Sterk hjemmeseier

Publisert 3/16/2023 av Øystein Thorsen

Det burde ha vært så lett, men OK, det gikk.

Publikum hadde knapt fått sette seg til ro på Ewood før Reading hadde fått corner. Som ble greit avverget, forsøkt kontret på, hvis kontring Reading brøt, men som Blackburn fikk et andre forsøk på. Ballen gikk da raskt og direkte fram på høyrekanten.
Der slo Thomas ballen inn foran mål - rett bak Szmodics - og til en uheldig involvering fra Reading-forsvaret som dermed satt Brereton Diaz i god posisjon. Chileneren tok seg tid, siktet og ekspederte 1-0 før det hadde gått to minutter.

Man kan få selvtillit av mindre, men i stedet ble snart spillet bare lavere og lavere i kreativitet og tempo, noe som inviterte gjestene inn.
Spesielt Cesare Casadei, som etter rundt halvspilt omgang fyrte av et skudd, litt ut fra ingenting.
Pears var heldigvis raskt nede og holdt skuddet, men det så illevarslende ut.

Gjestenes påfunn må ha vært en vekker for vertskapet, men det skulle allikevel ta en halvtime fra scoringen til det igjen begynte å skje ting foran Readings kasse.
Og da kom de til gjengjeld i fleng, men hver gang var det null margin eller flyt.
Særlig Gallagher kom til to-tre svært gode sjanser som han må ta selvkritikk på at ikke minst én gikk inn. Szmodics - som ble kåret til banens beste - var i en situasjon helt oppe i sisteskanse Lumley. Keeperen forsøkte å klarere, men den energiske iren kom i mellom og ballen hadde plutselig retning mot mål, men den gikk ikke inn - og det med aller minste margin via stolpen og til redning. Carter var framme og kom til en vass avslutning, skuddet gikk over bare.
Reading fant også sine tilfeller, ikke mange men farlige, særlig da Casadei igjen fyrte avsted en ball som flakket veldig - antageligvis både av teknikken og vinden, men Pears imponerte ved å redde det uberegnelige skuddet.

Andre omgang var kommet for å få slutt på sjansesløsing, sette ned foten og banke spiker i kista - alt det der. Men Reading kom gutta litt i forkjøpet bare for så å bli satt på noen heftige prøver. Først var det JRC som serverte Brereton Diaz som brystet ballen ned før han gikk for skudd - som ble blokkert. Etter to-tre andre fullgode sjanser brystet Diaz ballen igjen, men i dette tilfellet for å legge opp til Gallagher som nok en gang hadde karman mot seg da det tunge skuddet gikk via en forsvarer og over.
Men som det ofte blir kommer begge lag til sjanser, og Reading produserte to ved bare noen minutters mellomrom. Spilleren som allerede hadde markert seg med to skudd - Casadei - fant nok en gang skuddrom og Pears kunne ikke avverge.
Årets første baklengsmål på Ewood opplyste RoversTV-kommentatorene, og vi minner om at vi er midt i mars.

Med 1-1 på stadiontavla og 99,9% sjansesløsing i protokollen var nå mange temmelig urolig for at dette skulle bli "en sånn"-kveld.
Kanskje tap til og med.
Da byttet JDT ut Brereton Diaz og Thomas mot Hedges og Dolan. Paul Ince svarte med et tremannsbytte, som ikke gjorde stort annet enn å ta tid.

I den grad det er rimelig å be om rettferdighet i fotball så må man kunne si at så skjedde, med åtte minutter igjen til full tid. Det begynte med en høy ball som Morton tok ned, ganske langt ute på venstre, men selv om en motspiller i neste steg hindret ham vandret ballen allikevel tilbake til vår Liverpoolianer som på ren refleks fant Gallagher rett utenfor sekstenmeteren. Gallagher som så langt i kampen hadde vist mildt sagt tvilsomme evner til å ta gode avgjørelser vartet da opp med en ytterst frekk hælflikk som traff innbytter Hedges.
Vitenskapen bør studere Mortons gjennombruddspasning, Gally sin flikk og Hedges subtile touch forbi keeper Lumley, for slike prestasjoner, satt i kontrast til all sjansesløsing tidligere i kampen var noe helt ekstra.

Derfra og inn handlet det om å kontrollere kampen. 2-1 er som kjent ikke en trygg ledelse, men når Reading ble redusert til ti mann - etter det som dommer mente var en panne fra Loum til Gallagher - så det stadig bedre ut. Gjestene hadde en avslutning når kampen gikk på overtid, men skuddet gikk utenfor og en sterke hjemmeseier var et faktum.
Viktig, for både WBA og Norwich avga poeng, så nå har vi en liten luke på fem poeng ned til sjuendeplass.