Reaksjoner på Charlton-kampen


Publisert 16.02.2020 av Øystein Thorsen
- Gutta fulgte planen, sa Mowbray om 2-0-seieren.
Charlton er ikke et topplag, men de slo oss i sesongdebuten, og har vist lovende takter den siste tiden. Når man da legger til et fullsatt The Valley, vriene værforhold og ytterligere skadeproblemer ser man konturene av en tøff oppgave. 
Men oppgaven ble løst på en meget bra måte

Skadeproblemene i klubben er et tema som nevnes så ofte nå at det nesten begynner å bli en parodi. I forbindelse med Charlton-kampen hadde også Williams meldt forfall grunnet problemer med leggen. 
Lancashire Telegraph teller seg dermed fram til at ikke færre enn 9 spillere som vanligvis hadde startet er uaktuelle på grunn av skader

- Vi har mange nøkkelspillere ute på grunn av skader nå for tiden, så vi må bare jobbe ut i fra det og finne nye måter å vinne på, sa Mowbray i følge lokalavisa. 
- Vi har prøvd å legge opp spillet slik at det gjør det lettere for de som spiller, og jeg er henrykt over hvordan de som har kommet inn løser oppgavene. De utfører planen slik vi har lagt den, og da vinner vi fotballkamper.

Videre sa Mowbray at han lett kunne ramse opp navnene til seks, syv spillere som sannsynligvis hadde vært i startoppstillingen, men i stedet må spillere som 35 år gamle Downing spille tre kamper på en uke, og Buckley sammen med Samuel - som ikke har startet en fotballkamp på rundt regnet ett og et halvt år - blir hentet inn. 
Til tross for dette tok gutta utfordringen og dro til og med hjem med sesongens 11. kamp uten baklengs.

Nevnte Downing er en spiller som fortjener noen ekstra ord. Mowbray nevnte tidligere i uken hvilken enorm rolle han spiller denne sesongen. Med sine 35 år har sjefen følt at han har for store krav på seg, og Mowbray har til og med snakket med spilleren om det er OK at han blir bedt om å starte kamp etter kamp. 
- Jeg spurte litt forsiktig om han kanskje skulle hvile i forbindelse med Hull-kampen, så han kunne være pigg til turen til London, men da bare kikket han uforstående på meg, fortalte Mowbray tidligere. Dette “hvile” er tydeligvis et begrep som Downing ikke kjenner til.
Veteranen har i stedet tatt hver eneste oppgave han har fått denne sesongen - uansett om det har vært venstreback, sentral midtbane eller ving - på strak arm. Målgivende ble det også på The Valley

- Vi gravde dypt i dag og fokuserte på det grunnleggende. Vi la ikke tid på å prøve og se sexy ut, i stedet forsøkte vi på en direkte fotball med raske spillere som kunne utfordre framme, forklarte Mowbray. 
Videre løftet Blackburn-sjefen fram Samuel, Buckley og hvordan Walton hadde et par matchvinnende redninger. 
- Ikke minst liker jeg forsvarerne våre nå, de får jobben gjort.

Fra Charlton-leiren melder vertenes nettsted at seieren var fortjent. 
- Du må respektere en så erfaren manager som Tony, sa Charlton-sjef Lee Bowyer. 
- Vi skapte en og annen sjanse, men det ble ikke det helt store, og jeg synes Blackburn ga oss en overhaling. 
Bowyer var dog åpen for at vinden kan ha påvirket, i tillegg til at spillerne hans kan ha hatt litt tunge bein etter kampen de spilte mot Nottingham, tirsdag
- Vi var nok det beste laget de første femten minuttene, men vi manglet kvalitet i den avgjørende fasen. Den siste halvtimen av første omgang var det mest Blackburn det handlet om
Andre omgang var det tydeligvis ikke behov for å kommentere, da verken Bowyers grep eller spillernes innsats endret kampbildet i det hele tatt. 

Nå blir det en hel uke for Mowbray og laget til å forberede seg til neste tøffe oppgave. Vi snakker bortekamp mot Brentford, som etter 1-1 mot Birmingham ligger på fjerde plass.
Utvilsomt en vrien utfordring.
Men før den tid kan vi glede oss over våre femti poeng på tabellen, kun tre poeng unna playoff. I tillegg noterer vi at konkurrenter som Preston og Bristol City tapte, mens Cardiff og Forest avga poeng i sine oppgjør.
Det er trivelig å være Blackburn-supporter akkurat nå! 


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: