Taktisk feil

Publisert 9/18/2022 av Øystein Thorsen

Mangel på alternativ i andre omgang.

En skuffende andre omgang førte til et tydelig bortetap, i en kamp som med en ørliten margin hadde vært helt annerledes. For vi hadde jo en kjempesjanse helt i begynnelsen av kampen, der en forsvarer måtte renske unna på egen strek. Hva som hadde skjedd i resten av kampen vet vi ikke, men en tidlig ledelse skader aldri.
Når da gutta ikke klarte å stille om i andre ble det tap.

Luton hadde allerede i første omgang vist at de liker å presse høyt, og dette presset tiltok virkelig i styrke etter hvilen.
Det kjedelige er at Jon Dahl hadde sagt i pausen at spillerne måtte være forberedt på dette.
Når andre omgang startet fortsatte Blackburn med lignende takter som i første, takter som for det meste besto i å spille seg rolig ut i fra egen halvdel. Problemet var bare at Luton hadde lagt opp til å gå rett i strupen på den oppførselen.

- Hvis det er rom for å spille mere direkte skal man gjøre det, slik at man kommer nærmere målet deres. Vi klarte ikke å endre spillet vårt i særlig grad, forklarte JDT til Lancs Live, og som alle kunne se ble laget hardt straffet for dette.
Selv om laget er veldig av eller på er Jon Dahl allikevel ikke bekymret. Spesielt dette med at vi fort kunne ha fått det første målet viser at laget hadde evnen og muligheten til å eie matchen.
Dessverre bare nesten denne gangen da.

Samtidig henger tapet sammen med at visse spillere som vanligvis løfter laget ikke hadde en god dag. Hedges gjorde lite, Diaz var ineffektiv, Travis var daffere enn vi er vant til og Duracell-kaninen Dolan - som har scort og assistert i de to foregående kampene - var anonym. I forsvar var det Ayala, av alle mennesker, som skulle tape duellen mot Morris når målet kom.
Jon Dahl snakker om at laget er det viktigste, men individene som utgjør helheten må gjøre sitt og det var dessverre ingen av de 11 som startet som klarte å forandre matchbildet i kampens hete. Da byttene kom var det allerede 1-0, og selv om Brittain var positiv hadde laget rotet seg inn i tåka der det snart ble 2-0 også.

Nå blir det to uker der laget kan fortsette å bli bedre kjent, og fortsette å ta til seg av Jon Dahls lære. En og annen kamp bak lukkede dører blir det også. Det som er enda mere intressant er noe som JDT minnet om helt kort rett før helgen:
VM-oppholdet.
Det blir jo bortimot en måned uten Championship i november og desember, og det skal bli meget spennende å se hvordan denne perioden brukes. Det blir jo nesten som preseason del 2. Prosjektlederen har nesten lovet at laget skal være så godt som satt etter pausen, og at stabiliteten skal bli bedre da, så vi må nesten anta at dansken har konkrete planer for spillerne i de ukene.
Før den tid er det bare å feste sikkerhetsbeltet for 13 forrykende kamper på rundt regnet 6 uker, der det helst blir bedring på dette med å tape annenhver kamp.