Rovers 0 - 2 Liverpool

Publisert 7/20/2018 av Kristin Kongsjorden

To mål for gjestene i andre omgang resulterte i tap hjemme på Ewood Park i går kveld, men Mowbray er likevel fornøyd med kampen.

Det var vel neppe forventet at Rovers skulle vinne gårsdagens treningskamp mot Liverpool, men hjemmelaget yppet seg ved noen anledninger, og viste ingen respekt mot Premier League-klubben.

Rovers startet med sine vante fem bakerst, med Raya i mål, Nyambe og Williams på backene, og Lenihan og Mulgrew på stopperplassene. På midtbanen fikk nykommeren Rothwell sjansen fra start i sin første hjemmekamp, på venstresiden i den offensive trioen bak Samuel. Den andre nykommeren, Jacob Davenport, startet på benken, og erstattet nevnte Rothwell etter 60 minutter.

Gjestene stilte med et veldig sterkt lag, selv om VM-spillerne Mo Salah og Roberto Frimino ikke var med. Den erfarne James Milner startet på midtbanen, og også de engelske landslagsspillerne Nathaniel Clyne og Adam Lallana var i startelleveren.

Første omgang var ikke spesielt velspilt, og uten alt for mange store målsjanser. Hjemmelaget jobbet iherdig og lå godt organisert. Rovers hadde sin beste sjanse ved Dominic Samuel, som dessverre ble hindret av en god benparade av Karius. Liverpool hadde noen flere sjanser, og fikk straffe allerede etter seks minutter, da Raya felte Solanke etter at sistnevnte akkurat rakk å få en fot på ballen før hjemmelagets sisteskanse kastet seg etter ballen, og dermed tok mann i stedet for ball. Heldigvis for hjemmelaget, reddet Raya straffen til den ellers vanligvis så sikre Milner. Lallana viste fine kvaliteter flere ganger i kampen, og var svært nære å sørge for 0-1 på et frekt skuddforsøk like før pause. Lallana hadde nok en stor sjanse før pausesignalet gikk, men Mulgrew sto godt plassert og fikk avverget avslutningen på streken. Etter de siste minuttene av omgangen var nok hjemmelaget heldige som gikk til pause uten baklengs.

Liverpool gjorde hele 10 bytter i pausen, og Klopp satte blant annet inn både Keita og Fabinho, som begge nylig kom til klubben med en prislapp på mer enn 500 millioner hver. I tillegg kom også Sturridge og Markovic inn, to spillere som sammen med Keita skulle gjøre ting litt verre for vertene. Hjemmelaget gjorde kun to bytter til pause. Lewis Travis og Amari'i Bell kom inn for Corry Evans og kaptein Mulgrew.

Andre omgang startet omtrent slik som første omgang hadde vært, med et lite overtak fra gjestene, men uten de helt store sjansene. Rovers gjorde sine siste bytter etter 60 minutter, og byttet inn alle unntatt Fisher, og Samuel var den eneste som fikk spille kampen ut.

Midtveis ut i omgangen fikk Liverpool et etterlenget mål. Markovic avsluttet sterkt, og Leutwiler, som måtte gjette side, valgte å gå mot lengste hjørne, mens Liverpool-spillerens avslutning gikk hardt inn i nærmeste. Daniel Sturridge var farlig frempå flere ganger, og burde nok minst hatt ett mål til i denne kampen, men han fikk i alle fall æren av å sette inn 2-0, på kontrollert vis etter 73 minutter. For bortelaget viste Keita gode takter, med smarte pasninger og godt driv, og han var også nære å sette inn 3-0 for gjestene mot slutten av kampen.

Etter kampen uttalte Mowbray til klubbens offisielle nettsted at han var fornøyd med kampen, og at de fikk det de var ute etter mot Liverpool.

- Vi kan ta med oss mye fra kveldens kamp. Jeg synes vi jobbet hardt og vi fikk akkurat det vi var ute etter. Spesielt i første omgang klarte vi å gjøre det litt vanskelig for dem, men det ble vanskeligere utover i kampen etter alle byttene vi gjorde i andre omgang. Men det var godt for spillerne å få kjenne på hvordan det er å spille mot Premier League-spillere.

- Vi hadde teknisk bedre spillere på banen i første omgang, og fikk presset dem og truet dem noen ganger. Men i andre omgang var det verdensklassespillere på banen for Liverpool, og det ble tøffe siste 45 minutter for oss, men vi ga dem en god match frem til den første timen omtrent.

- Man må spille mot litt forskjellig motstand i pre-season. Det er fint å ha noen kamper uten så mye ballinnehav, og derfor har vi ønsket å møte Liverpool nå, og Everton neste uke. Vi må spille mot noen lag som er bedre enn oss, slik at vi må jobbe hardt, være i god form og godt organisert, og slik var det i kveld.

Videre for Rovers venter nå en tur til Lincoln City på søndag, før Everton kommer på besøk neste torsdag. Siste treningskamp før seriestart er borte mot Accrington Stanley den 28.juli.

Rovers: Raya (Leutwiler, 60), Nyambe (Nuttall, 60), Lenihan (Downing, 60), Mulgrew (c)(Bell, 46), Williams (Wharton, 60), Evans (Travis, 46), Smallwood (Conway, 60), Bennett (Whittingham, 60), Dack (Tomlinson, 60), Rothwell (Davenport, 60), Samuel.

Ubenyttede reserver: Fisher

Liverpool: Karius (Kelleher, 60), Clyne (Gomez, 46), Matip (Van Dijk, 46), Klavan (Phillips, 46), Moreno (Robertson, 46), Milner (c)(Fabinho, 46), Lallana (Keita, 46), Ojo (Jones, 46), Woodburn (Markovic, 46), Origi (Camacho, 46), Solanke (Sturridge, 46).

Ubenyttede resverer: Ingen

Mål: Markovic, 64, Sturridge, 73

Dommer: John Moss

Tilskuere: 14 620