Spillerbørs

Publisert 11/10/2022 av Øystein Thorsen

Vi ser på hvilke karakterer Lancs Live delte ut.

Jon Dahl roterer en del på laget som spiller i serien, men det er mange av de samme vi ser runde etter runde. Følelsen er at bare en 13-14 spillere i troppen duger, og hvor øvrige befinner seg kvalitetsmessig er uklart. 
Siden mange sjelden spiller er det lett å tro at de er langt unna, selv om de samtidig har gamle meritter å vise til, eller har et talentstempel på seg, eller begge deler. 

Derfor var det spennende å se Jon Dahl sette opp "B-laget" mot en så pass krevende motstander. 
Slik mener Lancs Live at hver enkelt gjorde det:

Aynsley Pears: 7 av 10 

Kunne ikke gjøre mye med 1-1 som kom nesten som troll-i-eske, fra kort hold. Håndterte ikke alltid ballen helt overbevisende, men hadde en avgjørende redning mot slutten. Reddet ingen straffer i straffesparkkonkurransen.

Joe Rankin-Costello: 7 av 10
Første kamp fra start siden august og JRC fikk bryne seg på Fornals og Benrahma, oppgaver han stort sett gjorde bra.
Veldig positivt hvis dette betyr at vi har fått tilbake JRC som en utfordrer på høyrebacken.

Hayden Carter: 6 av 10
Fikk tidlig gult kort i kamp med Antonio, og måtte holde igjen etter det. Vant en del luftdueller. 

Clinton Mola: 7 av 10
Første kamp fra start, som gikk bra. Rolig med ballen i beina og klarte seg OK mot sterke Antonio.

Tayo Edun: 6 av 10
Fantastisk assist på 1-0, og rolig med ballen - sett ut i fra hvor lite han har spilt i det siste. Var på mellomdistanse når det ble 2-1.
Det spørs om Edun skal spille back. Med sine tre målgivende på relativt få spilte minutter hevder vi at han er mere effektiv lengre framme i banen - der han samtidig ikke er like defensivt risikabel. 

John Buckley: 7 av 10

Buckleys andre kamp fra start siden august, så dette trengte han. Lå dypest av midtbaneduoen og fikk ikke minst godkjent av Jon Dahl etter kampen.

Adam Wharton: 6 av 10
Ikke hans beste 45 minutter med noen slurvete touch, og i pausen sa han til Jon Dahl at han ikke hadde dagen og ble erstattet av Garrett.

Dilan Markanday: 6 av 10
To kjempesjanser i første omgang, og burde ha satt minst en. Men han så frisk ut, og var en trussel når han utfordret motspillerne.
Vi må huske at Markanday nylig fylte 21, og han har for det meste bare spilt U21 i karrieren så langt, så vi håper dette er et steg i rett retning for ham - selv om han ikke fikk nettkjenning.

Bradley Dack: 6 av 10
En time ble det for dagens kaptein, som ikke fikk så mye ball på West Hams banehalvdel, men som gjorde jobben defensivt og bidro til å bygge opp angrep.
Dette høres positivt ut, hvis vi kan tolke fritt, for Jon Dahl har jo et veldig fokus på at spillerne skal kjempe hardt for å vinne ballen tilbake, og det virker som at Dack gjorde nettopp det.

Tyrhys Dolan: 6 av 10
Kom ikke skikkelig inn i kampen, verken på venstresiden eller på høyre når han flyttet over dit. Noen fine detaljer, men ikke nok sluttprodukt.

Jack Vale: 8 av 10
Fikk sitt første mål på ypperlig vis. Presset motstanderen og holdt godt på ballen.

Jake Garrett: 7 av 10
Tok over for Adam Wharton etter hvilen og spilte veldig bra, helt uaffisert av anledningen.

Sam Szmodics: 6 av 10
West Ham-supporteren, med sesongsbillett på London Stadium, erstattet Dack. 
Lancs Live nevner ikke at Szmodics spilte fram Diaz til 2-2, og var blant de som scorte på straffe, så halvtimen han fikk på plassen til Dack var visst ikke iøynefallende, eller så har nettavisens reporter hatt øynene på andre.

Ben Brereton Diaz: 7 av 10
Hadde et skudd rett utenfor nesten med en gang han kom på, etter timen spilt. Satte deretter 2-2 i det 88. minuttet, med en klinisk avslutning omtrent i krysset.
Vi kan legge til at det var Diaz som satte i gang straffesparkkonkurransen med en utagbar avslutning fra krittmerket.

Hyam og Hirst kom inn i henholdsvis 79. og 85. minuttet. Hyam for Mola, som visstnok hadde fått en smell, men som vi tror ikke var alvorlig.
Hirst tok over for Vale, og JDT tror det var godt for unge George å kunne score i straffesparkkonkurransen, siden han brant straffe i serien for noen uker siden.