Siste nytt

Publisert 04.06.2020 av Erlend Pettersen

EFL vil at siste serierunde skal spilles 22. juli.

Fra i dag av kan Blackburn ha kontakttrening etter at fase 2 nå er satt i gang. Fase to innehar de samme smitteverntiltakene, men nå kan det trenes i gruppe med 12. Det vil si at Mowbray kan starte opp taktikktrening og spillerne kan spille internkamper med kontakt.

Blackburn har i fase 1 brukt hele treningsanlegget inkludert området som er tiltenkt akademiet, men går nå tilbake å bruke kun de fasilitetene som er beregnet på seniorspillerne. 

EFL la i går kveld fram testsvarene fra testene som ble gjennomført mellom lørdag 30. mai til tirsdag 2. juni. De har testet 1094 stykker i Championship denne omgangen og de fikk ni positive tester fra seks klubber. I League Two ble det testet 136 stykker i samme tidsrom uten noen positive svar.

I Blackburn sitt tilfelle så er det ventet at Bennett er tilbake på treningsfeltet fredag etter å ha vært i karantene i syv dager etter å ha testet positivt.

EFL jobber tett sammen med klubbene for å komme til enighet rundt terminlisten. Det er ventet at Blackburn tar i mot Bristol City 20. juni, mens siste runde skal gå 22. juli og play off finalen skal gjennomføres rundt 30. juli.

Det er ventet at terminlisten kommer denne uken og da skal det komme info rundt TV-oppsettet og hvordan det vil bli gjort siden at kampene spilles uten publikum.

Dette KAN bli en realitet hvis klubbene i Championship stemmer for å fortsette sesongen. Avstemningen er nok en gang flyttet og skal nå forhåpentligvis gjennomføres tirsdag 9. juni.