Ronny Deila på kortlista?

Publisert 6/7/2022 av Øystein Thorsen

Nettavisen brukes som kilde på balløya.

Det er ikke hverdagskost å se norske tweets bli gjengitt i engelske publikasjoner, men FLW behøvde ikke se lenger enn til Nettavisens Stian Wahl i sin jakt på nyheter om den ledige trenerjobben i Blackburn. 
Slik Nettavisen forstår saken har Ronny Deila blitt intervjuet.

Det vi har fått opplyst er at intervjurunde nummer to unnagjøres denne uken, og da forstår vi saken som at Deila er med i puljen som skal på vektskålen. Nettavisen mener også å vite at Deila er interessert i bytte kontinent - han er jo trener for New York City FC.
FLW sammenfatter Deilas karriere med at det ble to seriemesterskap med Celtic og en cup-seier med New York.

Man kan dog hevde at hans største bragd er å ta Strømsgodset til topps i Eliteserien. På den tiden ble han sett på som en lærevillig trener som besøkte diverse toppklubber i Europa på jakt etter ny kunnskap, og det var ikke pengesekken som hentet gullet hjem til Drammen - etter 43 år - Deila fikk æren, for sine metoder og angrepsvillige stil. 
Når turen så gikk videre til Celtic hjalp det ham ikke at seriemesterskapene kom som bestilt, det var mangel på kvalifisering til Champions League som ble skampletten på hans tid i Skottland, og i Celtic er det neppe mange som tenker tilbake på Deila som noe annet enn et par mislykkede år. 

For norske fans kan det være artig med Deila, men også skummelt siden han ikke har erfaring fra England, og han behøvde seks år på å ta tittelen med Strømsgodset. Så lang tid får han ikke bruke på et opprykk.
FLW tror derimot ikke at mangel på Championship-erfaring nødvendigvis er et hinder, andre trenere i lignende situasjon har fått det til. Og hvis en erfaren Director of football kommer inn så kan mye av byrden løftes fra Deilas skuldre.

Når alt kommer omkring skal Venkys gi grønt lys, så det gjenstår å se om Deilas CV ser tilstrekkelig spennende ut for inderne.