Sjefen har vært i India

Publisert 5/24/2018 av Kristin Kongsjorden

Tony Mowbray har nylig vært på besøk hos eierne i India, og har etter hjemkomsten til Ewood beskrevet møtet som veldig positivt.

I et intervju med klubbens offisielle nettsted svarte Mowbray på hva som kom ut av møtet med klubbens eiere i India.

På spørsmål om hvor nyttig og konstruktiv reisen til India var, uttalte han at han synes det har vært veldig positivt.


- Det var veldig positivt. Vi fikk mye tid og hadde mange møter med eierne, og fikk diskutert ting i detalj. Jeg dro sammen med vår CEO (Steve Waggott), klubbsekretæren (Ian Silvester) og finansdirektøren (Mike Cheston), og når det gjelder fotballdelen var det veldig positivt for meg å føle at støtten er der. 

- Eierne er veldig fornøyde med suksessen vi har hatt denne sesongen, og ser frem til kontinuitet og stabilitet. Vi snakket om hvordan vi skal prøve å vokse videre herfra, og gjøre det på en ordentlig måte, gjennomtenkt og under nøye vurdering. 

- Rekruttering er veldig viktig, og vi skal både se etter riktige spillertyper å bygge laget med, men også flytte opp noen av de unge spillerne vi har på gang. Hovedbeskjeden fra eierne var kontinuitet og stabilitet, vi ønsker å bli et solid lag som kan skape trøbbel for lagene i Championship. Men vi skal ikke ta helt av, jeg ønsker å være positiv og gi laget en sjanse. Fotball er en konkurranseidrett og det er mange store klubber i Championship, og noen av dem har også høye lønnsbudsjetter, men jeg gleder meg til det. Jeg er veldig opprømt etter denne turen.

Mowbray var også tydelig på at det var veldig viktig for ham å få snakke med eierne ansikt til ansikt. 

- Jeg mener at det som individ og menneske er viktig at de lærer å kjenne min personlighet og ser hvilke kvaliteter jeg prøver å ta med meg inn i denne jobben. Jeg må si jeg føler de har lignende menneskelige kvaliteter. For meg fremstår de som veldig ydmyke, omtenksomme og familieorienterte mennesker. De ser på fotballklubben som en del av familien. Vi har en god base å bygge fra og en gjensidig respekt for hverandre. For meg var det viktig å få frem at jeg som manager vil jobbe hver eneste time Gud gir meg og gi alt jeg har. Det kommer til å være tider hvor vi vinner tre eller fire på rad, og tider hvor vi kommer til å tape kamper, så vi trenger den støtten jeg følte så sterkt at jeg fikk. Vi forstår alle at det er en konkurransepreget industri, og at det kommer både oppturer og nedturer, men at man må ri av stormen.

Og selv om eierne er langt, langt unna, har de tydeligvis fulgt godt med på hvor godt klubben har gjort det i det siste.

- De er veldig godt kjent med spillerne og hvor godt vi har prestert denne sesongen. De følger nøye med, og det er veldig betryggende. Noen tror kanskje at de ikke bryr seg, eller vet hva som foregår i klubben, men det gjør de. Det kom veldig mye positivt ut av denne turen for min del og jeg har lært mye. Eierne bryr seg om klubben, menneskene og byen, og synes det er synd de ikke har sett det mulig å komme på besøk på en stund.

- Jeg håper vi kan fortsette å bygge bro og bli sterkere, og jeg mener det beste er å gjøre dette bit for bit. Vi bør ikke tenke at vi skal bli massive over natta. Vi har en kjerne med veldig gode spillere, noen fantastiske mennesker, og det er en noe som er veldig flott å bygge videre på. Jeg ønsker å oppnå suksess for eierne, de er gode mennesker som har investert mye penger. De hjelper byen og vi må prøve å bygge opp et godt lag. Jeg ønsker å benytte muligheten til å personlig takke hele staben i klubben. De jeg har jobbet tett sammen med har vært fantastiske, og jeg vil også gratulere U23-laget med en flott sesong. Det har vært en meget god sesong for klubben. 

Når det gjelder spillerstallen og nye signeringer, har Mowbray flere spillere i kikkerten. Rekrutteringen av nye spillere har allerede pågått i tre-fire måneder, og han er godt i gang med samtaler med spillere og agenter. I tillegg er han opptatt av å få avklart situasjonen til spillerne som alt er i klubben. Han forventer å få noen signeringer i boks i nær fremtid. På spørsmål om hva slags spillertyper han ønsker seg, svarte han at han både ønsker seg flere unge spillere som Bradley Dack, hvor man ser et tydelig talent som kan blomstre i klubben, men at det også er behov for spillere med erfaring fra Championship. Klubben er også i gang med samtaler med Danny Graham og Craig Conway, to erfarne spillere som vet hva som kreves for å komme seg opp fra Championship. Mowbray ønsker altså å både få inn erfaring, kvalitet og unge talenter.

- Dagen etter at jeg kom hjem fra India, hadde jeg møter fra sju om morgenen til sju om kvelden med spillere og agenter, i tillegg til diskusjoner med rekrutteringsavdelingene til noen av de store klubbene i Premier League med tanke på mulige låneavtaler. 

Mowbray understreket også betydningen av å signere spillere som kan være med å videreføre og styrke den gode lagånden klubben har hatt denne sesongen

- Min første tanke var å ta vare på spillerne som har gjort det så bra for klubben nå, og sørge for at de ikke blir helt ute av bildet på grunn av nye signeringer. Lagånden er det viktigste. Man trenger selvfølgelig klassespillere for å vinne kamper, eller noen som kan heade unna cornere, men lagånden er det aller viktigste. Eierne forstår det, til det punkt at jeg tror budsjettet vi får vil være nok til å få tak i noen kvalitetsspillere uten å bryte lønnsstrukturen. Jeg ønsker å signere unge, sultne, kreative spillere og skape konkurranse om plassene over hele banen. 

- Vi ønsker å prøve å få klubben til å vokse til et solid fundament, og det er viktig at jeg ikke skaper gnisninger i garderoben ved å signere spillere som tjener fire ganger mer enn gutta som har gjort jobben dette året. Vi må ta det gradvis. Det er ingenting som sier at vi ikke kan få et fantastisk år neste år, slik Millwall og Sheffield United klarte. Jeg er sikker på at de ikke sprengte sine budsjetter.

- Jeg håper vi får en veldig positiv sesong, spiller positiv fotball, prøver å score mål, slik vi ofte gjør, og gjør det underholdende for fansen. Forhåpentligvis kan vi også få inn spennende spillere som fansen vil sette pris på. Vi ønsker å være et konkurransedyktig, angripende lag som kan skape problemer uavhengig av hvem vi møter. Det å gjøre en god jobb med rekrutteringen er nøkkelen til dette.