Stadig kontraktforhandlinger

Publisert 11/20/2021 av Øystein Thorsen

Mowbray fokuserer på å holde god tone med en sentral kvartett.

Kontraktene til Ryan Nyambe, Darragh Lenihan, Joe Rothwell og Ben Brereton Diaz er stadig et tema, og i fredag uttalte Mowbray seg om situasjonen, til Lancashire Telegraph. Hovedpunktene er at målet er å få til en avtale med spillerne, men ikke gjennom å stille ultimatum.
- Vi forsøker å komme i mål med agentene til spillerne, men vi går ikke så langt som å si at "blir det ikke noe nå er du ferdig", det er ikke måten å gjøre det på, sa Mowbray.

Mowbray sa videre at så lenge en spiller ikke er distrahert av situasjonen får spilleren fortsatt starte kamper. På den måten får klubben det beste ut av troppen og alle kan fortsette å jobbe sammen på en måte som ikke er til skade for miljøet i klubben og resultatene på banen.
- Min utfordring er å sikre at spillerne holder konsentrasjonen oppe slik at de presterer for laget.
Faren er naturligvis at en spiller kommer til et punkt der han kjenner at hans tid i klubben er over, for eksempel hvis sesongen holder på å munne ut i ingenmannsland, og da er det normalt at innsatsviljen synker som en stein. 
Vi så det i fjor da noen spillere sa det rett ut at de ikke var motivert fordi de visste at tiden i klubben gikk mot slutten.

En annen utfordring er overgangsvinduet i januar som nærmer seg med stormskritt. Hvis et skambud blir lagt på en spiller, kommer da klubben til å tenke at dårlig betalt er bedre enn gratis avgang i sommer?
- Vi har nøkkelspillere som nærmer seg slutten på kontrakten, sa Mowbray uten å ville utvikle hvor vidt dette leder klubben i den ene eller den andre retningen hva gjelder interesse for å selge.
- Det er mange samtaler rundt dette, men lite å rapportere. Jeg synes ikke at det er rett tid for meg å sitte her og snakke om hvordan samtalene går, var sjefens mening. 

- Tiden vil vise hvem som signerer, hvem som ikke gjør det, om noen blir solgt eller ikke. For øyeblikket mener jeg at det beste er å plukke ut et lag som vinner, og se hvordan det påvirker.
Å vinne kamper - og kanskje til og med knipe en playoff-plass - bør hjelpe, spørsmålet er om det er nok. Forhandlingene påvirkes for øyeblikket av at Blackburn holder en jernhånd på økonomien, klubben kan ikke strekke seg for langt. Lancashire Telegraph minner om poengstraffen som Derby og Reading fikk kjenne på kroppen denne uken. 
Blackburn unngikk samme skjebne gjennom å selge Brockhall i sommer. 

- Man må være forsiktig og fornuftig slik at man ikke utsetter klubben for risiko, men jeg vet jo også at folks fokus er at fotballkamper skal vinnes, sa Mowbray. 
Ser vi på helhetsbildet er det to ting som virker sikkert: Spillerne det handler om virker motiverte, de hjelper laget til å få resultater, og ingen av dem er ute i media med forsøk på å lokke klubber til å hente dem. Dette kan tolkes som at de fortsatt har tro på prosjektet til Mowbray, de ønsker å få til noe med klubben. 
Som vi har skrevet om tidligere er sesongen veldig jevn, og muligheten til playoff lever i beste velgående. Rykker denne gjengen opp er det ingen grunn til å dra, men renner det hele - nok en gang - ut i sanden kan vi ikke klandre den som takker for seg ved sesongslutt.