Tid for hvile men også forbedring

Publisert 15.11.2022 av Øystein Thorsen

- Vi er foran skjema, mener Jon Dahl.

Det har vært en mildt sagt hektisk høst, og til og med Scott Wharton innrømmer at det har tatt på. Mot Burnley var ikke stopperen blant de 11 fra start, hovedsakelig fordi Jon Dahl følte at farten til Mola var viktigere. Men Scott kan også ha indikert at han var sliten.
- Etter at jeg kom tilbake fra skade i fjor spilte jeg 30 kamper, og på slutten merket jeg det. Denne sesongen, de siste ukene, har vært tøffe. Det er vanskelig å være hundre prosent hver lørdag og hver tirsdag, sier forsvareren.
Samtidig sier Wharton at man ikke kan klage, for det er det tette programmet som gjøre Championship til ligaen den er. Men han ser fram til å kunne roe ned nå og samtidig få gjort ting på treningsfeltet.

Perioden fram til Preston, 10. desember, blir variert.
- Hver spiller får et individuelt program, som de skal følge de dagene de har fri. Så reiser vi til Spania der vi spiller med et lag på en fredag og et annet på lørdagen. Ikke et A- og B-lag, det blir en blanding. Så skal vi være klare for Preston, lover dansken.
Det blir spesielt med nesten fire uker opphold, det er som kjent langt i fra vanlig i engelsk serie. Man spiller uavbrutt selv om det sludder sidelengs, og mens andre holder seg inne med julegløgg og kakemenn.
Det som blir mest spennende er å se om noen lag mister dampen i oppholdet, eller om andre kommer tilbake som et bedre lag. 

- Pausen er en tid for å hvile, men også en mulighet til å forbedre ting på treningsfeltet. Vi har spillere som sliter med fatigue, for de er ikke vant til å spille så mange kamper på så kort tid, forklarer Jon Dahl for Lancashire Telegraph.
Det har jo blitt 24 kamper siden 30. juli, og selv med rokeringer er det mange som har spilt veldig mye. Brereton Diaz kanskje aller mest, det vil si 23 kamper og etter Burnley-kampen ble det raskt avklart at chileneren ikke skulle spille de kommende treningskampene for landslaget.
Overskuddet mangler, og han har i en periode kjent på en mindre hofteskade.
All honnør til Brereton som virkelig har stått på denne høsten, og som har vært et veldig viktig bidrag til at vi går inn i pausen som nummer tre på tabellen.

- Vi har hatt noen veldig gode resultater denne perioden, til å være så pass tidlig på denne reisen vi har begitt oss ut på. Nå sist ble det en skuffende ettermiddag, men spillerne har tatt til seg mye nytt denne høsten, vi er et ekstremt ungt lag og vi mistet mange spillere før preseason, oppsummerer Jon Dahl. 
I forhold til danskens prognose er klubben dermed foran skjema, noe det er vanskelig å argumentere mot, for det var ikke mange som trodde at vi skulle ligge på en tredjeplass nå, eller i det hele tatt. 

Nøyaktig hvilke deler JDT ønsker å forbedre på treningsfeltet gjenstår å se, men et bedre angrepsspill bør være høyt på prioriteringslisten, for i det siste har det ikke vært flust av mål. Uansett hva de jobber med får vi håpe at oppholdet i kampprogrammet ikke stikker hull i ballongen og at det er et uthvilt og skjerpet lag som tar fatt på serien i desember.
Helst også med Dack nærmere vanlig standard, for hans kvaliteter - slik vi har sett dem før skadene - hadde vært et ypperlig tilskudd for laget.