Szmodics første ord

Publisert 8/2/2022 av Øystein Thorsen

Men nå rettes blikket mot forsvaret.

Med Sammie Szmodics og Tyler Morton på plass er det fullt fokus for Broughton på å skaffe minst en midtstopper før vinduet stenger, kanskje til og med to siden vi har mistet både Lenihan og van Hecke. Dessverre er det ikke lett å tro på at Ayala skal holde seg skadefri, og skulle noe skje med veteranen vet vi at stopperrekka får veldig lav snittalder, for ikke å snakke om at den sammenlagte Championship-erfaringen kommer til å være temmelig begrenset.
Angående ytterligere forsterkning av troppen så tolker Lancashire Telegraph at Broughton ikke lenger ser på midtbane eller angrep.

Bakgrunnen til dette er uttalelsen direktøren kom med etter at Szmodics hadde signert:
- Vi hadde identifisert at vi trengte ytterligere en spiller med løpskraft og målteft, og Sammie har begge deler.
Dermed forstår lokalavisen det som at arbeidet er avsluttet i den offensive delen, nå er det midtstopper(e) som må inn.

En som for øvrig er klar over at Ayala har slitt med skader er Ayala selv.
- For meg har det vært avgjørende å ha en god preseason, sa spanjolen til RoversTV på mandag.
- Hver gang jeg har hatt en god sommer presterer jeg alltid bedre, og jeg synes jeg viste det mot QPR.
Det var Jon Dahl enig i for han delte ut god tilbakemelding om lederskapet til spanjolen, og prestasjonen hans generelt sett.
- Forhåpentligvis kan jeg unngå skader. For å være ærlig, jeg tror at jeg kan levere, men jeg har alltid slitt med skader.
Det er ikke akkurat lett for veteranen å si noe annet, og han legger til at han håper dette blir et år der han kan slippe problemer.

Det vil definitivt hjelpe laget, i hvert fall hvis Ayala fortsetter å kontrollere slik han gjorde mot QPR. Det kommer til å dukke opp tøffere motstandere, men Ayala er blant de beste i divisjonen på å vokte egen boks, vinne dueller og forstå spillet.
Men som sagt er det høye krav å stille til Barnes eller Phillips på benken, og forvente at de skal fylle skoa til lagets mest erfarne, derfor må det hentes inn minst en til.

Når Szmodics snakket med RoversTV for første gang var det mye interessant å ta med seg. Blant annet virker han som en ydmyk type.
- Det er veldig gode spillere i angrepet her, så jeg må stå på, jeg regner ikke med å bare komme rett inn på laget. Jeg spiller i tierrollen, men masse energi. Jeg kan føre ballen, men også oppsøke bakrom. Mange av målene mine har kommet når jeg dukker opp sent i boksen, men jeg liker også å presse, gjenvinne ballen og utfordre.
Dette med å dukke opp i boksen og spille i tierrollen høres veldig ut som Dack, og det er ikke bare at det er likheter, de kjenner hverandre fra før.

- Jeg har kjent Dack en stund, vi er fra samme område. Vi spiller i samme posisjon, og det er bra at det blir konkurranse om plassen.
Eller kan Jon Dahls fleksible system åpne for at både Dack og Szmodics kan spille sammen?
Uansett er vår nye ire henrykt over muligheten til å spille for Blackburn.
- Det har lagt i korta en stund og jeg var desperat etter å få til overgangen, det var ikke snakk om å si nei.
Szmodics avsluttet med å konstatere at Blackburn er en etablert Championship-klubb, og nå er siktet rettet mot playoff og Premier League.
Det kan høres vilt ut, men det er mye vinnermentalitet i laget og Szmodics er åpenbart akkurat samme type og da sikter man naturligvis ikke lavere.

Igjen må det spekuleres rundt Brereton Diaz, og selv om det stadig er rykter rundt ham begynner det å se ut som hakk i plata. Det er ganske slapt, og spilleren selv virker fokusert på laget. Det virker også som at klubben ikke ser ut til å tenke på at han kan forsvinne, så man lurer nesten på om noe ligger i kortene, og da med tanke på kontraktforlengelse snarere enn exit.
Hvem vet.