Reaksjoner på Derby-kampen

Publisert 10/31/2021 av Øystein Thorsen

- Fortjent seier, alt i alt, sier Mowbray.

En knallsterk første omgang fikk supporterne til å drømme om reprise på Pride Park-oppgjøret for et års tid siden, da vi vant 4-0. Gjennom Brereton Diaz var det i går 2-0 etter tjue minutter, og det var realistisk med 4-0 til pause - kun med mindre endringer i variablene.
I stedet hadde vi den såkalte "farlige 2-0-ledelsen", som vi to ganger tidligere i sesongen ikke har klart å beskytte.

Det gikk bra allikevel, og kanskje det dermed er bedre å fokusere på at laget har ledet 2-0 syv ganger denne sesongen, og vunnet fem av dem. Samtidig er det noe litt happy-go-lucky over dette mannskapet som ikke får inn dødsstøtet når muligheten er tilstede. Lancashire Telegraph mener at det er en naivitet i laget som kan skyldes den lave gjennomsnittsalderen.
Men som sagt, syv av fem har blitt til trepoengere, så de lærer og har flere gode eksempel enn dårlige.

Mowbray sa etter kampen at han mente 2-1 var fortjent når man ser på kampens alle 96 minutter. Derby hadde mest ball, men det var Blackburn som produserte sjansene.  
- Derby skal ha skryt. Det er mye som skjer i kulissene hos dem, men de viser vilje og lagånd selv om mye går i mot dem for tiden. De har en bra blanding mellom unge og eldre spillere.
Som BRSCN minnet om i previewet: selv om laget ligger i bunn av tabellen har de gjort det ganske bra. De hadde bare lagt tre poeng bak Blackburn før denne runden hadde det ikke vært for poengfradraget de har blitt straffet med.

Om faren for å rote vekk ledelsen så er Mowbray selvsagt klar over dette.
- Vi har mistet den ledelsen før, så det er rom for å vokse, det skjedde mot Luton og Coventry, og det kunne skjedd her. Dermed var det ikke særlig mye feiring etter kampen, det var snarere frustrasjon. Gutta mente de burde ha gjort det bedre, vært bedre på valgene og drept kampen.
Men for ikke å glemme det positive så må det minnes om at første omgang var veldig sterk.
- Vi var gode på overganger, i stedet for å spille ballen i laget på kryss og tvers gikk vi rett mot mål, og spesielt var det bra hvordan vi presset høyt og vant ballen tilbake høyt på banen.
Mowbray la også til at Derbys spill, eller mangel på det samme, passet Blackburn finfint. 
- De spilte slik vi trodde, og som vi hadde forberedt oss på hele uken.

En ripe i lakken for Rooney i så fall, for han hadde ikke tenkt seg en slik første omgang. Han kalte forestillingen "uakseptabel", og fant ikke noe ved eget spill som var godt nok i de første førtifem. Det var først etter justeringene i pausen, når Derby la opp til et mere direkte spill, at de kom inn i kampen.
- Jeg ba om en reaksjon fra spillerne i pausen. Alt vi ikke hadde i første omgang ble bedre i andre, og alle tre innbytterne bidro på rett måte, sa Rooney i følge Lancashire Telegraph.
En annen som også fikk kritikk fra Derby-sjefen var dommeren. Dels følte Rooney seg snytt for straffe da det kunne se ut som at Edun handset innenfor sekstenmeteren. Mowbray var heller ikke fornøyd med dømmingen, men naturligvis da av andre grunner enn Derby-sjefen.

Lancs Live skriver om Bradley Johnsons reaksjon etter kampen, som var sesongens første start for veteranen.
- Alt som teller er tre poeng, og jeg er glad for at jeg kunne bidra. I dag kokte det ned til flaks og vilje, for det var tøft på slutten. Men vi føler jo at vi skulle ledet med tre eller fire til pause. I pausen snakket vi om at vi ikke måtte rote bort poengene og når de forandret stil i andre omgang skjønte vi at det skulle bli mere direkte spill, men Darragh og Jan Paul holdt unna, og jeg og Lewis plukket opp det vi kunne, forklarer midtbanespilleren.

Nå er det bare å stålsette seg for to tøffe hjemmekamper. Aller farligst blir det mot Fulham på onsdag, som banket WBA 3-0 i går, bare for å pynte på pene resultater de har notert i det siste. Neste helg kommer Sheffield United på besøk. Sabelraslerne hadde en treg start på sesongen, men har begynt å klatre på tabellen.
Heldigvis later gutta til å ha kommet gjennom kampen uten særlige skader, så da handler det om å restituere og legge en ny plan.