Slik gikk tabelltipset

Publisert 5/7/2024 av Øystein Thorsen

Det bruker å være en nøtt å knekke, denne ligaen.

Som BRSCN bruker å gjøre i mai tar vi en titt på hvordan Championship-tabellen ble seende ut, sammenlignet med hva vi tippet rett før sesongen ble sparket i gang. I bildet nedenfor har vi BRSCN sitt tips til venstre, der tallet i parentes er snittplasseringen basert på de tipsene som kom inn. Southampton for eksempel skulle i følge tipsene havne på en sjetteplass, men siden vi ikke hadde en tydelig fjerde og femte plass ble The Saints skjøvet opp til en fjerdeplass - som også ble resultatet.
Vi hadde flaks med den.

At overgangsvinduet er åpent en måneds tid etter at tipset ble levert gjør jo saken vanskeligere. På bakgrunn av hvordan det så ut i juli, etter en sommer som kun hadde handlet om økonomisk krise i India, tippet faktisk undertegnede korrekt plassering for Blackburn.
Hadde gjerne hatt feil på det, bare så det er sagt.
Det så jo ikke særlig bra ut i juli, og bak sceneteppet var det enda verre. Dessverre var det noe med magefølelsen som fikk rett. 

Serievinneren bruker vi å treffe på og bunnplasseringen har vi vel også ganske bra track record på. Men ellers ser vi jo et antall temmelig krappe røde streker som viser at det ble noen bom. Størst av alle feilvurderingene var Hull, som kom overraskende høyt - ti plasser over tipset - mens Birmingham overrasket i negativ forstand og landet ni plasser under det som var spådd.
At Birmingham kom relativ godt ut i tipset var mye fordi de hadde John Eustace, som hadde vist gode tegn sesongen før og som hadde hatt et lovende overgangsvindu. 
Tipserne hos BRSCN kunne bare ikke forutse at det skulle komme nye eiere, som dro med seg Wayne Rooney på lasset.

Strekene som går i rødt viser ikke nødvendigvis på tipsernes dårlige kunnskaper om ligaen, det er rett og slett visse lag som er veldig uberegnelige. Men vi var ganske sikre på en god sesong for Boro - som skuffet stort.
Vårt Blackburn ble også overvurdert, men det er klart at man gjerne vil tippe eget lag så høyt som mulig, og selv om sommeren hadde sett ille ut hadde man jo tro på at det skulle komme flere forsterkninger, og vi hadde tro på JDT. 

 Til slutt klarte allikevel Eustace og laget å redde plassen med egne krefter. Eustace har fått noen negative kommentarer for å kalle det for en bragd, men det må han da kunne gjøre. Veldig mange supportere forestilte seg nedrykk, siden formen i JDT sine siste uker var dårligst i ligaen.
Det hadde ikke gått hvis dansken fikk holde på videre, det må det være lov å si.
Derfor er det rimelig å kalle det for en bragd å snu den trenden klubben hadde og på relativt kort tid forandre mentaliteten til gutta slik at de begynte å hente poeng etter poeng. 

På bakgrunn av bildet nedenfor ser det ut som at det er bra at BRSCN ikke er i en bransje der det skal spås i fremtiden., men det kan også betraktes som et eksempel på hvordan Championship er. 
Temmelig uforutsigbar. Alle slår alle og så videre. 
Så det er bare å se fram til en ny sesong, muligens med skrekkblandet fryd.