Sesongen kan innledes med cup-spill

Publisert 11.08.2020 av Øystein Thorsen

Blir den første tellende kampen unnagjort i ligacupen?

Som kjent er tanken at Championship skal sparkes i gang 12. september. Rett etter at diverse landslag har spilt Nations League. Ligacupen, eller Carabao Cup som har vært navnet de siste årene, innledes uka før seriestarten, slik Lancs Live forstår saken. 
Men for noen Championship-lag kan kampene fremskyndes til 29. august, skriver samme nettsted.

Det er noen ukjente variabler i dette regnestykket. For Championship-klubber som ikke har landslagsspillere bør det være grei skuring å spille på datoen som opprinnelig var satt opp, slik at man får en uke ekstra å forberede seg på.
Påvirkes man ikke av landslagspausen, behøver man heller ikke ta hensyn til den.

Blackpool-sjef Neil Critchley er i utgangspunktet i en slik situasjon. Landslagsspillere er det få av i Blackpool, og han har planlagt deretter.
- Men vi er fleksible. En ting er hvis deler av landet blir stengt ned på grunn av pandemien, men det er også mulig at en treningskamp vi har satt opp 29. august blir avlyst, hvis vi møter et Championship-lag i Carabao Cup, forklarer han til Lancashire Evening Post
- Etter den 29. er det jo landslagssamling.

Uavhengig av når cupen spilles er det ikke så dumt å kunne mykstarte sesongen med en kamp - gjerne mot teoretisk sett lettere motstand - som betyr noe, da dette betyr litt ekstra skjerping enn hva en tradisjonell treningskamp tilbyr. Kjedelig hvis det blir et feilskjær, men serien er uansett det viktigste, og en dårlig generalprøve gir visstnok en god premiere. 
Samtidig er det slik at hvis man skulle være nødt til å spille Carabao Cup allerede 29. august er det ikke rare preseason laget får.

Fortsatt er det feriemodus på de fleste involverte i Blackburn. Dermed er det lite nyheter eller informasjon fra Ewood. Hvorvidt Venkys har satt et budsjett for spillerkjøp er et eksempel på informasjon vi ikke har fått ennå, i hvert fall ikke fra sjefens munn. Selve treningen gjenopptas neste mandag slik BRSCN forstår saken. 
Da har vi kommet til 17. august, så enkel matematikk viser at det kan handle om 12 dager fra oppkjøringa begynner til første offisielle kamp går av stabelen.

Det er ikke mange landslagsspillere i troppen til Mowbray akkurat nå. Lenihan og Evans har blitt innkalt relativt frekvent til sine grønnkledde landslag de siste par årene, og Williams har også vært aktuell da og da, men hans skadeproblemer i sommer gjør ham antageligvis mindre aktuell akkurat nå.
Men skulle de to førstnevnte bli kalt inn er spørsmålet om Mowbray ønsker å spille cup uten sentrale spillere eller fremskynde sesongstarten.