielt hjemmelaget ikke var særlig fornøyd med. 
Det var bare å forberede seg for en reaksjon
Slik ble det også, for Stoke kom til et par sjanser allerede i innledningen av andre omgang, og særlig etter 50 minutter var det skummelt, da Walton måtte strekke seg etter en Vokes-avslutning.

Men selv om Stoke gjorde sitt ytterste for å utligne stillingen - de spilte jo hjemme tross alt - klarte gjestene å stå mot. Mowbray måtte allikevel justere etter 52 minutter, da Armstrong fikk seg en smell. Allround-spilleren Bennett tok da plass - i sin kamp nummer 400 i karrièren. Etter timen spilt kom Gallagher inn for Graham, samtidig som Stoke la om til 4-4-2.
Endringene fra begge lag skulle vise seg å bli utslagsgivende.

Minuttene tikket i vei, og Stoke fortsatte å sette Mowbrays menn på prøve. Gjestene på sine side produserte lite, noe som man kan si var greit nok, i og med at de fortsatt satt i førersetet. Passiviteten tillot dog Stoke å komme mere og mere inn i kampen, og det begynte virkelig å lukte av utligning.
I det 80. minuttet skulle det også bli 1-1.

Igjen var det corner som skulle bli avgjørende, i en situasjon som kan diskuteres. Lancashire Telegraph spekulerer på om Dack kan ha hatt siste touch på ballen, men utifra TV-bildene kan man stille spørsmål om det var angrep på keeper, da Walton fikk Scott Hogans arm nær sagt midt i ansiktet, noe som fikk det til å se som at sisteskansen nesten ble slått ned i eget felt. 
Mens Walton ble liggende for å hente pusten ble Hogan tildelt scoringen. 

Men Blackburn har - håper vi - fått det som vane å vinne, og fem minutter senere produserte Dack en offside-overlistende passning til Bennett, som kunne ta seg bak forsvarrekka helt på kanten av sekstenmeteren. Med et par touch tok jubilanten seg nærmere dødlinja før han slo inn foran mål der Gallagher dukket opp. 
2-1 helt etter læreboka. 

Med nyinntatt ledelse var det bare for Blackburn å holde ut i totalt ni minutter, noe de også gjorde og uka var med det komplett. 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: