Spillere som kan forsterke Blackburn-laget


Publisert 23.07.2020 av Fredrik Schjesvold
Vi har sett litt nærmere på noen spillere som burde være aktuelle for Mowbray til neste sesong.

Sesonginnspurten til Rovers var alt annet enn imponerende, og det trengs helt klart spillere inn. I hvert fall om laget har ambisjoner om play-off.

Det er flere spillere som har en uviss fremtid i møte de kommende dagene med tanke på at det ikke er blitt fornyet kontrakt. Stewart Downing og Danny Graham er bare noen av disse spillerne.

Noe som er sikkert er at keeper Christian Walton og midtstopper Tosin Adarabioyo returnerer tilbake til Brighton og Man.City.

Det vil over de neste ukene komme masse forskjellige rykter over spillere inn og ut, men de fire spillerne jeg har satt sammen under, er spillere jeg absolutt tror kan passe inn i mannskapet til Mowbray:

1. Caoimhin Kelleher - Liverpool

Med Walton og Leutwiler (etter all sannsynlighet) ut av klubben, trengs det forsterkning på keeperplass. 21-åringen Kelleher har denne sesongen vært et tredjevalg for Premier League-mesterne, og da kan det godt hende Jürgen Klopp ønsker å sende ut Kelleher på lån neste sesong for førstelagsfotball. Denne sesongen stod han fire kamper for Liverpools førstelag. Han utmerket seg aller mest da han hadde den avgjørende redningen i straffekonken mot Arsenal i ligacupen. Unggutten har vist at han er habil på dette nivået og kan absolutt være et godt alternativ for Mowbray.

2. Chris Brunt - West Bromwich

Kanskje gode gamle Chris Brunt? Han fyller 36 år i desember, og han hadde ikke mer enn syv kamper i Championship denne sesongen. Hans kontrakt med West Brom har nå gått ut. Nord-iren har stadig blitt noe mer temposvak over årene, men det er ingen tvil rundt Brunts venstrefot. Den venstrefoten var over mange år fryktet i Premier League, og på ni sesonger i den øverste divisjonen har han altså 82 målpoeng. Jeg mener han kan ta med seg lederskap, erfaring, bredde og dødballstyrke til Rovers.

3. Ben Gibson - Burnley

Ben Gibson. Ikke mer enn 27 år, og han har ikke spilt mer enn én ligakamp for Burnley på to sesonger. Det tallet er enda mer sykere da han er Burnleys dyreste spiller gjennom tidene. Burnley prøvde å selge engelskmannen i januar uten hell til gamleklubben Middlesbrough. Selv om Middlesbrough sannsynligvis er mest attraktivt for Gibson, er det ikke sikkert han utelukker en overgang til Rovers. Mowbray og Gibson har kjennskap med hverandre fra deres tid i Middlesbrough. På sitt beste er den tidligere U21-landslagsspilleren en veldig god stopper for samtlige Championship-lag. Kontrakten hans går ikke ut før sommeren 2022, men med tanke på at Burnley prøver å kvitte seg med stopperen, bør han ikke koste altfor mye.

4. Markus Henriksen

Foto: Hull City

Om man er god nok for et ambisiøst landslag uten å spille fotball på flere måneder, skal man vel være på nivået til Blackburn-mannskapet? Det var en tung 19/20-sesong for Henriksen dessverre. Han ble fryst ut av Hull-laget til tross for at han var klubbkaptein, og han fikk kun fire kamper da han var på lån til Bristol City. Nordmannen har en arbeidsinnsats som alle trenere verdsetter, og han har mange års erfaring på dette nivået. Henriksen står per dags dato uten en klubb, men det varer nok ikke altfor mange uker for mannen med 54 landskamper. Spørsmålet er om det ikke frister mer med en retur til Rosenborg for trønderen...

 

Andre nevneverdige spillere som er kontraktsløse etter 31.juli:

Scott Dann (Palace), Leighton Baines (Everton), Jack Rodwell (Sheffield United), Aiden McGeady (Sunderland), Jonathan Howson (Middlesbrough).

  
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: