Preview: West Ham - Blackburn

Publisert 08.11.2022 av Øystein Thorsen

Tredje runde av Carabao Cup står for døren.

Selv om Ligacupen ikke er den gjeveste og tas lett på av visse, er det allikevel stas å være med i turneringer, og litt ekstra spennende når det vanker motstander fra Premier League. Samtidig er det en spesiell uke og ikke like lett å finne topp engasjement, for kampen til helgen tar så mye av oppmerksomheten.
Når vi i tillegg vet at Jon Dahl fortsatt jobber med å få visse spillere opp på ønsket nivå vet vi at det blir et noe reservepreget mannskap som tar turen til London.

Lancashire Telegraph skriver at spillere som Adam Wharton, John Buckley, Bradley Dack, Jack Vale og George Hirst ligger an til å spille. Forsvaret er muligens den delen som det blir forandret minst på, men hvem vet, for JDT varsler at Ash Phillips blir involvert, og det kan tenkes at for eksempel JRC og Edun får muligheten.
Flere av de faste spillerne blir værende på Brockhall for vanlig trening sammen med et knippe av trenerteamet, for så å ta turen til London på ettermiddagen.
- Mange fans reiser også, mere enn 2000, så det er en fantastisk innsats og jeg er veldig stolt over at vi har med så mange supportere, sier JDT til lokalavisa. 

Dansken sier videre at roteringen ikke er fremst av hensyn til Burnley-kampen.
- Det handler om utvikling også, og slike kamper er veldig bra for å gi spillere mulighet til å bryne seg på intensiteten, atmosfæren på en stor stadium, la de få prøve og håndtere det.
Slikt høres ut som ting særlig yngre spillere har godt av, men også spillere som har vært skadet i to år eller en Buckley som virker veldig langt fra troppen, har mye å bevise. 
Jon Dahl er ute etter å bli positivt overrasket, og det er åpenbart at nevnte Buckley og Dack ikke har vist nok enten på trening eller i U21-kamper til å få starte i Championship, så her har de en skikkelig mulighet til å gi treneren noe å huske på når laget går inn i VM-pause.

Over til West Ham så er ikke dette noen drømmekamp for dem. De jobber med å håndtere nedrykksfare og spiller hjemme - noe som kan bli et ekstra press som de må håndtere, mer om det senere. 
La oss se på deres fem siste med det samme:

West Ham - Crystal Palace 1-2
FCSB - West Ham 0-3 (Europa Conference League)
Man Utd - West Ham 1-0
West Ham - Silkeborg 1-0 (Europa Conference League)
West Ham - Bournemouth 2-0

Det er er litt så som så å få et krystallklart bilde av West Hams form når man skal vurdere borteseier over rumenske FCSB og knapp hjemmeseier over Silkeborg. Det som derimot er sikkert er at de fikk seg et skudd for hjemme-baugen når de tapte på overtid mot Crytal Palace nå i helgen. 
I følge BBC var tapet første gangen de hadde avgitt poeng hjemme siden i august, så West Ham har et publikum som er vant til å gå fornøyde hjem fra stadion. Som antydet ovenfor kan dermed hjemmeforventningene bli en faktor.

Evening Standard skriver at også David Moyes forventes å rotere på laget. Mens vi tenker på lokalderby vet Moyes at laget hans har kamp allerede lørdag, mot Leicester - som også har fattige 14 poeng så langt i Premier League. 
Begge lag er bare to poeng over streken, så vi snakker god gammeldags sekspoengskamp. 
Hvis Evening Standard får det som de vil blir det hele ni forandringer fra laget som tapte i helgen. Noen av disse har muligens spilletid å vise til, men hvis de er vant til Silkeborg kan det være at de får noe å tenke på i møte med en respektløs Garrett, en ypperlig Adam Wharton, en - antageligvis - revansjelysten Buckley og en talisman.

Apropos sistnevnte så har Jon Dahl snakket med Dack om utvisningen han gikk på i helgen. 
- Han (Dack) sa ikke noe spesielt grovt, men han ga dommeren en mulighet til å gripe kortet, og han sa at det skulle han ikke ha gjort. Vi har snakket om det, og han er klar for kamp i morgen, forsikrer dansken.
Mike Sheron har også uttalt seg om Dack, og konkluderer med at dommeren kunne ha håndtert situasjonen annerledes. 
Alt i alt var det nok temmelig klønete av begge de involverte.

Kampstart er 20:45, onsdag, tydeligvis vises ikke kampen noe sted.

UP THE ROVERS!