Stolt over innsatsen

Publisert 2/18/2024 av Øystein Thorsen

Mye positivt å ta med seg fra Deepdale, mener Eustace.

Med tanke på at Blackburn har falt sammen i flere kamper de siste månedene var det en spennende andre omgang supporterne fikk bevitne på Deepdale. Bare tenk på Hull-kampen rett før nyttår, da laget kjempet seg tilbake til 2-2 bare for å se alt glippe i det 63. minuttet - uten evne til å besvare.
Mot Preston var det omvendt, det var Blackburn som hadde ledelsen 2-0, men da Preston tok seg tilbake inn i oppgjøret stoppet det tross alt på 2-2.
- Måten gutta bet tennene sammen og holdt hele kampen var fremragende, mente Eustace.

- Måten vi startet på var eksepsjonell, den første halvtimen. Kampplanen fungerte bra, men mot slutten av omgangen var visse litt trøtte og det påvirket avgjørelsene til tider. Jeg er skuffet over at vi ikke vinner, men de forsvarte seg godt mot et fysisk Preston-lag, sa Eustace videre til Lancashire Telegraph.
For å klare oppgaven stilte Eustace opp med McFadzean sentralt i en back-treer og på midten skulle to slitere i form av Tronstad og Fleck ta kontrollen. Det gjelder å ha kraftige typer i Championship. Sistnevnte viste tidlig tegn til hvordan han bidrar på midten med sterk fysikk.
Dessverre holdt Fleck bare et litet kvarter før han måtte erstattes av Garrett.

Det er ikke kjent ennå om det er en alvorlig skade, men Eustace sa etter kampen at det var en smell i leggen. Han er neppe klar til neste kamp, det kan vi føle oss sikre på. I andre omgang gjorde sjefen to bytter til, da Sigurdsson kom inn for Dolan og Hedges ble erstattet av Chrisene.
Hva vi vet er det ikke skader inne i bildet, det handlet om å få friske bein.
Chrisene gjorde et godkjent innhopp, men Siggy blir vi ikke helt klok på. Han fremsto usynlig og var aldri på rett sted til rett tid.

Fra Prestons side så mente Lowe at det var et godt poeng.
- Men det er frustrerende, for vi fikk to mål og utligning, og etter det var det bare et lag som viste at de ville vinne, og det var oss, sa Preston-sjefen til Lancashire Evening Post
Det kan han naturligvis påstå, i hvert fall hvis man ser på den magre sjanseproduksjonen i andre omgang. Blackburn viste litt for lite i de siste 45 til at man kunne kalle laget for seriøse utfordrere til seieren, men Preston skapte ikke mye de heller.
Kampen blir nok mest husket for Szmodics og Gallaghers fremragende prestasjoner, og deretter for en frustrerende andre omgang med lite spill, en del stopp og mye kamp om ballen.

Allerede tirsdag er det på'an igjen, borte mot Cardiff.