Skuffende tap, ut i fra ingenting

Publisert 1/9/2022 av Øystein Thorsen

Mowbray følte kampen var trygg på 1-0.

Det er alltid skuffende å tape, men borte mot Wigan visste vi at ingenting er garantert selv om Blackburn som lag ikke har sett bedre ut på mange år. Blackburn hadde besøkt Wigan 11 ganger på rad uten å vinne, kunne Lancashire Telegraph opplyse om før avspark. Og kampene på DW Stadium har hatt en masse overskrifter, røde kort gjerne og for eksempel at en gammel kjenning klemmer til med et hat trick og sånne saker.
Men i går slo vi oss selv, for dessverre er det Ainsley Pears opptreden i buret som kommer til å bli husket.

Etter kampen virket det som at Mowbray letet etter ordene. Han ville ikke sable ned den unge keeperen, men han kunne samtidig ikke helt komme unna at sisteskansen hadde en av sin dårligste dager.
- Han hadde det ikke lett i dag, og det var skuffende, men ingen trenger å forklare det for ham. Helt ærlig kunne jeg ikke forestille meg hvordan de (Wigan) skulle klare å trenge gjennom når vi ledet 1-0. 
Men så viste Pears ganske raskt hvordan.
- Det gikk i langballer, for de fant ingen åpninger hos oss. Vi må bare ta det og gå videre.

Det mest dramatiske som skjedde var når Lenihan fikk en smell i kneet og ble værende igjen i garderoben når andre omgang ble sparket i gang. Da kommer det naturligvis spørsmål om Mowbray skulle ha spart de viktigste spillerne. Men som Lancs Live skriver, hadde sjefen egentlig ikke så mange alternativ.
Han hadde varslet før kampen at han måtte grave dypt i U23 for å fylle ut en tropp.
For det første var Ryan Nyambe, Scott Wharton, Hayden Carter og Jacob Davenport utilgjengelige. Førstnevnte sier Mowbray var ute med en stram hamstring, de tre andre vet vi ikke bakgrunnen til, men det er rapportert om covid på et par spillere.
For å få til en 20-mannstropp var hele ni spillere fra eget akademi med og det kunne ha vært flere hvis Nyambe og Scott Wharton kunne spille.

Dessverre ble det ikke en kamp der Mowbray kunne gi spillerne en god opplevelse. Hva om vi for eksempel hadde fått se debuten til 16 år gamle Ash Phillips? Med en tryggere ledelse enn 1-0, og ti-femten minutter igjen å spille kunne midtstopperen fått seg en dag å huske. Rankin-Costello satt også på benken og trenger kamptrening, men han fikk heller ikke muligheten.
- Det er frustrerende, vi liker jo ikke å tape kamper, for vi sitter igjen med tomhetsfølelse, sa Mowbray til RoversTV.
Sjefen minnet samtidig om sjansene som ble produsert, særlig i første omgang, for det er ikke tvil om at vi kunne ha hatt en god ledelse allerede før hvilen.

Men det ser ut til å være noe med DW Stadium, og på Twitter var det en som mente at det hviler en forbannelse over de røde og svarte draktene. Uten at vi har gransket vedkommendes kilder har vi tydeligvis ikke vunnet med de draktene på...

På en måte var det egentlig greit med et tap nå. Så kan gutta komme sterkere tilbake - i serien, det er tross alt bare serien som betyr noe, akkurat nå. Noen FA-cupfinale hadde det neppe blitt uansett, men vi ligger på direkte opprykk, og akkurat det er et fakta og noe konkret gutta kan fortsette og jobbe med.
Det viktigste akkurat nå er å se om Lenihan er tilbake neste helg, se på skaden til Gallagher og om de fire andre snart er tilbake. Særlig Nyambes plutselige hamstringskade har skapt spekulasjoner så vi følger ham med argusøyne fremover.