Publisert 9/16/2018 av Øystein Thorsen

Det ble poengdeling mellom de to tabelltvillingene.

Det var duket for nok et spennende oppgjør på Ewood da Aston Villa kom på besøk. Villa er et lag å respektere så ingen krevde tre poeng, selv om Ewood har utviklet seg til å bli et sted som ingen lag med glede besøker.
På over et år er det tross alt ingen som har vendt hjem med full pott.

Den gode hjemmestatistikken kommer naturligvis ikke gratis, men bygger på sterk lagånd, vilje og godt forsvarsarbeid. Slik startet også denne kampen. Mowbrays utvalgte klarte å begrense gjestene slik at de knapt kom til halvsjanser. Og etter hvert som omgangen modnet så Blackburn bedre ut også i angrepsfasen.
Veldig mange klare sjanser ble dog ikke skapt.

Men etter en halvtime spilt våknet Ewood-publikummet da Dack headet et frispark i Nylands lengste hjørne.
Dessverre avblåst for offside.
Sekunder senere krevde gjestenes John McGinn straffe, men dommeren lyttet ikke. Straks etter var samme McGinn på gang der han serverte Tammy Abraham, men Raya kunne avverge.

Villa begynte andre omgang bra, slik de for øvrig også innledet kampen, og snart hadde Abraham igjen skapt et par sjanser som Raya måtte ta fatt i. Kanskje det var tur for oss at Abraham er ny i Villa-trøya, for spilleren har åpenbart kvaliteter.
Med litt mere kampvane kunne han ha overlistet forsvaret

På motsatt banehalvdel forsøkte vertene seg, men de klarte ikke å få til så mye i den avgjørende fasen. Helt til Graham kom på skuddhold inne i sekstenmeteren. Avslutningen hadde retning mot mål, men manglet kanskje litt fart, så det kan ha vært avgjørende at Dack fikk hælflikket ballen slik at scoringen var et faktum.
Nummer fem for Dack denne sesongen, der tre av dem har vært i Championship.

Kampuret sa 76 minutter spilt da Dack ga oss ledelsen, og om laget ikke kunne legge på til 2-0, så skulle resultatet i den minste forsvares. Og lenge så det ut til å gå veien, helt til Reed lagde frispark ikke langt fra sekstenmeteren. Hourihane stilte seg opp og plasserte ballen forbi muren og relativt utagbart for Raya.
Muligens en fortjent poengdeling, men like fullt enormt bittert å miste seieren mer enn tre minutter på overtid.

Etter kampen var Steve Bruce oppgitt over dommeren som ikke hadde gitt McGinn straffe. At Dacks annulerte scoring i følge Lancashire Telegraph var høyst uklar ble derimot ikke nevnt av Villa-sjefen.
- Det var en lettelse å se det frisparket gå inn, sa Bruce. Jeg synes det hadde vært ufortjent å tape denne kampen

Mowbray hadde først og fremst sympati for spillerne sine som hadde stått på i 90+ og som helt til det siste så ut til å bli belønnet med tre poeng.
- Jeg føler for gutta, de er veldig, veldig skuffet over ikke å ha tatt alle poengene, skriver klubbens nettside.
- Jeg sa før kampen at Villa er et veldig bra lag, med noen meget gode spillere, og det viste de tegn til. Vi er kanskje ikke verdens beste fotballag, men det er ikke mange lag som matcher oss på innsatsvilje og hjerte, sier Mowbray.
Etter å ha jobbet så hardt er det bittert å bli straffet på overtid.

Med dette ligger Blackburn midt på tabellen. Det er like mange poeng opp til førsteplassen som det er til nedrykk. Med fire uavgjort på syv kamper går utviklingen på tabellen sakte.
Samtidig hadde nok mange før avspark vært ganske fornøyd med uavgjort mot Villa, men med fasit i hånd må vi konstatere at laget nok en gang ikke hadde det siste lille til å kontrollere en trepoenger.