Råsterk borteseier og serieledelse

Publisert 8/6/2022 av Øystein Thorsen

Prosjektleder Tomasson så laget vinne 3-0 i Wales.

Forrige helg kunne Jon Dahl konstatere at prosjektet, som han kaller det, fikk en god start, etter 1-0-seier over QPR.
Men en svale gjør ikke en sommer, så det var knyttet spenning til årets første bortekamp - og gutta innfridde i aller høyeste grad.
Egentlig ble det ikke en uventet kampinnledning og utvikling. Swansea liker å trille ball, og når kampen skulle oppsummeres i siffer så vi at vertene hadde hatt ballen i mer enn 70% av tiden. Slik begynte det også, med mye trilling hos de hvite svanene, mens Blackburns angrepsfirer i prinsipp var en forsvarsfirer som stadig jaget ballfører og la press, slik Jon Dahl vil ha det.

Vertene var ikke effektive, men bortsett fra Gallaghers tidlige skudd med venstrefoten - som vår gamle kjenning Fisher kunne kontrollere - var det allikevel svanene som kom til noen halvfarlige muligheter.
Særlig en og annen cross inn i boksen var skummel, men allikevel ikke veldig giftig.
Etter hvert som omgangen modnet, og begynte å nærme seg de siste fem var den meget aktive Hedges på jakt etter ballfører, og med en kjapp tupp slo han ballen fra en Swansea-forsvarer og satte fart. Snart lå Hedges et godt hestehode foran sin mann, som kom glidende inn i en hodeløs sklitakling.
Hedges hadde derimot enorm ro og stoppet opp slik at forsvareren omtrent sklei ut av banen.
På utkikk etter en god løsning så Hedges snart at vår nye tier, Sammie Szmodics hadde kommet fram i banen, og med en enkel passning ble debutanten flott servert og det sto 1-0.

Szmodics hadde ikke gjort en spesielt imponerende første omgang, men han var på rett sted til rett tid, og det holder godt i en debutkamp. Ledelsen holdt seg til pause, og praten i garderoben må ha vært temmelig trivelig.
Russell Martin derimot må ha hatt noen ord å si, og laget hans kom på banen i andre med plenty energi.
Vertene bygde snart opp et press, med et mere direkte spill enn i første omgang, og det skapte tegn til uro blant våre rødkledde. Men mens presset var som størst var Hedges på gang igjen. Han hadde fått øye på Brereton Diaz ute på venstrekanten og sendte av sted en lang cross som chileneren tok ned på brystet, med en forsvarer i ryggen. Med fart mot mål holdt Diaz Swansea-spilleren bak seg, samtidig som Fisher var på vei ut for å avverge. I akkurat siste sekund sendte Brereton en nydelig lobb mot mål, og 2-0 var et faktum.
Klassekontring og klasseavslutning.

På 2-0 kunne den årvåkne fotballkommentator slå fast at Hedges på det tidspunktet hadde stått bak alle Blackburns tre mål denne sesongen. Hedges var den som spilte flest minutter i preseason, og det later til at Jon Dahl har sett noe i angriperen. Bra teft av dansken må vi tro, og helt tilfeldig er det heller ikke at 26-åringen ligger bak tre assists, for han jobber iherdig og åpenbart har han hode for spillet.
Forarbeidet til 1-0 var i hvert fall oppsiktsvekkende og vi håper han kan gjøre mer av det samme i kampene som følger.

Tilbake til kampen, som var så godt som en time gammel, så kunne man merke på Swansea at resultatet tæret på selvtilliten og de må ha blitt distrahert av kalddusjen, for det var mang en pasning og serve som gikk i hytt og vær, selv enkle pasninger kunne rotes vekk, og etter hvert som omgangen tikket ned benyttet Jon Dahl seg av muligheten til å bytte. Aller først, allerede etter scoringen, kom Edun inn for Szmodics, og med drøye ti minutter igjen kom Vale inn for Gallagher og Dolan for Hedges.
På nok en overgang var det Dolan som førte ballen fremover, med Travis på hugget. Dolan leverte en liten flikk ut til kapteinen som tok en avgjørelse temmelig raskt og fyrte av sted et sleggeskudd. To mål på to kamper for Travis, som ikke ga Fisher en sjanse, så hardt var det.

Helt på tampen fikk Tyler Morton noen minutter, noe som så ekstremt lovende ut, men vi får vente med å avsi dom inntil han har spilt litt lenger.
Fasit ble en veldig disiplinert og effektiv 3-0-seier, på tur i Wales, med serieledelse som en super karamell og suge på på veien hjem.