Reaksjoner etter Stoke-seieren


Publisert 01.12.2019 av Øystein Thorsen
Vi tar en titt på inntrykkene etter gårsdagens bortetriumf.
Tre seiere på rad, og det i løpet av en uke, er ett faktum vi tåler å gjenta. Det har vært upåklagelig å være Blackburn-supporter etter landslagspausen, og bortsett fra bortekampen mot Leeds - som alle er enige om er vrien uansett formkurve - ble det skikkelig fangst, med 12 av 15 mulige poeng, i årets nest siste måned. 

Men over til gårsdagen. Til tross for en eksemplarisk gjennomføring mot Brentford var det usikkerhet rundt Stoke-kampen. Blackburn har hatt det tøft på bortebane, de fire siste var kun tap. Men Mowbray annonserte tidligere i uka at de var klar over borteproblematikken, og de skulle forberede seg.
Tydeligvis gjorde de hjemmeleksene skikkelig, for de hadde rimelig god kontroll kampen gjennom, først ved å ta ledelsen, ta vare på den, og når det ikke gikk tok de bare ledelsen en gang til. 

Det var derimot forsvaret som Mowbray hadde mest å si om. 
- Det var ikke sånn at de (Stoke) skapte sjanse etter sjanse. De slo mange baller inn i boksen, men jeg synes Tosin og Lenihan var enorme i måten de headet unna alt som dukket opp. Det har vært andre kamper der vi ikke har klart det, og da har det blitt 2-0-tap, sa Mowbray i følge Lancashire Telegraph
Mowbray sammenfatter det hele med å si at laget sto på, og fikk jobben gjort, verken mer eller mindre. 

Samtidig spekulerte Mowbray om ikke Stoke - og publikum - var engstelige. 
- Jeg merket atmosfæren på stadion. Da de utlignet var det som at taket skulle lette, men i kontrast til det var stemningen på tribunen engstelig ellers i kampen
Stoke-sjef Michael O’Neill later til å være enig.
- Det føles som at vi er skjøre. Spillerne så skjøre ut på banen. Når det er sånn går kvaliteten ned og spillerne tar dårlige avgjørelser

O'Neill fortsatte med å si at de var svake i første omgang, der Blackburn flere ganger kom med hele midtbanen, og ikke minst backene som fikk rom å boltre seg i, mens Stoke ikke hang sammen i særlig grad. 
- Jeg føler vi var på etterskudd på mange måter, og kvaliteten var rett og slett ikke god nok. 
Blackburn på sin side produserte ikke mange sjanser, men ser man på samhandlingen og valgene som ble tatt i forbindelse med 2-1 ser vi tegn på et lag som langt fra er skjørt, og som virkelig har kvaliteter. 

Lokalavisa gir også Mowbray skryt for byttene han gjorde, som de mener kom på helt rett tidspunkt i forhold til kamputviklingen. 
For ikke å minne om at det var innbytterne Bennett og Gallagher som ble matchvinnere, noe som er sjeldent, for før denne plutselige formoppsvingen hadde ikke Mowbrays innbyttere scort i løpet av de 7 siste månedene.
Laguttaket mot Brentford satt som fot i hose, og de samme fikk ny tillit i går, med nok en seier som resultat. Lancashire Telegraphs Rich Sharpe løfter fram at laget scorte to ganger på bortebane mot West Brom, QPR og Preston, men tapte allikevel. I andre bortekamper har det knapt vært skuddforsøk.
Gårsdagens gjennomføring kan dermed ses på som en indikasjon om at Mowbray nå har funnet fram til en bedre balanse

Mowbray var ikke helt fornøyd med baklengsmålet, men utover det var det naturligvis bare positivt.
- Veldig glad for poengene. Jeg synes vi kontrollerte kampen i første omgang, og spilte slik vi ville. Når de utlignet kunne vi kjenne kraften som bor i stadion og publikum, men det er mulig at de ble litt hodeløse i jakten på seier, og det ga oss muligheten i stedet, var Mowbrays sammenfatning. 
- All honnør til spillerne som legger ned slik innsats uke inn og uke ut. Vi endret litt på systemet vårt, og det er ikke alltid så lett, men jeg er veldig glad for at spillerne fikk betalt for innsatsen.

Som Rich Sharpe påpeker, Blackburn har flere ganger vist at de kan spille godt og matche nær sagt hvem som helst, for så å plutselig gå inn i en uforklarlig bakgate av elendige resultat, så utfordringen nå blir å holde seg på jevnt nivå og levere over tid. 


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: