Tilbake etter to års skademareritt


Publisert 03.12.2019 av Kristin Kongsjorden
En strålende fornøyd Ben Gladwin er endelig tilbake igjen på banen etter å ha vært ute i to år med kneskade.

Gladwin startet for U23-laget da de vant 2-1 i Premier League Cup hjemme mot Burnley sitt U23-lag på fredag. Laget topper nå gruppen sin etter tre strake seiere, og spesielt gledelig var det at Ben var på banen igjen etter å ha vært ute med skade i to år. For 27-åringen har de siste to årene vært et helvete. Han innrømmet til iFollow Rovers at han var usikker på fremtiden som fotballspiller, men at han etter hvert klarte å overbevise seg selv om at det var mulig. Veien fra da han ble skadet 7.november 2017 og frem til i dag, har vært lang og til tider tøff, men nå er de vonde følelsene lagt vekk og han ser lyst på fremtiden.

752 dager uten å få spille kamp når du er fotballspiller er veldig tøft, og Gladwin innrømmer å ha hatt mange mørke dager på behandlingsbordet. Han var derfor henrykt over å endelig være tilbake igjen og få 45 minutter mot The Clarets.

- Jeg nøt virkelig å være tilbake utpå der. Det var noen ting som hjernen min ville jeg skulle gjøre, men som kroppen ikke var klar for ennå, men det var flott å få noen minutter.

- Det var en tøff kamp med mye løping på midtbanen, så det var en perfekt kamp med tanke på å få jobbet med kampformen. Du kan trene så mye du bare vil, men det å komme tilbake på banen er det du jobber for.

- Jeg var litt nervøs, for du lurer jo på om kroppen klarer det, men så fort jeg ble involvert og fikk noen ballberøringer, føltes det veldig bra. Det var mye følelser i sving for meg den kvelden. Jeg var både tent og nervøs, fordi det er lenge å være borte fra banen i så lang tid.

- Hvis det ikke hadde betydd så mye for meg som det gjør å spille fotball, hadde jeg ikke kommet meg gjennom et to års skadeavbrekk. Alt jeg ønsket var å komme meg tilbake på banen, så forhåpentligvis, bank i bordet, har jeg en lang karriere foran meg uten flere skader.

- Nå er fokuset mitt på å få spilt noen kamper, og målet er å komme meg inn i førstelagsdiskusjonen igjen så fort som mulig, så får vi bare se hvordan det går.

- Jeg har fått flere slag i trynet nå, med å til slutt måtte gjennom tre operasjoner. Det var tøft mentalt å nesten være tilbake for fullt igjen fra den ene operasjonene for så å bare måtte gjennom en ny.

- Du lærer mye om deg selv som person når du er ute med langtidsskade og du finner virkelig ut hvor høyt du elsker det å spille fotball. Det å ta på seg fotballskoene og trene var noe jeg så på som en selvfølge, og ofte klager man litt i forbindelse med en økt også. Jeg har lært at jeg ikke kan ta noe for gitt, og jeg har lovt meg selv å bare nyte alt fra nå av.

Gladwin er svært takknemlig for all støtten han har fått fra alle i klubben, og den hjelpen de har gitt ham gjennom rehabiliteringsperioden.

- Hele det medisinske apparatet har vært fantastiske, men spesielt Ollie, førstelagsfysioen, som har måttet høre på meg hver dag de siste to årene, fortjener en stor applaus.

  
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: