Rekrutteringsjobben er i gang


Publisert 26.04.2019 av Øystein Thorsen
Mowbray & Co jakter på forsterkninger.
Etter hvert som sesongen utviklet seg har det blitt tydeligere og tydeligere at troppen ikke holder Championship-nivå. I perioder, sånn som akkurat nå, har Blackburn-toget rullet på fra seier til seier, tilsynelatende uten særlige besvær, men når programmet har vært tøffere og sentrale spillere har vært skadet var man tilsynelatende sjanseløse. 

Mowbray gjorde forsøk på å gi troppen tilskudd allerede i januar, men prisene som ble forlangt av diverse engelske klubber var på et slikt nivå at Mowbray valgte å sitte stille i båten. Markedet på balløya blir neppe bedre, og dette har Mowbray tatt konsekvensen av, gjennom å utvikle en rekrutteringsavdeling som har siktet seg inn på spillere på det europeiske fastlandet. 

Klubbens nettsted skriver i dag om prosessen, og avslører samtidig at Mowbray allerede har vært på reise for å vurdere spillere som speiderne har pekt ut.
Etter Norwich-kampen blir det enda en tur til kontinentet.
- Det er nå det gjelder, sier Mowbray og sikter til konkurransen mellom klubber som vurderer nye spillere. Det er på denne tiden av sesongen man må slå til, slik at man har nykomlingene på plass til sesongsoppkjøringen. 
- Vi har studert spillere i flere måneder, og jeg drar nå ut for å se dem med egne øyne, fortsetter Mowbray.

Mowbray forklarer videre at han ønsker å se hva de forskjellige spillerne gjør, ikke bare med ball, men også når spilleren ikke har ballen. 
- Jeg vil se om spilleren bare rusler rundt, eller om han løper, om han peker og organiserer medspillerne, slike ting som man ikke kan se når kameraet har fokus på spillet

Som nevnt har speider-teamet jobbet i lang tid med å identifisere spillere som passer Mowbrays ønskemål, så nå handler det bare om å få et inntrykk av spillernes ferdigheter, og samtidig se på hvilke penger det kan handle om. Og om det er rett person.
- Ønsker spilleren å flytte hit i det hele tatt? Vil han spille i Championship? Det kan vi ikke vite før vi kommer under overflaten, sier Mowbray videre. 
Sjefen har tidligere lagt vekt på at spillere som kommer inn må ha rett mentalitet, så det er ikke overraskende at han løfter frem aspekt som går på det personlige og sosiale også

Foreløpig har vi ikke registrert så mange rykter, men det er gledelig og betryggende å vite at kartleggingen har pågått en tid.
Forhåpentligvis har de gjort god research slik at troppen står enda sterkere foran neste sesong. 


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: