To spillere med siktet på debut

Publisert 11.10.2020 av Øystein Thorsen

Men på to helt forskjellige arenaer.

Fra søndagsnyhetene dukker det opp to rapporter om lovende Blackburn-spillere som håper på nye fremganger. Først ut finner vi klubbens egen rapport om landslagsspillerne vi har ute på oppdrag i forbindelse med Nations League. To av disse - Williams og Evans - var i aksjon tidligere i uken da det var playoff til Euro, men vår nye sisteskanse, Kaminski, ble også tatt ut.
Roberto Martinez kalte inn Kaminski relativt sent, og nå spekulerer klubbens nettsted om han kan få en sjanse til å prøve seg, enten allerede søndag mot England eller senere mot Island.

Dette er tredje gangen Kaminski er med i den belgiske troppen, men han har aldri spilt på høyere nivå enn for det belgiske U21


En annen som sikter mot nye høyder er den nytilkomne Connor McBride. Da skotten vurderte overgang fra Celtic hadde han fått med seg at andre unge spillere hadde tatt steget fra U23-laget, så kulturen med å gi unge talenter sjansen var noe som lokket. 
Han så rett og slett at i Blackburn så premieres god innsats på ungdomslaget med seniorspill.

McBride har som kjent hatt en god start på tilværelsen i U23-laget, med scoring mot Manchester City, Manchester United og to mot Leicester. Den unge spissen håper at den gode starten er nok til å få Mowbray til å vurdere ham for troppen. Skulle det allikevel drøye før Mowbray gir ham sjansen er McBride glad for å spille U23-fotball.
- Jeg er bare glad for å få spille igjen, sier han til Lancashire Telegraph, og viser til hvordan coronaen begrenset mulighetene hans til å spille tellende matcher i Skottland. 
- Det har bare vært vennskapskamper med reservelag i seks måneder. Her er det skikkelig konkurranse. Vi spiller i en liga, og det er ingen som ønsker å ligge i bånn av tabellen, forklarer McBride, som et svar til de som måtte hevde at U23 kun er utvidet trening, og et sted spillere kan få seg litt kampvane, for eksempel etter skadeavbrekk.

Som Lancashire Telegraph skriver har det ikke vært flust med talentfulle angripere som har tatt steget opp. Mange spillere har lagt i vannskorpa, men enten har de manglet det siste lille eller blitt begrenset av skader. For å nevne noen husker vi Nuttall og til viss del Samuel, mens det nå for tiden håpes på Vale og Butterworth. Spillere som Sam Burns og Luke Brennan behøver antageligvis mere tid før de kan vurderes for førstelaget. 
Vi håper McBride holder seg skadefri, og blir et unntak fra listen og over nesten-spillere, for Mowbray kan behøve alternativ til spissrekka, siden angripere som Brereton og Gallagher dessverre ikke har vist - ennå - at de er målgarantister