Rovers mistet viktige poeng i kampen om opprykk

Publisert 06.02.2021 av Fredrik Schjesvold

Det ble ingen minneverdig reise for Mowbrays mannskap da det ble et 1–0-tap i London lørdag ettermiddag.

Kampfakta, QPR - Blackburn: 1 – 0

Skudd (på mål): 12 (2) – 15 (7)
Hjørnespark: 5 – 7
Ballbesittelse: 46 % – 54 %
Treffsikkerhet, pasninger: 66 % – 70 % 

Lørdag møttes QPR og Blackburn til oppgjør i London i den 28.runden av Championship. Blackburn kunne gjøre det til tre strake seiere med seier lørdag, men en scoring fra Yoann Barbet sørget for at Blackburn nå har seks poeng opp til playoff – med en kamp mindre spilt, riktignok.

Rovers endte kampen med syv skudd på mål, men de maktet ikke å omgjøre sjansene til scoringer.

Livlig åpning

Åpningsminuttene bar preg av et QPR-trykk, men de maktet aldri å få en nettkjenning tidlig. Det var mye avblåsninger innledningsvis, og etter 20 minutters spill hadde dommeren delt ut det gule allerede tre ganger. Rovers tok derimot mer over etterhvert, og den første farlige sjansen kom signert Armstrong etter en drøy halvtime spilt. Et frispark fra rundt 20 meter sendte QPRs keeper ut Dieng i full strekk, og den hadde kurs rett mot krysset.

Blackburn kom gradvis mer inn i kampen og skapte småfarligheter, men det var Armstrongs frispark som var det farligste da lagene gikk inn til pause. Rovers hadde syv skudd til pause, men det var kun Armstrongs forsøk som var på mål. Det var ikke noe å si på at det var uavgjort mellom lagene halvspilt. Rovers fortsatte dermed trenden med å gå målløs av banen til pause – Blackburn har kun ett mål på deres siste tolv førsteomganger.

Debut for Harwood-Bellis

De første minuttene av 2.omgang fortsatte i samme spor, men det var vertene som satte inn ledermålet. Etter et frispark slått fra venstre side satte Yoann Barbet ballen i mål fra seks meter med litt klabb og babb.

Rovers fortsatte å presse, og bortelaget kom til en del småsjanser. Armstrong testet keeper Dieng fra omtrent samme hold som i 1.omgang, denne gangen fra åpent spill, men det var nok en strålende redning fra sisteskansen. Minutter etter var det Sam Gallaghers forsøk som ble blokkert av Dickie, det kunne fort ha endt i en utligning. 

Minutter før sjansene kom Harwood-Bellis, Holtby, og Dack på for Nyambe, Davenport og Rothwell. Harwood-Bellis, som har midtstopper som sin prefererte posisjon, tok over høyreback-plassen til Nyambe, og fikk dermed sin første halvtime i Blackburn-trøya.

Blackburn var laget som presset og de trykket på resten av kampen, men lite hjelper det når det ikke ender i scoringer. Mowbray sendte også Brereton og Dolan på banen for Holtby og Gallagher uten at det hjalp noe på kamputfallet.

Rovers greide dermed ikke opprettholde den ubeseirede rekken i ligaen som var på fire kamper, og Tony Mowbrays menn har gjort det noe vanskeligere for seg selv i jakten på playoff. 

Blackburn ligger nå på en åttendeplass, seks poeng bak Bournemouth på sjetteplassen.

Blackburns neste kamp er hjemme mot Preston fredag klokken 20.45.