Seier i Premier League Cup

Publisert 9/12/2023 av Øystein Thorsen

Bra start for unggutta i turneringen.

Årets utgave av Premier League Cup er i gang og det ble seier mot Readings U21-lag i premieren. I tillegg til Reading er Blackburn i gruppe med WBA og Sheffield United. Også WBA vant sin kamp, mot The Blades.

Slik startet Blackburn:
Hilton, Duru (Murphy-Worrell 91'), Davies, Haddow (Doherty 77'), Olsen, Powell (Stritch 76'), Edmondson, O'Grady-Macken, Montgomery, Biniek og Wood.

Noen navn er mere velkjent enn andre, og det er mange unge i dette laget. Med tanke på det sistnevnte er det en god fjær i hatten å ta alle poengene på bortebane.
Men i følge klubbens nettside var det først i andre omgang at ting begynte å skje.

Først fikk vertene et skudd for baugen da John Ryan fikk sitt andre gule og marsjordre allerede etter 55 minutter. Etter det tok Blackburn kontroll og kort etter skulle det bli 1-0 takket være en soloprestasjon av polske Dom Biniek. 19-åringen snappet opp ballen på sekstenmeteren, driblet seg forbi flere Reading-spillere før avslutningen gikk utagbart forbi Tom Norcott i vertenes mål.

Derimot kunne ikke U21 holde på ledelsen, for Joe Hilton rotet det fryktelig til på et utspill. Ballen gikk ikke lenger enn til innbytter Clarke som tok seg inn i feltet der han rolig kunne sette 1-1.
Da var det 11 minutter igjen av kampen og tilstellingen var plutselig helt åpen igjen.

At Blackburn svarte bare seks minutter senere er et godt tegn, og det var en 17-åring i form av Zack Stritch som sto for nytt ledermål. Forarbeidet ble gjort av Leo Duru som avanserte oppover høyresiden før crossen ble lagt inn foran mål.
Stritch har tidligere gjort seg mest kjent på U18-laget, men det kan se ut som at Mike Sheron nå er klar for å matche ham på høyere nivå, så det blir spennende å se fortsettelsen.

Neste kamp for U21 er hjemme mot Hertha Berlin i Premier League International Cup, onsdag 20. september.