Retningslinjene klare fra EFL


Publisert 21.05.2020 av Erlend Pettersen
Nå er det klart hva som skjer hvis Championship avlyses.

I går kveld hadde EFL styremøte angående veien videre for EFL ligaene, Championship, League One og League Two. 

EFL ønsker først og fremst at ligaene skal spilles ferdig sånn at det sportslige aspektet ved fotballen skal avgjøre opp eller nedrykk. EFL har snakket med alle klubbene i forkant av møtet og de har tatt med seg alle innspillene som er kommet fra klubbene. 

League Two har allerede sagt at de ønsker å avslutte ligaen med at ingen rykker ned, men EFL krever at nedrykk gjennomføres. 

Championship klubbene er ventet tilbake på trening mandag, med et øye som mål å få spilt ferdig sesongen. For de to divisjonene under så går det mot avlysning, selv om det er flere lag i League One som ønsker å spille ferdig. For å avlyse en sesong så kreves det 51% flertall, det vil si 13. klubber som er enige. 

EFL mener at covid-19 pandemien er så alvorlig at de skjønner at noen ligaer velger å avlyse og har med det laget seks punkter hvis det skulle skje:

1. Å få spilt ferdig sesongen 2019/20 er hovedfokuset fra EFL sin side, grunnet det sportslige integritet , men styret aksepter at det er en spesiell situasjon at det leder fram til en avlysing som allerede League Two klubbene har kommet fram til. 

2. Om en liga avlyses så skal divisjonen avgjøres med points per game (PPG)

  • A. Tabellplasseringen blir avgjort med: Ett poeng-per kamp. (PPG)
  • B. Opprykk og nedrykk beholdes.
  • C. Play-off skal spilles, men skal ikke utvides mer enn fire lag.

 

3. Om scenarioet blir at play-off ikke kan spilles, skal EFL styret avgjøre hva som skjer.

4. Det må vær minst 51% flertall for å avlyse sesongen i en av divisjonene. Det vil si at det kreves 13. lag eller mer for å avslutte. Hver liga avgjør sin egen skjebne.

5. Prinsippet med nedrykk fra hver liga er en del av ligasystemet fra Premier League til National League og det må videreføres for at hele seriepyramiden skal fungere. Dette gjelder ikke nedrykk til National League om de velger å ikke sende lag opp.

6. Dette må gjøres på bakgrunn av situasjonen rundt covid-19 pandemien og det må lages en avtale som er lett å forstå konsekvensene for aksjemajoritetene i klubbene.

Spenning rundt avstemning

Om Championship virkelig vil bli spilt ferdig er høyst usikkert. Tar vi med topp seks klubbene som ikke tar noen risiko med å spille ferdig sammen med QPR som ligger på en 13. plass og lagene ned til Hull som ligger på plassen over nedrykksstreken har vi 9. lag. Summerer vi opp så ender vi opp med 15. lag og flertall for å avslutte sesongen.

Skal serien spilles ferdig så må håpe på 3 lag endrer mening før pendelen bikker den andre veien. Så avstemningen vil ha en hel masse dramatikk rundt seg.

Hva tror du?

  
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: