To tapte poeng

Publisert 12/16/2018 av Kristin Kongsjorden

Nok en gang rotet laget bort ledelsen, og det endte med poengdeling i en kamp det så ut til at hjemmelaget hadde kontroll på.

To minutter var alt bortelaget trengte for å stjele med seg et poeng hjem til Birmingham.

Det var ikke de beste forholdene å spille fotball i på Ewood Park i går kveld. Kulde, vind og regn i samtlige 90 minutter gir sjelden en pen fotballkamp. Likevel klarte Rovers å jobbe seg opp til en 2-0 ledelse tidlig i 2.omgang, etter å ha gått til pause med 1-0. Men laget har hatt en tendens til å rote det til for seg selv, og nok en gang skjedde det rare ting. Ikke rart Mowbray var frustrert da han snakket med klubbens offisielle nettside etter kampen.

- Det er ganske fantastisk å tenke på at vi klarte å kaste bort to poeng etter å ha jobbet hradt for å gå opp i 2-0, på en fryktelig dag å spille fotball på.

- Vi må bare akseptere det, men vi vet at vi må gjøre det bedre. Vi har kommet tilbake etter å ha ligget under med to mål selv denne sesongen (mot Reading), men det er var skuffelse i garderoben, siden vi på et punkt hadde alle poengene i lomma.

- Jeg synes ikke Birmingham kom til så mange avslutninger i den andre omgangen, men Raya bestemmer seg for å forære dem et straffespark, før dårlig posisjonering hos oss tillater dem å score sitt andre mål.

- Dette var dagen vi ikke skulle gjøre feil, og se om spissene våre kunne få til noe. Vi gjorde det vi skulle, og det var egentlig ingen fare, men så skyter vi oss selv i foten.

Det var ikke all verdens som skjedde i 1.omgang. Spillerne virket preget av spilleforholdene, og det var tydelig at det var surt og kaldt å løpe rundt i kortbukse på Ewood. Hjemmelaget og dets supportere fikk nok litt varme i seg etter 19 minutter, da Rovers gikk opp til 1-0. Et meget godt slått frispark fra Reed fant Graham i feltet, og spissen kunne kontrollert heade inn sin fjerde scoring på sine to siste hjemmekamper.

Etter en halvtimes spill var Dack frempå, etter fint samspill med Armstrong, som fikk komme innpå tidlig for en skadet Conway, men avslutningen til hjemmelagets nummer 23 gikk dessverre utenfor målet.

Ikke lenge etter fikk gjestene sin første mulighet, men Raya var med på notene på Che Adams lave avslutning. Like etter fikk tidligere Rover Connor Mahoney en sjanse, da han skar inn fra høyre og forsøkte å curletballen mot Rayas høyre hjørne, men skuddet gikk like utenfor mål.

Adams var frempå ved nok en anledning før pause, og var nok den som ga hjemmelaget mest vanskeligheter. En blokk av Richie Smallwood hindret skuddforsøket til spissen, og hjemmelaget kunne gå til pause med 1-0, selv om Garry Monks lag kanskje hadde vært et hakk bedre i første omgang.

Bare 50 sekunder etter at 2.omgang ble sparket i gang, skulle ting se enda lysere ut for vertene. Armstrong dundret ballen ned i hjørnet fra en vanskelig vinkel, og doblet med det hjemmelagets ledelse.

Bare noen øyeblikk senere kunne det stått 3-0, men en giftig Harrison Reed måtte se sitt skudd bli reddet mesterlig av Camp. Hjemmelaget så komfortable ut, men de skulle klare å rote det til. Da det gjenstod 14 minutter, løp Raya langt mot venstre side inne i feltet for å prøve å fange en ball, og felte klønete Maxime Colin i stedet. Gjestene fikk et korrekt dømt straffespark, og innbytter Craig Gardner gjorde ingen feil, og satte ballen kontant i mål fra ellevemetersmerket.

Rovers forsøkte å respondere like etter, men Ben Brereton, som hadde kommet inn for Graham, måtte se sitt skudd bli mesterlig blokkert, og like etter skulle gjestene få sin utligning ved Adams. Birmingham fikk et brudd omtrent midt på banen, og et Rovers-lag i ubalanse ble utspilt av bortelagets angrepsduo. Etter godt kontringsspill endte ballen inne på venstre side i 16-meteren, hos Lukas Jutkiewicz, og spissen sentret ballen uselvisk videre til Adams, som kom på et løp mot bakre stolpe og enkelt kunne sette ballen i mål. Hjemmelaget gikk fra å ha alle poengene i lomma, til igjen å måtte se to poeng glippe kort tid før slutt.

Neste kamp er hjemme mot Norwich City lørdag kl. 16:00.

Rovers: Raya, Nyambe, Lenihan, Mulgrew (c), Bell, Smallwood, Evans, Reed, Dack, Conway (Armstrong, 18), Graham (Brereton, 70).

Ubenyttede reserver: Leutwiler, Williams, Rothwell, Downing, Palmer.

Mål: Graham, 19, Armstrong, 47.

Gult kort: Smallwood, 90.

Birmingham City: Camp, Pedersen, Roberts (Harding, 9), Colin, Kieftenbeld (C. Gardner, 56), Mahoney (Jota, 56), Adams, Jutkiewicz, Dean (c), Maghoma, G. Gardner.

Ubenyttede reserver: Trueman, Bogle, Lakin, Dacres-Cogley.

Mål: G. Gardner straffe, 78, Adams, 79