Rotet bort seieren!

Publisert 9/11/2021 av Erlend Pettersen

Rovers ledet 2-0, men rotet bort seieren på overtid.

Rovers ledet 2-0 til pause etter at Dolan og Pickering hadde funnet nettmaskene, men to mål av Luton i den andre omgangen ødela seieren for et sløsende hjemmelag.

Det var hjemmelaget som startet kampen best. Diaz gikk ned lett ned i feltet i det 7. minutt, men dommeren vinket spillet korrekt videre. Det er ikke første gangen Diaz ramler lett ned i straffefeltet.

Men så kunne kampen ha fått en dramatisk vending når Lenihan meide ned gjestenes spiller Campbell. Gjestene forventet det røde kortet, noe de fleste som så situasjonen også kunne nikke anerkjennende til. Heldigvis er det ikke VAR i Championship og kampens dommer Oliver Langford nøyde seg med det gule kortet til store protester fra bortelaget. Campbell måtte byttes ut.

Det ble etter vært en kjedelig kamp, men så i det 24. minutt kom Nyambe fram på kanten og slo et innlegg som gikk via en forsvarspiller til Dolan som banket ballen inn bak Sluga i Luton buret. 1-0.

Selv med ledelse så tok ikke kampen fyr. Rovers hadde rimelig god kontroll. Så vendte Diaz bort en forsvarspiller og spilte igjennom Pickering som ikke gjorde noen feil å sendte ballen i det lengste hjørnet og der med sto det 2-0 på resultat tavla på Ewood Park i det 34. minutt.

Diaz kunne ha sendt hjemmelaget inn til pausepraten med 3-0, men skuddet ble blokkert.

Den andre omgangen startet med gult kort til Dolan som prøvde å filme seg til straffespark. I hendelsen i etterkant ble både Diaz og Sluga visst det gule kortet.

Nå kokte det virkelig på Ewood. Det røde kortet hang som et tungt slør over Ewood, men utrolig nok så spilte begge lagene hele kampen med 11. mann. I det 55. minutt fikk gjestene ballen i nettet, men dommeren blåste av for en dytt i forkant. Så minuttet etterpå sendte Diaz en ball som traff innsiden av stolpen. Nesten punktering av kampen.

Kaminski reddet mesterlig i det 70. minutt når Jerome kom alene med målvakten etter at Travis og Gallagher hadde mistet ballen. Men bortelaget fikk reduseringen i det 74. minutt når Berry slo Nyambe på første stolpe. Nå ante hjemmefansen skumle minutter.

I det 84. minutt fikk Nyambe sendt i vei et skudd som var på vei inn i det lengste hjørnet, men Sluga hindret hans første mål. Det ble indikert fem minutter med tilleggstid og i det 92. gikk dommeren i bakken med en skade. Han ble byttet ut med fjerdedommeren.

Rovers kontret på Luton og i det 95. minutt skulle både Diaz og Gallagher punktert kampen, men Sluga og Luton skulle ta det siste stikket når Luton kjempet inn utligningen i det 98. minutt. Brutalt for et sløsende hjemmelag.

Rovers må slikke sårene fort før allerede tirsdag venter Hull hjemme på Ewood Park. Hull spilte 0-0 borte mot Swansea så det blir ingen lett kamp det heller.