Svennis signerte


Publisert 15.05.2020 av Erlend Pettersen
Visste du at Sven Gøran Eriksson signerte for Rovers?

Dagen etter 25-års markeringen for Premier League gullet fortsetter vi å se tilbake på gamle hendelser. I dag holder vi oss på 90 tallet når vi skal fortelle historien om Sven Gøran Eriksson korte visitt innom Ewood Park.

Ray Harford tok over for King Kenny etter at han trakk seg som manager. Som dere vet så ble det ikke lett å hoppe etter King Kenny og Harford fikk sparken i 1996. Dette var under Jack Walker sin storhetstid å den populære ståleieren fikk til en avtale med svenske Sven Gøran Eriksson som hadde suksess i Italia. Trodde han.

På den tiden var Svennis manager for italienske Sampdoria, men så dukket det opp en mulighet for å ta over Lazio. Dette er det han fortalte til nettstedet football365:

- Jeg signerte kontrakten, med Blackburn. Jeg møtte Mr Walker, som styrte på den tiden. Jeg signerte for å så dra tilbake til Sampdoria som jeg var manager for.

- Jeg avtalte at jeg skulle ta over innen ett år. Når jeg hadde vært noen dager hjemme i Italia så ringte Lazio meg. Det var et vanskelig valg, men jeg ville til Lazio og jeg måtte jobbe en del med Walker før å løse saken.

- Etter noen møter med han, så sa han. Ok, jeg skjønner. Så kansellerte han kontrakten. Han var en stor mann, som ikke bare noe nag over det som hadde skjedd, forteller Svennis.

- Men det var svært nært en overgang til Engelsk fotball.

Sven Gøran Eriksson trente England fra 2001 til 2006 før han trente Manchester City i 2007-2008. Svennis ble også linket til Manchester United og Chelsea i løpet av 2000 tallet, men det var Blackburn-jobben han var nærmest. Han angrer derimot på at han ikke gjorde England karrieren lenger eller som vi mener; Blackburn-karrieren.

Ikke minst for oss Rovers-fans så hadde det hvert spennende å sett hva han kunne ha gjort med laget, når man vet hva som skjedde i årene etter 1996. 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: