Tap i det 90. minutt

Publisert 11/11/2023 av Øystein Thorsen

Hardt slag på Ewood i nytt hjemmetap.

På hjemmetabellen ligger Blackburn nå på 20. plass etter at hjemmetap nummer fem var et faktum, fredag kveld. Lag brukte å ha respekt for Ewood, og det har de nok til viss del ennå, men motstanderne ser nå at det er mulig å få resultat når de besøker Blackburn. 
Minst like ille at det ble det andre tapet på to forsøk hjemme mot nabo Preston.

Før kampen hadde Jon Dahl advart mot det fysiske Preston, og analysen var det ingenting feil med. Allikevel kom vertene godt i gang og stilte en del vanskelige spørsmål de første tjue minuttene. 
Nærmest i denne perioden var vi når Blackburn fikk til et av flere gode angrep, men da Sigurdsson fikk avslutte på kort hold gikk ballen i tverrliggeren.
Men så klarte Preston å drepe tempoet og takten. Delvis med diverse taklinger og annet, og taktikken fungerte. Blackburn kom ut av det og etter et kvarter der mye skjedde på gjestenes premisser ble det også 1-0 til North End.

Et redusert Blackburn-lag, som ikke kunne stille med en forsvarsfirer bestående bare av forsvarere, virket noe rystet av gjestenes mål, men de begynte å komme inn i oppgjøret, selv om det ikke resulterte i nettkjenning før pause. Derimot ble det en ny smell i tverrliggeren når Moran fyrte av.
Derfor var det veldig forløsende at laget allerede etter fire minutter av andre skulle få utligne. Det var Moran som nok en gang serverte vår toppscorer og et forløsende 1-1 kunne settes på stadiontavla. 
Dette var Szmodics tiende mål i år.

Slik omgangen utviklet seg virket det åpenbart at det kom til å bli flere mål. Begge lag var så pass offensive og forsøkte hele tiden å skape noe, samtidig som de viste evner til å kunne avslutte. Preston så kanskje farligst ut, ikke minst når de traff innsiden av stolpen, men manglet heldigvis en mann på returen. Annullert scoring fikk de også, og Blackburn så sårbare ut.
Samtidig gikk minuttene og det sto stadig 1-1, så det var all grunn til å tro at det i det minste skulle bli ett poeng. 
Men i det 90. minuttet hadde gjestene fått corner og gutta klarte ikke å feie ballen skikkelig unna, i stedet kunne Preston holde angrepet i gang og da ballen ble slått inn i feltet kunne ikke Brittain gjøre noe med Liam Lindsay som stanget kula i mål. 

- Alle kunne se at vi antageligvis fortjente seieren, men sånn er fotball, sa Tomasson etter kampen. Naturligvis sa han som vanlig at de var fryktelig skuffet, slik det alltid er etter tap. 
Er det noe som er verre enn å tape helt på slutten? Spesielt i et lokalderby?
- Du slipper inn mål når man som lag gjør feil. Man må håndtere andre og tredje fase, noe Preston er gode til å utnytte, de har veldig mye fysikk i laget.
Skulle Blackburn ha vunnet dette måtte de ha truffet med tverrliggerskuddene, og sikkert ha fått ytterligere nettkjenninger, slik at Preston havnet for langt under i målprotokollen, for når kampen til slutt handlet om hvem som hadde mest fysisk styrke så var dette skadeskutte laget et nummer eller to for små for gjestene.

Landslagspause på det, nok en gang med smaken av tap i munnen.
Nå handler det om å slikke sårene, få spillere hvilt og skadefrie. Forhåpentligvis har vår danske venn litt flere alternativer å benytte når Championship returnerer.